Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jak dlouho už MS máš - od kolika let? Byla vždy pravidelná? Změnit se může díky mnoha faktorům. Braní nějakých léků, nemoc, stres, cokoli. Občas se mi stane, že nastane nějaká změna ale další MS je vše v pořádku. Bolesti nějaké máš?
@Zlobolka123 Mam ji od 11 let, prvni roky hodne nepravidelna, minuly podzim zacala byt pravidelna, nekdy silnejsi nekdy slabsi ale vzdy byla stejna po celou dobu te jedne periody. Pak od letosniho unora do zari jsem ji nemela vubec (nejspis kvuli vykyvum vahy), pak v zari se znovu vratila a byla hodne silna, pak jsem mela v rijnu zezacatku slabsi a ke konci silila, trvala 10 dni a pak konec a ted to je tak jak jsem popisovala. Nevim o nicem cim by melo byt vyrazne ovlivnena, vysku mam 167 a vahu 43 kg, moje pediatricka se divila ze s takovou vahou vubec menstruuju, ale asi je to tim ze to mam geneticky tu vahu, jinak jim normalne. Jinak bolesti nemam, a ty jsem prave vetsinou prvni 2 dny ms mivala a ted nic.
Váha může mít samozřejmě vliv, můj lékař se také diví. Já mám 162cm a 41kg. Beru antikoncepci, takže jsem měla za několik let výkyv asi jen 2×, jinak to mám jak hodinky.
Už jsi byla na gynekologii? Pokud ne, bylo by fajn tam zajít. Určitě by ti lékař předepsal nějaké léky na srovnání cyklů. To co tě trápí teď bych nepovažovala za nic zvláštního, protože to máš opravdu dost nepravidelné.
Jelikož nejsi plnoletá, bude to s léčbou asi horší. Pokud si myslíš, že to tatínek nedokáže pochopit, co babička?
@Zlobolka123 Babicku mam z daleka, ale muzu to zkusit, kdyztak aby to aspon tatkovi rekla ona.
Zkus si najít gynekologa. Pokud budeš potřebovat podpis k registraci, to ti otec podepíše, ne. Ví, že je normální chodit na gynekologii.
@Anonymní píše:
@Zlobolka123 Babicku mam z daleka, ale muzu to zkusit, kdyztak aby to aspon tatkovi rekla ona.
Určitě babičce zavolej, svěř se jí s celým problémem a hlavně se nestyď a nic nezatajuj.. Babička je žena stejně jako ty a bude mít naprosté pochopení
Pokud tatínek sám nebude vědět co a jak (nechci ho podceňovat) - babička poradí i jemu. ![]()
Dekuji vsem za rady❤️ Ja mam spis strach z toho ze tam bude nejaky vaznejsi problem - cysta, myom, nador
@Anonymní píše:
Dekuji vsem za rady❤️ Ja mam spis strach z toho ze tam bude nejaky vaznejsi problem - cysta, myom, nador
Nedělej předčasně závěry. Zavolej babičce, najdi si lékaře a uvidíš
Je to jediné řešení.
Ahoj je mi 16 a mam ted hodne divnou menstruaci. Trva to uz od 3.11. Vzdycky cely den jen spinim, max. hoodne slabe krvaceni a pak vzdy na vecer je to klasicka, celkem silna ms, to trva tak 2 hodiny a pak zase slabe spineni az do dalsiho vecera a je to tak kazdy den, dnes uz 8. den. Co by to mohlo byt? Dost me to desi, navic ziju jen s tatou a nevim jak mu to rict. Hlavne me desi ze nevim co je se mnou spatne.