Lupénka nehtů u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5613
2.5.11 13:33

Lupénka nehtů u dítěte

Nemáte někdo zkušenost s lupénkou nehtů? Já sama mám lehkou formu lupénky (ne na nehtech) a zdá se, že ji po mně bohužel podědila i moje 5tiletá dcera,a ta ji má na nehtech. Byli jsme s tím na kožním, nejdřív jsem si myslela, že jde o plíseň, ale dr. si to nemyslí, má podezření na lupénku.
Dcera má na nehtech na rukou hrubé nehty s dolíčky. Na nožkách, hlavně na palcích, má nehty ztluštělé, drolící se, se zabarvením do žluta. Prý takto lupénka začíná a prý se s tímto druhem často rozvine psoriatická artritida, jedna z nejtěžších forem lupénky. Jen nevím, jestli ji mohou mít i děti. Je mi z toho smutno a bojím se, že malou čeká spousta trápení. Budu ráda za jakoukoliv zkušenost s lupénkou u dětí i u Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4132
2.5.11 13:42

Ahoj, zkušenost moc nemám, ale asi taky brzy budu mít :think: . Já mám lupénku slabou, jen malé ložisko ve vlasech, poslední roky o ní ani skoro nevím, nemusím mazat nic. Ale jak popisuješ ty nehty u malé, tak něco podobného má dcera na nehtících na nohou. Takové tvrdé lámavé a suché… Nenapadlo by mě, že to může být taky lupenka :think: Takže dík za poznatek a ukážu to doktorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
2.5.11 13:57

Kvatapka: budu na tě myslet, aby to ta lupénka u malé nebyla. Je mi úzko z toho, co jsem si vyčetla na netu. Zaskočil mě sklon k dědičnosti lupénky: když ji má jeden rodič 30%, když ji mají oba 70%.
U dcerky se bojím, aby se jí to nezhoršilo vlivem stresu, příští rok jde do školy a starosti jí teprve začnou. U mně stres hraje zásadní roli, jak se nervuju, lupénka se mi zhorší. Též ji mám ve vlasech. Co ti, prosím tě, nejvíc na lupénku ve vlasech pomohlo? Jak jsi na tom s barvením vlasů - vadí?
Tím ale nechci odvést pozornost od problémů našich dětí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
2.5.11 14:01

Tak já mám lupénku nehtů a bohužel Ti nijak poradit nedokážu. Vyzkoušela jsem už všechno možné, ale nic mi na to nezabírá. Nejvíc snad pobyt u moře, soustavná pedikúra a lakování nehtů. Ovšem nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.5.11 16:03

Veveří s tím stresem mám stejnou zkušenost :-( . Jinak u mě to vypuklo kolem 13tého roku v pubertě, pak se to kolem 18ti nějak ustálilo. Dřív jsem musela docházet na kožní, ale za boha už si nevzpomenu, čim jsem mazala. Byly to nejprve nějaké masti a pak takové vodičky v plastových lahvičkách se žlutým obalem. Děsně to pálilo, když jsem to měla rozškrábané :-? . Teď jsem dobrá, hlavu barvím i když bych teda neměla :oops: , a trochu mě to pálí, jinak nic. A mám pocit, že po porodech se mi to krásně upravilo a opravdu pomalu ani nevím, že tam něco mám. Jen občas v létě když se spotím tak to svědí. Už to skoro 10 let ničím nemažu, jen musím vybírat dobře šampony, nejlíp proti lupům a senzitiv pro citlivou pokožku. Na těch nehtech jsem teda vůbec netušila, že to může být :-? . O dědičnosti vím, ale u nás v rodině to prý nikdo nikdy neměl :nevim: Nebo možná měl a nerozjelo se mu to :think: … Ještě bych se mohla poptat skorošvagrové, ta s tím chudina taky válčí(lokty, krk) a maže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
3.5.11 11:22

Kvatapko, dík :-) Zkusím pro sebe ty šampony, já zatím používám objemové šampony, protože mám často spliha :oops: Jinak s malou jsem nachystaná jít do psoriatrické poradny, prý cosi takového existuje. Poptám se svého strýce, se kterým mám nejspíš společný nějaký ten lupénkový gen…on dokonce na lupénku podstupoval chemoterapie a teď je na biologické léčbě, málem umřel, má ten nejzákeřnější typ lupénky. Tohle nás snad všechny mine, jemu se to rozjelo při stavbě baráku - takže poučení pro mě - chce to klid a nohy v teple a žádné stresy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruš123
25.9.11 12:01

aloe vera/ colostrum

Dobrý den, také jsme něco podobného řešili a protože nám doktoři moc nepomohli, samá antibiotika a kortikoidy, což samozřejmě zatěžuje ledviny, dali jsme se na cestu alternativní léčby. Moje mamka také měla lehkou formu lupénky a zabrala nám kombinace vnitřního a zevního používání aloe vera. U malého nám zatím pomáhá vnitřní užívání colostra a mazání aloe vera. Bližší info na emailu. S pozdravem Baruš

• Citovat
  • Upravit
295
15.12.11 15:34

Ahoj Veveří, dcera má asi také lupénku - a to už od 1 roku. Podědili jsem ji. Přesně co popisuješ - ne nehtících u ručiček má ďolíčky (ale na léto se jí to vždy hodně zlepší) a u nožiček má ztluštělé nehty - také se lepší. Má ji i ve vláskách a na tělíčku :-( Bojovat proti tomu moc nejde, jen notoricky známý pobyt u moře a rozumně na sluníčku - to je jediné co nám pomáhá. Lupénka je geneticky podmíněná, nelze ji nijak vyléčit. Jen se s ní naučit žít… Jinak jsem slyšela o lázních někde snad v Turecku nebo Maďarsku, kde plavou takové rybičky v bazénku a ty „ohlodávají“ tu lupénkovou tkáň a prý to pomáhá. Jinak bratr má také kupénku a z krémů zkusil snad vše - bez výrazného výsledku. Hodně ji zhoršuje stres. Nám na vše zabírá nejlépe Bepanthen (tedy kortikoidy jsme nezkoušeli, a zatím ani nebudeme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
15.12.11 15:50

Ja jsem podedila lupenku po tatovi, on ji ma na tele i na nechtech, ja nastesti jen ve vlasech, dcera nastesti zatim nic. Mazala jsem kortikoidy ale nesmi se dlouhodobe pokozka si zvykne a prestane reagovat, ted jsem objevila konopnou mast a trochu pomaha. http://www.lekarna.cz/…-mast-125ml/ V lekarne mi rikali, ze tahle ma z dostupnych prostredku nejvyssi koncentraci konopi. Tak muzete vyzkouset.
Jinak kamaradka si delala mast z marijanky sama a lupenka vzdy skoro zmizela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
17.12.11 17:49

Bubli, já mám taky lupénku ve vlasech a trochu na kolenách. Ale v těch vlasech mi strašně vadí, protože to svědí :roll:
Dcerka má nehty trošku lepší, ale dolíčky má pořád, tak čekám, co se ještě vyvrbí. Napiš mi prosím tě víc o tom, jak léčíš lupénku ve vlasech. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
5.11.13 16:42

Ahojky nevím přesně jestli máme lupénku ale od mala se malé na palci u nohy jakoby slézá neustále nehet a pod ním je nový…dr. říkala něčím promaštovat ale čím to neřekla…Je to ta lupénka? Co na ní aby se to zmírnilo? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
8.4.15 15:10

Používáte někdo bambucké máslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie