Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,no my jsme prodělali 6dětskou nemoc klasicky-den a půl vysoké horečky 39.5 pak najednou nic a celá se osypala-nejvíc bříško a trochu kolem pusinky.Další den byla vyrážka pryč.
Nemazala jsem ničím jen jsem dávala léky na horečku.
U vás nevím když nebyly teploty a vyrážka je tak dlouho
Tak u nas 6tá nemoc probihala tak,ze mel 3 dny horecky,ktere po podani Panadolu klesly,ale nasledne se to zase vysplhalo.Pak horecka zmizela a objevila se vyrazka na brisku,nozickach a trochu na pazich.Behem dvou dnu zmizela i vyrazka.
Pátá nemoc v 5 měsících, u plně kojeného dítěte, pro tuto nemoc netypický věk. Malá měla 3 dny velmi vysoké horečky, nízké CRP a čtvrtý den jí horečky jako zázrakem zmizely a objevily se první flekance po těle - jakoby skvrny, ty postupně splývaly, na tvářích vyrážka ve tvaru motýlých křídel. Dostala od dr. Fenistil, kromě toho už nic. Vyrážku měla asi 3 dny.
U nás proběhla šestá nemoc taky klasicky, tři dny vysoké horečky, které jsme sráželi střídavě nurofenem a panadolem a dávali jsme sprchy, horečky trvaly 4 dny, pátý den to kleslo a malá se osypala na břiše a na zádech, trošku nožky, obličej vůbec, nemazala jsem ničím. Vyrážku měla dva dny.
6. nemoc - horečky 3 dny přes 39, když klesly, objevila se vyrážka - bříško, nožičky, ruce. Do 2 dnů byla vyrážka fuč.
5. nemoc - červené tváře, horečka 2 dny, vyrážku měla Věrka i na rukou - fleky. Vyrážka byla cca 4 dny.
Ani na jednu nemoc děti neužívaly žádné léky, pouze antipyretika ![]()
6.nemoc- v 7mi měsících…tři dny teploty kolem 38-39…poté odezněly a objevila s vyrážka nejdříve v obličeji, krku, ramínkách,zádech, bříšku, končetinách…cca za 2-3dny zmizela..krom Nurofenu a Panadolu na TT jsme nic nedávali.
![]()
6.nemoc - v 5ti měsících, Tři dny teploty kolem 39, pak vyrážka, nejprve na čele, pak bříško, záda, končetiny. Obličej nic. Zmizela za dva dny.
Holky, malá má dnes 3.den horečky, stále lezou výš a výš, dneska už 39,4
byly jsme u dr. a nic se nenašlo CRP také nízké… Horečky na nic moc nereagují, i po Panadolu měla 38,7… Nurofen o malinko lepší, může jít o pátou nebo šestou nemoc? Dr. říkala že to asi bude pátá nemoc, nic nám nedala jen máme srážet horečky a zítra jí zavolat, že prý by měli zítra horečky zmizet a objevit se vyrážka na tvářích a pak následně trupu… Myslíte že to bude ono? Že opravdu horečky ustanou? Máte něco co zabírá když léky moc ne
už jí to chudince ani nechci moc dávat, rozhodně ne po 3 hodinách vždycky něco
studené sprchy ani ábaly moc nepomáhají, octové ponožky v kombinaci s léky trochu… Chjo, už nevím jak té naší chudince ulevit ![]()
Jo, je jí 14 měsíců…
Mysicka31 píše:
Holky, malá má dnes 3.den horečky, stále lezou výš a výš, dneska už 39,4byly jsme u dr. a nic se nenašlo CRP také nízké… Horečky na nic moc nereagují, i po Panadolu měla 38,7… Nurofen o malinko lepší, může jít o pátou nebo šestou nemoc? Dr. říkala že to asi bude pátá nemoc, nic nám nedala jen máme srážet horečky a zítra jí zavolat, že prý by měli zítra horečky zmizet a objevit se vyrážka na tvářích a pak následně trupu… Myslíte že to bude ono? Že opravdu horečky ustanou? Máte něco co zabírá když léky moc ne
už jí to chudince ani nechci moc dávat, rozhodně ne po 3 hodinách vždycky něco
studené sprchy ani ábaly moc nepomáhají, octové ponožky v kombinaci s léky trochu… Chjo, už nevím jak té naší chudince ulevit
Jo, je jí 14 měsíců…
Pravděpodobnější je 6. nemoc, vzhledem k věku, ale dcera měla 5. nemoc v 5 měsících s podobným průběhem - taky dr. očekávala 6. nemoc..
Asi po 3 dnech vysoké horečky najednou ustaly a malá měla po těle postupně fleky, splývaly, na tváři ohraničenou vyrážku motýlých křídel..
Pokud je nízké CRP, myslím, že to bude jedna z těch dvou. Dcerka taky měla nízké CRP..Než se jí objevila ta vyrážka a ustala horečka, byla jsem taky špatná. Měla 5 měsíců a byla to její první nemoc..
Malé je sice 14 měsíců, ale také první nemoc
neměli jsme horečky ani po očkování, jen trochu zvýšená asi 37,5 na pár hodin… Tohle je na mě fakt už docela dost
už aby to bylo za námi… ![]()
fragola píše:jani09 píše:http://www.naseporodnice.cz/…ka-nemoc.php
Co je pátá nemoc? A proč pátá?
DÍK.BUDU CHYTŘEJŠÍ.
Ahoj moje dcera ma od ctvrtka vysoke teploty prez 39,2
pote ji to klesalo. V nedeli uz mela teplotu odpoledne a vecer vcera se mi osypala a teplotu nemela az v noci 38 a doktorka rekla ze ma patou nemoc. A dneska ma zase 37,6 prez den.Tak uz teda nevim…
A pry jestli bude mit teplotu i zitra tak se nasadi atb.Ale nechapu na co kdyz vysledky z krve a moci vysly ze nejsou na atb…Ach jo.
Dobrý den,
malému se minulý týden objevila vyrážka na zádech a postupně se rozšířila na bříško. Byli jsem ve středu u doktorky a ta nám řekla, že by se mohlo jednat o šestou nemoc, ale pokud by měl teploty. Teplotu malý neměl a nemá. Dostal kapky Zyrtek a mažeme Sudocremem. Už je to týden a vyrážka nemizí. Mám pocit, že už je vyrážka bledší, ale přesto jí má. Prosím maminky, kterých děti prodělaly pátou nebo šestou nemoc, jestli by mi mohly napsat zkušenosti. Za jak dlouho vyrážka zmizla? Co jste použivaly? ATD.
Moc děkuji.