Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AHOJ HOLKY,CHCI PORADIT.MÁM 2-LETÉHO KLUKA A MĚL KAŠEL S RÝMOU,RÝMA USTOUPILA,ALE STÁLE OBČAS ZAKAŠLE.BYLI JSME U MUDR. A ŘEKLA ŽE JE ZAHLENĚNÝ A DALA NÁM SINUPRET A AERIUS,POUŽÍVÁME SKORO TÝDEN,ALE NĚJAK TO MOC NEZABÍRÁ.DOČETLA JSEM SE ŽE SUPER NA ODHLENĚNÍ JE TEN LOTUS KOŘEN,ALE PRÁVĚ NEVÍM JAK ČASTO HO DÁVAT,NAŠLA JSEM ČERSTVÍ A MLETÝ,JAKÝ JE LEPŠÍ?TO SE DĚLÁ ČAJ?KOUPÍM HO PŘE NET,DĚKUJI
Určitě ho zkus, je výbornej!Lepší je ten nemletý,jsou to sušená kolečka, která namočíš na dvě hodiny do vody a potom vaříš 10 min, čaj.Zpočátku dej klidně půl pytlíku, potom snižuju třeba na 4 větší kolečka(5-6 menších) a vařím každý den čtrvtlitrák, dokud ho slyším chrčet.Kupuju ho přes internet, ale protože samotný by se nevyplatil, tak k tomu přikupuju ještě další věci.Nelekej se, že jeden pytlík stačí tak na tři až čtyři čaje, ale mně se to vyplatí.Ničím jiným se mi nepodařilo prcka odhlenit.
![]()
Je díky moc,už jsem myslela že se nikdo neozve.A múže se ten čaj osladit?Koukala jsem že ten jeden pytlík stojí kolem 60kč,a poštovné stovku,to je mazes.A na MMB jsem ho taky nenašla.
Sladit jsem nezkoušela, děti jsou zvyklé na nesladké pití, ale můžeš to zkusit, on má takovou zvláštní chuť. Píšou tam, že ho můžeš dát vařit i se zeleninou a ochutit soj.omáčkou.
Právě jak jsem ti psala, že se mi to nevyplatí,tak si k tomu objednávám rovnou i další věci, které používáme.je to sice 60 korun, ale zase si říkám, že za ty nefunkční sirupy už jsem dala víc…tak asi tak
A objednávám jich víc najednou, protože jsme díky školce nemocní často.
Jaké sirupy myslíš?Já mám dvojičky,takže je i větší spotřeba.Múže se užívat i jako preventivně,určitě bych objednala i jiné věci.A kde to objednáváš ty,na jaké adrese?Děkuji moc
Aha,už rozumím,myslíš sirupy na kašel v lékárně,ted mi to došlo
jj,myslela jsem ty z lékárny-Hedelixy, Mukosolvany a spol.
já je objednávám různě, nemám jednu adresu,ne všude je mají skladem, dám si do vyhledavače Lotus kořen a projíždím, kde mě co zaujme.
Na pytlíku píšou, že se může užívat při nachlazení jako prevence,a že podporuje odhlenění plic a dýchacích cest.
Ted jsem hledala,a skoro nikde nejsou skladem,spíše ty mleté,tak ještě budu hledat,díky moc
já myslím, že s tím bude teď trochu problém, protože se dováží z Japonska a posledně mi paní psala,že kvůli zemětřesení je tam všechno vzhůru nohama a zásobování nefunguje, tak nevím, zkusím zítra pohledat
Něco jsem našla tady http://email.seznam.cz/redir?… tak uvidím co mi zítra napíši
Ahojky prosím o radu kde koupit lotus kořen.Mám holčičku která dlouhodobě trpí kašlem.Lotus je prý dobrý na odhlenění.Bohužel jsem ho nikde nesehnala.Jsem už zoufalá máma.Předem děkuji za info ![]()
Ahojky prosím o radu kde koupit lotus kořen.Mám holčičku která dlouhodobě trpí kašlem.Lotus je prý dobrý na odhlenění.Bohužel jsem ho nikde nesehnala.Jsem už zoufalá máma.Předem děkuji za info ![]()
@Peta2012 píše:
Znáte nějaký osvědčený eshop, kde se dá sehnat? Díky. [/citaHrozně blbě se schání, já ho chtěla koupit někdy v zimě-na jaře a všude mi psali, že nemají skladem a dodavatelé nemají a dlouhodobě nebudou. Ráda bych taky nějaký tip, kde ho koupit