Nepřibírá na váze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.5.11 10:25

nepřibírá na váze

Maminky ještě jeden dotaz, naše malá se narodila měsíc předčasně s por.váhou 2,95 přibírala normálně až na prohlídce v 7.měsíci jsme zjistili že od minulé prohlídky (do bylo v 6.měsíci) nepřibrala nic, jen se vytáhla o 2 cm, dr.mi doporučila dávát na oběd libové vařené hovězí a za měsíc, na 8.měsíční prohlídce, jsme zjistili že přibrala půl kila, takže váží 7,10kg a měřila zase skoro o 2 cm víc , není to nějak málo 7,10kg? chutná jí a je hodně živá. žádné problémy nemá jenom si večer dost pospí spí i 12 hodin vkuse, taky jsme měli minulý měsíc zvýšenou teplotu 37,8 po dva dny, volala jsem dr. a ta mi řekla že to nic není protože měla napuchlé dásna, tak prý je to od zubů, i když teda ještě žádný nemáme doteďka :-? a to je nám 8 a půl měsíce. myslíte že je to není problém s tou váhou??děkuju za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
2.5.11 10:34

Určitě to problém není.Jak píšeš, chutná jí, je spokojená, krásně ti spí :palec: Některé děti jsou drobnější a nezapomeň ,že ti roste tak všechna energie jde do toho.A půl kila za měsíc je víc než super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.11 10:46

Stensa: děkuju moc…no já jsem taky byla vděčná za toho půl kila :-D jenže jedna dr.mě strašila se zánětem moč.cest a druhá dr. řekla že je vše v pořádku..myslím že u zánětu se hubne nebo jsou teploty vyší než když měla malá minulý měsíc…nechci ji zbytečně tahat po nemocnicích a vyšetřeních.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
2.5.11 10:48

Můj syn se narodil s váhou 3080g a na roce měl 8080g.A byl spokojený.Bojovala jsem sice o každé sousto,ale prospíval dobře.Myslím,že malá přibrala hezky.Někdy děti rostou a na váze nepřiberou a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
2.5.11 10:49

tak moje dcerka je donosena a vazila v roce 8 kilo, zhubla po nemoci,ale i tak je stale drobna, ve dvou letech 10,5 a ted ve trech jen 12 kilo a taky papa vsechno :-D
spolu s vahou je treba prave sledovat i vysku, ta urcuje jak ditko prospiva a jestli ti roste na vysku(delku),tak je to evidentne spokojene a zdrave miminko. :kytka: pokud vylozene dlouhodobe nehubne,tak bych se tim az tak nezaobirala. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
2.5.11 11:01

jeste jsem chtela napsat, ze nase mala je taky ziva a jestli tvoje mala taky, tak je jasny, ze nebude pribirat jako mimco, ktery je trosku linejsi.
jak ti zacne mala chodit a litat, tak ti bude pribirat min a min, nejvic prave mimco pribere v prvnim pulroce, max. do roka, pak uz se tolik nepribira prave proto ze dite je vic akcni, leze beha…
pokud ji chutna a je spokojena, neres to :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4823
2.5.11 11:05

Ahoj, pokud je spokojena, basti a spinka, tak bych neresila. Ony deticky uz ted zas tak moc pribirat nebudou.
Marecek treba ted za dva mesice (od sesteho do osmeho) pribral jen 400g a vyrostl o 2 cm a dr. to vubec neresi. Koukala jsem i do „rustove tabulky“ a je cca na 40 percentilu, takze pohoda :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.11 11:24

holky moc děkuju.. :palec: tak to asi nebude nic vážného, jenom kolem sebe vidím miminka které se narodily ve stejný měsíc a už mají některé i 9 kilo!!! ale je to určiě individuální, radši když malá lozí o závod než aby ležela jak soudek :dance: aspoň naopak já nějaké to kilo po tom porodu shodím jak je malá aktivní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
2.5.11 11:27
Veronika28784 píše:
holky moc děkuju.. :palec: tak to asi nebude nic vážného, jenom kolem sebe vidím miminka které se narodily ve stejný měsíc a už mají některé i 9 kilo!!! ale je to určiě individuální, radši když malá lozí o závod než aby ležela jak soudek :dance: aspoň naopak já nějaké to kilo po tom porodu shodím jak je malá aktivní :-D

hlavne nesrovnavej :zed: to je nejhorsi, kazdy dite je jiny, ja mam metrak a dcera je hubenourek, kamosky maj deti co vazej v jejim veku o 3 kila vic a taky na to kaslu. hlavne kdyz je dite zdrave a spokojene, nase mala to taky vylita :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2
26.6.11 20:32

me ditě nepřibira

Dobry večer ma dcera se narodila s vahou 2900 gramu dnes na 14 mesicu a važi pouhych 7600gramu. Jsem už s toho celkem zoufala že mi dcera nepřibira byla bych velice rada za každou vaši radu. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.6.11 20:44
Gedzit píše:
Dobry večer ma dcera se narodila s vahou 2900 gramu dnes na 14 mesicu a važi pouhych 7600gramu. Jsem už s toho celkem zoufala že mi dcera nepřibira byla bych velice rada za každou vaši radu. Děkuji :-)

Ahoj. Mája odmalička přibírá hraničně, takže jsem si podobných obav taky užila. Není ani tak důležité, kolik kdy váží, ale jestli se drží svého grafu. Dostala jsi v porodnici průkazku s očkovacím průkazem? Měl by tam být takový růžový sešitek s informacemi a taky s grafy. Jeden z nich je závislost hmotnosti na délce. Když tam budeš při každém měření a vážení u doktorky dělat puntík, tak by se všechny puntíky měly držet (plus mínus) určité křivky. Maruška je odmalička na té spodní hraniční a doktorka to nijak zvlášť neřešila, jen nás častěji zvala na převážení (ona je dost opatrná). Maruška se narodila s hmotností 3410g a na 14 m měla něco málo přes 8kg, od 12m prakticky nepřibrala. Myslím, že je to i tím, že mají větší výdej energie, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
27.6.11 00:26
Gedzit píše:
Dobry večer ma dcera se narodila s vahou 2900 gramu dnes na 14 mesicu a važi pouhych 7600gramu. Jsem už s toho celkem zoufala že mi dcera nepřibira byla bych velice rada za každou vaši radu. Děkuji :-)

A co na to pediatr? Pokud je celkově drobná a má být i po kom, tak bych to neřešila. Kamarádky dcera má taky teď v roce 7 kilo. Ale kamoška je maličká a holčička bude asi po ní :nevim: Snad by doktor poznal, jestli není někde nějaký problém, který by bylo potřeba řešit? 8-o Hlavně bych se ji nesnažila nějak přecpávat nebo vnucovat jídlo jen proto, aby byla podle tabulek. to není většina z nás :lol: Hlavně aby byla zdravá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.11 11:33

Ahojky, měli jsme stejný problém. Naše malá od toho 4-5 měsíce taky ne a ne přibírat na váze..každý měsíc chodíme do poradny a tam vždycky když nás vážily, tak nám říkali, že je malá chudá a moc nepřibírá ale nic víc.. jednou se stalo , že nepřibrala ani gram za ten měsíc a to se už dr.nezdálo, tak nám doporučula dávát 2-3× týdně do jídla vařený žloutek, ze začátku jen malou lžičku a postupně ho dávat celý, samozřejmě nám sestavila jídelníček, třeba na oběd=50gr.libového hovězího masa, celer, mrkev, brokolice, to vše uvařit a pak přidat vařenou rýži a pár kapek kvalitního olivového oleje..postupně přidáváš i jinou zeleninu, nebo místo rýže dáš brambor atd..kuřecí jsme dávali jen 1-2 do týdne…takto to děláme dodnes malá už má 10 měsíců a vždycky za ten měsíc přibere aspoň půl kila + 2cm…v poradně nás chválí..samozřejmě je každé miminko jiné a nemusí to být jen otázka co přesně papá, některé miminka jsou prostě drobnější, než ty druhé… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.6.11 18:23

:-)

U doktorky vše v pořadku řikala mi že bude drobna ale ona nema byt drobna po kom doktoka nas posilala na všelijaka vyšetřeni a vše v pořadku. Ale celkove je mala no jak to řict takova pomalejši sedet a plazit se mi naučila teprve před mesicem nechodi jen za ruce a rovnovahu neudrži. Tak se bojim aby se vubec naučila chodit protože jak je hubenoučka tak s tou rovnovahou je to špatny no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.25 17:11

Ahoj,
mám dotaz, naše dítě bude mít za necelých 14 dní 3. mesic.
Z porodnice nas pustili, začalo se pribirat, na první kontrole u lékaře už bylo o několik gramů víc, v 6nedeli byla vaha necelých 4,8 kg, minulý týden proběhlo vážení a je to zatím jen 5,1 kg. Vyrostla o necelé 3 cm.
Myslíte, že ten přírůstek je v pořádku? Jedná se o děvče. Pije často a krátce. Podle mě mám dostatek mleka, prsa mi ještě stále tečou.
Budu ráda za postřehy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí