Kolikrát za rok antibiotika?

23.7.22 13:57

Kolikrat za rok antibiotika

Ahoj vsem,
chtela jsem se zeptat, kolikrat za rok je v pohode brat antibiotika? Je mi 22 let a tento rok mam jiz druhe a premyslim, jestli je to v poradku. :)

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
23.7.22 14:04

No pokud chceš umřít na bakteriální infekci, nebo si alepsoň pořídit radostné komplikace, tak je určitě přestaň brát.

Pokud jsi nemocný/á častěji než dříve, tak řeš co je za tím. Antibiotika jsou následek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
23.7.22 14:25

Antibiotika jsou zlo. Zcela prijdes o svou imunitu a zdravi strev. Res tyto priciny jinak….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
23.7.22 14:37

@Ketris ano ATB jsou fuj fuj zabíjí ty milé hodne bakterie které nám ničí plice, ledviny, způsobují těžké záněty sepse a smrt…jasně..není dobré je brát na každou rymicku ale někdy se to bez nich neobejde..a osobně si raději angínu budu léčit týden s ATB než měsíc bez nich s tím že pak nejspíš budu potřebovat novou ledvinu nebo srdeční chlopeň :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.7.22 14:41

Atb cim mene, tim lepe.
Ale jsou chvile, kdy se neda nic delat.
Takze premyslet, brat s rozmyslem, zvazovat s lekarem nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
23.7.22 14:43

Pokud jsou potřeba, nic proti nim nemám. Ale já skoro nejsem nemocná, takže tak 1× za 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.7.22 14:43

Tak když jsou potřeba, :nevim: dneska ti nikdo nenapíše ATB jen tak, pokud si je nevydupeš… Taky druhá věc, pokud jedny nezaberou, je běžné nasadit jiné, dokud není zlepšení, takhle bohužel může člověk řetězit několik typů, ale je fakt chyba nedobírat, když jsi v léčbě.

Já teda jsem už 20+ let bez ATB, za život ATB asi 3×, někdy na prvním stupni. Děti zatím úplně bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12939
23.7.22 16:03

I jednou za rok je dost, ale když to jinak nejde, tak co naděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.7.22 17:28

Neměla jsem je léta. Takže mi přijde moc i 1× ročně.
Ty je evidentně potřebuješ. Takže je ber.
Ale hledala bych možnosti, jak jim předcházet. Otužování, solná jeskyně, homeopatika, podpora imunity, nějaká meditace atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.22 18:34

Dekuji moc. Ano, rizika uzivani antibiotik znam. Bohuzel jsem od ditete casto nemocna a nepomaha nic. :-)
Bohuzel me tento rok postuhla angina 2× a bohuzel s tim nic nenadelam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
23.7.22 18:39

Pokud jsou potřeba, tak holt jsou. Berte k nim probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
23.7.22 18:42

Neměla jsem ATB přes 15 let a to ne proto, že bych nebyla nemocná, ale proto, že jsem se tak víceméně rozhodla. Šetřím si to na situaci, kdy bude fakt zle. Zatím dobrý. Popravdě si myslím, že lidé mého typu výrazně prospívají společnosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.7.22 18:58
@Svetobornous píše:
Dekuji moc. Ano, rizika uzivani antibiotik znam. Bohuzel jsem od ditete casto nemocna a nepomaha nic. :-)
Bohuzel me tento rok postuhla angina 2× a bohuzel s tim nic nenadelam..

V takovem pripade to chce zjistit, jestli je to fakt angina, nebo jen hnusna bolest v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
23.7.22 19:00
@MrsNorris píše:
Neměla jsem ATB přes 15 let a to ne proto, že bych nebyla nemocná, ale proto, že jsem se tak víceméně rozhodla. Šetřím si to na situaci, kdy bude fakt zle. Zatím dobrý. Popravdě si myslím, že lidé mého typu výrazně prospívají společnosti. ;)

No jsou nemoci, které se bez ATB zvládnout nedají. Zřejmě jste žádnou takovou dosud nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14635
23.7.22 19:10

Je to hodně, i když se to nezdá. Začni hned něco dělat pro to, abys nemocná proste nebyla a nepotřebovala je. Říká se tomu prevence. Já jsem atb měla taky tak často, i v dětství, trpěla jsem na angíny, a nakonec jsem si na tři jejich nejběžnější skupiny “vypracovala” alergii a vůbec je brat nemohu. Zbývají mi už pouze ty největší s. racky jako poslední instance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí