Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, traápí mě divny pocit jakoby sevreni, tlak v prave strane krku, jako stlaceni hrudniku, nevim jak to popsat, je to neprijemny, je to nejaka blokada nebo nervyy nebo, na orl jsem byla v dubnu nic nikde nevidel ale to jsem tenhle problem nemela tak nevim
@NicollNicky píše:
Ahoj, traápí mě divny pocit jakoby sevreni, tlak v prave strane krku, jako stlaceni hrudniku, nevim jak to popsat, je to neprijemny, je to nejaka blokada nebo nervyy nebo, na orl jsem byla v dubnu nic nikde nevidel ale to jsem tenhle problem nemela tak nevim
to bude tlakem, měla by sis ho měřit
@Tarinka no jenze ja to mam jen na jedne strane jakoby me nekdo skrtil mam stresove obdobi a uz nevim co jsou nervy a co pater
@vokishka píše:
to bude tlakem, měla by sis ho měřit
Máš recht, Heduš se s tím neměřením tlaku asi přece jen unáhlila… ![]()
V jaké části krku to máš? Je to v horní (tedy hltan) nebo nížeji? Pokud to druhé, může to být i zvětšená štítná žláza (disfunkce štítné žlázy, uzly ve štítné žláze atd.).
@Sunlight515 v prave casti, jakoby ve prosstred nevim jak popsat se stitnoou se lecim ja mam vrozenou vadu jsem bez ni,,, na sono jdu v listopadu
@Anonymní píše:
@Sunlight515 v prave casti, jakoby ve prosstred nevim jak popsat se stitnoou se lecim ja mam vrozenou vadu jsem bez ni,,, na sono jdu v listopadu
Já nikdy neměla problém se štítnou, ale loni na jaře jsem začala mít pocit tlaku na krku a následně na ultrazvuku objevily uzle. Po třech měsících nárůst na 2× tolik, takže biopsie, naštěstí nejsou zhoubné, ale musí se sledovat, protože stále rostou ![]()
I když štítná jinak funguje dobře, ty uzle už dost tlačí, takže zřejmě půjde ven celá.
Proto to bylo první, co mě napadlo - že to může být problém se štítnou žlázou.
@Sunlight515 me to taky napadlo ale me to pri polikani nedela problemy, ja byla na endu v dubnu ted nevim jestli jsem ten problem mela ale nic nenahmatala, a byla jsem i na orl pac mi rekla ze mam zvetsene uzliny na leve strane tak jsem sla na orl kam me poslala ale tam taky nic koukal mi na hlasivky a nic prej
@Sunlight515 píše:
Já nikdy neměla problém se štítnou, ale loni na jaře jsem začala mít pocit tlaku na krku a následně na ultrazvuku objevily uzle. Po třech měsících nárůst na 2× tolik, takže biopsie, naštěstí nejsou zhoubné, ale musí se sledovat, protože stále rostou
I když štítná jinak funguje dobře, ty uzle už dost tlačí, takže zřejmě půjde ven celá.
Proto to bylo první, co mě napadlo - že to může být problém se štítnou žlázou.
to nemá cenu to je Heduš, její asi 200 diskuze, ale jo jinak máš naprostou pravdu, měla jsem to samý co ty jen s tím rozdílem že u mě se nevědělo jestli zhoubný nebo ne
@Anonymní píše:
@Sunlight515 me to taky napadlo ale me to pri polikani nedela problemy, ja byla na endu v dubnu ted nevim jestli jsem ten problem mela ale nic nenahmatala, a byla jsem i na orl pac mi rekla ze mam zvetsene uzliny na leve strane tak jsem sla na orl kam me poslala ale tam taky nic koukal mi na hlasivky a nic prej
ale ty štítnou NEMÁŠ tobě tam štítná tlačit nemůže to snad proboha se svojí diagnozou víš ne??
@ka2ka me se tam taky vzdycky neco delalo a nikdo nevedel co to je byla jsem na punkci, na MRI, radio, sona a nikdo nevi co to bylo, ale ted mam prose prblem je to jako u mandle strida to polohy, bud je to tlak na hore nebo dole ale jen na prave strane
@Anonymní píše:
@ka2ka me se tam taky vzdycky neco delalo a nikdo nevedel co to je byla jsem na punkci, na MRI, radio, sona a nikdo nevi co to bylo, ale ted mam prose prblem je to jako u mandle strida to polohy, bud je to tlak na hore nebo dole ale jen na prave strane
no ale není to štítná žláza tu přeci nemáš
je to pp při záchvatu máš stejný pocit ale to už jsme tu spolu řešili a řešila jsi to i s mnoha mnoha dalšími