Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu.
V pondělí 9.5.2011 budou mému chlapečkovy 4 měsíce. Včera večer (kolem 22. hodiny) už spinkal, najednou zničehonic začal plakat. Hrozně jsem se lekla a vzala ho do náruče. Malej měl ale pak takový nepřítomný nebo strnulý výraz. Přišlo mi jako kdyby přestal dýchat (ale dýchal) a tak jakoby koukal strnule. Hrozně jsem se lekla, ale po asi 2 minutách to bylo v pořádku. Teď už se zase směje a je takový jako vždycky. Bojím se, že je to nějaká neurologická porucha, něco s mozkem. Možná, že se mu jenom něco zdálo nebo se lekl, jak jsem ho rychle chytla. Nevím. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky!
Ahoj u Zuzky (10 týdnů) se mi taky občas stává, že ze spánku začne z ničeho nic plakat…Myslím si, že se jí jen něco špatného zdá, takže to neřeším ![]()
Miminka mají podle mě slabší nerovou soustavu, a reagují na určité podněty jinak (pro nás nevysvětlitelně).
Můj názor
![]()
někde jsem četla, že pokud mimčo brečí ze spaní, tak nerušit. Možná proto byl překvapený, když se vzbudil i mamky a ne v postýlce.
Pokud brečel ze spaní a když jsi ho vzala do rukou, tak strnule koukal a neregoval, tak
Na tvém místě bych neplašila a věřila tomu, že dítě prostě jenom spalo. Ovšem kdyby se takové stavy měly opakovat, dohodla bych si vyšetření na neurologii.
Dceři je 11 měs a často se jí stává to co píšeš… vysledovala jsem, že spí… jen s otevřenýma očima ![]()
Moje mala tohle mela kdyz jsme se s expartnerem rozchazeli, mela nocni des, mury.take zacala znicehonic kricet, brecet a to ji tehdy byla uz dva roky.
nechala jsem ji,akorat kdyz to bylo uz silne,tak jsem ji vzala do naruce a po chvili se uklidnila.
pokud to bylo takhle jednorazove, neresila bych, az kdyby se to opakovalo casteji, pak bych to resila s mudrou.
Lucce se to taky občas stalo.Nebudila jsem ji jen jsem ji třeba chytla za ručičku nebo hladila po hlavičce-aby podvědomě cítila že jsem u ní,ale abych ji neprobudila.
Mohl to být jen ošklivý sen.
Pokud se to ale bude opakova častěji radši to řekni doktorovi.Pro jistotu