Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla bych se zeptat na vaši zkušenost s průběhem neštovic. Syn (3,5) je má od středy, takže pátý den a již od úterý má zvýšené teploty až horečky. Většinou po podání Panadolu nebo Nurofenu se horečka srazí a nemá buď vůbec nebo zvýšenou, ale třeba za půl dne opět vyskočí horečka (hlavně večer a v noci). Pupínky mu vyskakovaly jenom dva dny, teď už se tvoří stroupky a nové se neobjevují.
Chtěla bych se zeptat, zda jste taky někdo měl průběh nemoci s teplotami a je to normální? Nebo máme radši zítra k doktorce…?
Díky ![]()
barborka79 píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat na vaši zkušenost s průběhem neštovic. Syn (3,5) je má od středy, takže pátý den a již od úterý má zvýšené teploty až horečky. Většinou po podání Panadolu nebo Nurofenu se horečka srazí a nemá buď vůbec nebo zvýšenou, ale třeba za půl dne opět vyskočí horečka (hlavně večer a v noci). Pupínky mu vyskakovaly jenom dva dny, teď už se tvoří stroupky a nové se neobjevují.
Chtěla bych se zeptat, zda jste taky někdo měl průběh nemoci s teplotami a je to normální? Nebo máme radši zítra k doktorce…?
Díky
Ahoj, chci tě uklidnit,teplota je u neštovic běžná. Dcera dostala neštovice letos v lednu v necelých 5- ti letech a syn za tři týdny po ní, to mu byl rok a kousek, dcera měla slabší průběh s málo pupínky do týdne byla vyloupaná a měla zvýšenou teplotu asi 2 dny, syn měl velký pupínky a opravdu hodně a teploty měl taky asi 3-4 dny.Vyloupal se až za tři týdny. K dr. jsme nemusely, u neštovic je teplota běžná, neboj brzo bude líp.
Jitka
Ahoj, malá měla neštovice, měla necelé tři roky, u nás průběh horší, 4dny teploty ke 40, vždycky po sražení to vyskočilo
Osypávala se týden novými a měla je snad všude, takže dr. prohlásila, že už se jí to nebude určitě nikdy opakovat, dostávala se z toho měsíc, ale jsem ráda, že už to máme za sebou. Takže za mě teploty někdo mívá, někdo ne, ale je to normální ![]()
Mně jenom znepokojuje, že teploty vlastně má již šestý den. Někdy je skoro celý den s mírně zvýšenou, ale pak to zase vyleze. Nejvíc měl 39,5 a to jednou. Navíc ty pupínky už vůbec nevylézají. Tak snad je to v pořádku a není v tom něco jiného… Uvidím, jestli zítra vyrazíme k doktorce.
teploty jsou běžné, jen je divné, že u vás tak dlouho. možná bych si k doktorce zavolala než tam tahat dítě s horečkou… klárka měla 2 dny 40, bylo to dost děsné. viktor se mi teď z neštovic doléčuje (jj, chytil je v 6 měsících, ani nevím kde…). ten měl maximálně 38 jeden večer a druhý den úplně v pohodě. celkově měl výrazně pohodovější průběh.
Ahojík¨
Koukám že neštovice jedou všude ![]()
Já je chytla 2 týdny po porodu, nebo chytla.. dle inkubační doby v porodnici jsem k nim přišla ale začalo mě to dva týdny po porodu, dva a půl týdne. A měla jsem 4dny horečky, bylo mě šíleně. zima, bolesti všeho, naprosto ale všeho, a pupínky asi tři dny jako postupně. Teď je to vlastně dva týdny a mám jen stoupky..
přidávám foto ![]()
Jinak já je jako malá měla ale asi jen 6 a prý jsem si neutvořila protilátky.. jenže teď čekám kdy to začne u dětí ![]()
jj, je toho teď hodně
ve školce už s tím prý taky zůstalo pár dětí doma..... My máme ještě mladšího, desetiměsíčního, tak si myslím, že to určitě taky chytne a jsem zvědavá na průběh. Snad to nebude nějak hrozný
Hlavně aby tomu staršímu už se udělalo líp…
Barborko naše máma má měsíc
takže se fakt bojim když to chytne jak to bude probíhat, mám nervy na pochodu, co ti budu povídat ![]()
Šema píše:
Barborko naše máma má měsíc![]()
takže se fakt bojim když to chytne jak to bude probíhat, mám nervy na pochodu, co ti budu povídat
A ptala jsi se doktora/ky jak to může probíhat a co můžete čekat? Já se ptala, když jsme byli se starším a ona na to, že je to možný, že to mladší dostane a stejně s tím už teď nic nenaděláme… Takže fakt nevím ![]()
Říkala že na 90% to chytí a kdyby měla nějaký vysoký horečky tak hospitalizace
![]()
tak to koukám Šemo, že se průběh neštovic u tebe projevil pupínky a ne pásovým oparem.
Jinak jsme taky doma,jelikož před 3 týdny je chytil ve školce starší syn a teď jsem doma s mladším.Inkubační doba u nich je prý 3 neděle, což nám se osvědčilo.Přesně po 3 týdnech se mladší osypal.I na den to vychází.
Je to dost na palici,jelikož mezi oběma jsme byli venku jen 2×,pak pršelo a pak už se ven nemohlo.
Průběh měli super,žádná horečka, žádné extra svědění.
ale jinak u neštovic bývají vysoké horečky.
K MUDr.bych nechodila,nevím jak u Vás , ale u nás se s neštovicemi k MUDr. nesmí.MUDr. se hlásíme jak jsou na tom a v případě komplikací se obracíme na ni nebo rovnou do nemocnice po tel. konzultaci.Tak si tam nejdříve zavolej,jestli vůbec můžeš přijít,aby si nedostala vyhubováno.
Oba dva kluci sice horečky neměli,ale bolelo je dost bříško a hlava.Starší syn jich měl 87neštovic,mladší jich má kolem 30 neštovic.
Udělali se jak jednomu, tak druhému na jazyku,přirození a i na dlaních a chodidle.
![]()
Příspěvek upraven 01.05.11 v 14:43
Hmm
tak to držím palce, ať to není tak hrozný a třeba si to odbydete s lehčím průběhem… Já se u toho našeho mladšího taky bojím jak to bude probíhat. Už není kojený… tak uvidíme. Starší má dnes zase celý den teplotu, po takových pěti hodinách mu to vždy vyleze nad 38
ach jo…
tak to je mi moc líto.Já jsem ráda, že jsme měli takovýto průběh,i když ještě není všemu konec.Osypal se v pátek a horečky, prý ještě můžou dorazit.Co mě moc mrzí, že ho bolí hlavička a bříško.Včera proplakal celý odpoledne.Chudinky malý.
Tak se držte a snad bude brzy líp.Posílám ![]()
Držte se !!!
Mě říkala dr 14-16dní, tak to budu čekat ještě dýl
jestli to chytí Kristýnka tak sem fakt modlim aby to zvládla dobře. Kluk už má přes tři roky tak u něj mi to tolik nevadí, taky by to teda nemusel mít extra ale u tý holky se fakt bojim ![]()
Mně říkala naše doktorka, že to druhý může dostat za 2-3 týdny
Taky se docela bojím ![]()
Starší měl odpoledne skoro 39 horečku, po Panadolu mu trochu klesla, měl lepší náladu. Úplně se děsím noci…
Je to hrozný, neštovice a jaký jsou s nima starosti…