Gastroschisis - rozštěp břišní stěny

• Fotoalbum (19)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
1.5.11 19:39

gastroschisis

Ahoj, máte někdo zkušenost s Gastroschisis? Moc děkuji za odpověď. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
1.5.11 22:01

Vlastní zkušenost nemám, ráda bych tě však nějak podpořila, pokud se tento problém u vás objevil. Něco o tom trochu vím.
Jinak jsi přispívala do diskuze o omfalokéle, takže ta se nepotvrdila a je podezření na gastroschízu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
3.5.11 07:26

Ano, potvrdila se gastroschíza. A teď hledám na internetu nějakou miminku, kdo má zkušenost a poradí nám co se děje po operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lhotik40
24.5.11 13:27

gastroschíza

Dobrý den, 5.4. se nám narodila holčička s gastroschízou.Rodili jsme v Motole,36tt a přirozeně, malou operovali po porodu.Střívka propláchli a dali vše do bříška.Měli jsme velké štěstí, po týdnu jsme začali krmit a po 14dnech nás pustili domů.Narodily se tam 3 holčičky během 24h!Pokud budete mít nějaké dotazy, tak ráda zodpovím, vím jak mě potěšilo, když mi napsala jiná maminka se stejnou diagnózou!Můj mail je lhotik40@seznam.cz. Držím palce!!!

• Citovat
  • Upravit
aj2a
20.6.11 15:44

Moje vlastní zkušenost. Narodila jsem se s gastroschisis v r.1985. Tenkrát to bylo na dvě operace.. jedna po narození a pak také ve dvou letech.
Před rokem jsem byla na gynekologické operaci kde mi zaroveň uvolnily srůsty co se v břišní dutině po gastroschisis nadělaly.. v současné době se už ale používají ruzné gely zabraňující vzniku srůstů.

• Citovat
  • Upravit
2
20.10.11 18:19

gastroschisis

Ahoj bohužel tu zkušenost mám :-( měla to moje první dcera ted ji je už 6 let tak pokud budeš chtít tak ráda napíšu.Posílám odkaz o mích dcerkách.http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/60552/sestricky-prisly-na-svet-za-velmi-dramatickych-okolnosti-natalka-mela-organy-mimo-telo.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.10.11 19:52

Ahoj, já jsem už porodila. Malý se mi narodil 35 týdnu. Operace byla bez problémů. Měl toho málo venku. Po operační dobu, překonal na 1. Doktorka co malého operovala říkala, že jiné děti jsou na přístrojích 2 týdny. On už druhý den po operaci dýchal sám. Měl pouze v nose hadičku a v ruce. Rodila jsem v Brně. Týden po operaci byl převezen z JIP do druhé místnosti kde není už tak přísná kontrola. Propustili malého bez jednoho dne po měsíci. Papá Nutirlon ale bolelo ho bříško tak mu kupuji Nutrilon Anti-Colics. Už bude mít pomalu 3 měsíce a váží 4,350g. Je to velký jedlík. Kaká sám a není na něm nic znát, krom jizvi u pupíku. Je velice čilí a zdatný. V nemocnici mi řekla jedna doktorka, že u některých dětí je venku více a bere se i slepé střevo. Upřímně než jsem šla do té nemocnice tak jsem si myslela, že je to příšerné ale to co jsem tam viděla tak malý měl banální operaci. Sám doktor který ho měl operovat ve 36 týdnu - jak bylo naplánované. Ale plány se někdy nepovedou :-D mi řekl, že jsou dvě možnosti. První je, že to začne pracovat a nebo to miminko zdá samo. Jsem ráda jak jsem se rozhodla. Je to normální zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.10.11 21:21

gastroschisis

Je tak to je super a dodatečně gratuluji je to co říct že u kluka to šlo tak hladce co vím tak kluci tohle húř snáší.Já jsem měla Natálku se střevama venku a do toho ještě skřípnutý močoví měchýř.Tak to byla docela hrůza.Tak at dělá samou radost.Posi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.11 22:20

Také dodatečně gratujuji,ať Vám dělá jen samou radost :-D … My jsme bohužel to štěstí neměli. Holky se narodily v prosinci 2003. Marcelka byla a je zdravá, ale Mirečka měla gastroschízu,měla venku skoro všechny orgány.Rodila jsem císařem ve 35 tt. Lékaři nám ale nedávali šanci,že by mohla přežít porod nebo následnou operaci. Přežila, po šestinedělí se jí začala zatahovat kůže na bříšku a po půl roce jsme si jí díky péči lékařů mohli vzít domů. Jenže jí začalo kolabovat srdíčko a plíce.Do jejích prvních narozenin chyběly tři týdny… :cry: Jsem ráda, že jsme jí mohli mít doma,ikdyž to bylo někdy moc těžký. A to hezký to zas vyvážilo :-) Ale jak to tu čtu,tak je dneska medicína o pěknej kousek dál :-) Mějte se všechny moc hezky a užívejte si dětiček :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.11.11 23:18

také čekáme mimčo s gastroschizou

ahoj,

jsem rada, ze jsem na tebe narazila, take se chystame rodit kvůli vvv - gastroschiza, tak jsem se chtela zeptat, jestli nemas stejnou zkusenost. Pripadne, jestli bys mi mohla napsat, jak probihal průběh a léčba u vas.. mame mit operaci hned po porodu, nyni jsme 27+4 a v minulém týdnu nám řekli, že máme také málo plodové vody, tak by mě zajímalo, jestlis náhodou neměla s vvv taky spojený tento problém.. tj. jestli je to tím nebo se nám to komplikuje..

jinak bych se chtěla zeptat, zda si měla možnost si mimčo přiložit nebo ti ho hned vzali na operaci, jak dlouho jste tam byli a jestli jsi mohla používat vlastní oblečky pro mimčo nebo jestli v inkubatoru nemají vůbec či jestli smí mít jen nemocniční, případně co bys mi jeste doporučila s sebou vzit. diky moc za připadnou odpověď Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
30.11.11 23:27
33nove píše:
Ahoj, já jsem už porodila. Malý se mi narodil 35 týdnu. Operace byla bez problémů. Měl toho málo venku. Po operační dobu, překonal na 1. Doktorka co malého operovala říkala, že jiné děti jsou na přístrojích 2 týdny. On už druhý den po operaci dýchal sám. Měl pouze v nose hadičku a v ruce. Rodila jsem v Brně. Týden po operaci byl převezen z JIP do druhé místnosti kde není už tak přísná kontrola. Propustili malého bez jednoho dne po měsíci. Papá Nutirlon ale bolelo ho bříško tak mu kupuji Nutrilon Anti-Colics. Už bude mít pomalu 3 měsíce a váží 4,350g. Je to velký jedlík. Kaká sám a není na něm nic znát, krom jizvi u pupíku. Je velice čilí a zdatný. V nemocnici mi řekla jedna doktorka, že u některých dětí je venku více a bere se i slepé střevo. Upřímně než jsem šla do té nemocnice tak jsem si myslela, že je to příšerné ale to co jsem tam viděla tak malý měl banální operaci. Sám doktor který ho měl operovat ve 36 týdnu - jak bylo naplánované. Ale plány se někdy nepovedou :-D mi řekl, že jsou dvě možnosti. První je, že to začne pracovat a nebo to miminko zdá samo. Jsem ráda jak jsem se rozhodla. Je to normální zdravé miminko.

Ted´teprve koukám, že už je malej na světě. Tak moc gratuluju a jsem ráda, že všechno tak dobře dopadlo. Občas jsem na vás myslela. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.11.11 23:30

také čekáme mimčo s gastroschizou

Ahoj, jsem v 27+4 a od prvního screeningu víme o gastroschize, takze jsme pod dohledem v motole, bála jsem se plodovky a po konzultacích mi bylo řečeno, že není nutná, že je někde ji dělají automaticky a nejsou prokázány případy, kdy by byla gastroschiza spojena s gen. vadou, tak jsme se ji naštěstí vyhli.. při těch nervech bych asi potratila.. pak nam na genetice odebrali krev a našli aktivni protilátky na zardenky ..takže dalši 2 týdny psycho.. nakonec diky patrani a dalsim testum dosli k zaveru, ze jde o reaktivaci a riziko je male - do 5%, na uz nic nebylo videt, tak pry se nemam stresovat.. no a min. tyden zas ze mame malo vody a ze miminko odpovida misto 27tt celkove 25 tt.. tak pry je to tim mensim prijmem a je videt, ze roste, takze je to ok.. tak bych se chtela zeptat, jestli jste meli podobny starosti nebo zda to teda mame opravdu bonusy navic :( a jestli mate nekdo zkusenosti s průbehem porodu v nemocnici… jestli mi adika nechaji alespon prilozit, jestli je mozne pouzit nejake svoje obleceni a jak to tedy vse probiha.. za kazdou informaci budu rada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
30.11.11 23:32
posina píše:
Ahoj bohužel tu zkušenost mám :-( měla to moje první dcera ted ji je už 6 let tak pokud budeš chtít tak ráda napíšu.Posílám odkaz o mích dcerkách.http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/60552/sestricky-prisly-na-svet-za-velmi-dramatickych-okolnosti-natalka-mela-organy-mimo-telo.html

Krásné holčičky, tak at´se vám daří, jak nejlépe to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
30.11.11 23:34
aadik píše:
Ahoj, jsem v 27+4 a od prvního screeningu víme o gastroschize, takze jsme pod dohledem v motole, bála jsem se plodovky a po konzultacích mi bylo řečeno, že není nutná, že je někde ji dělají automaticky a nejsou prokázány případy, kdy by byla gastroschiza spojena s gen. vadou, tak jsme se ji naštěstí vyhli.. při těch nervech bych asi potratila.. pak nam na genetice odebrali krev a našli aktivni protilátky na zardenky ..takže dalši 2 týdny psycho.. nakonec diky patrani a dalsim testum dosli k zaveru, ze jde o reaktivaci a riziko je male - do 5%, na uz nic nebylo videt, tak pry se nemam stresovat.. no a min. tyden zas ze mame malo vody a ze miminko odpovida misto 27tt celkove 25 tt.. tak pry je to tim mensim prijmem a je videt, ze roste, takze je to ok.. tak bych se chtela zeptat, jestli jste meli podobny starosti nebo zda to teda mame opravdu bonusy navic :( a jestli mate nekdo zkusenosti s průbehem porodu v nemocnici… jestli mi adika nechaji alespon prilozit, jestli je mozne pouzit nejake svoje obleceni a jak to tedy vse probiha.. za kazdou informaci budu rada..

Přeju hodně štěstí, at´to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SofiŽaneta
31.12.11 16:56

Ahoj holky,

taky nám diagnostikovali gastroschizu. Jsem ve 23tt a lezou jen střívka zatím, takže snad by to mohlo také dopadnout dobře.
Zajímalo by mě od vás těch, co to máte za sebou, jaká byla péče a jak vše probíhalo po porodu? Mě toho lékaři zatím moc neřekli (co bude nebo nebude) nebo respektive mi každý říká tak trochu něco jiného. Jinak, budu rodit v Brně na Obilním trhu, pokud se tu najde ještě někdo z Brna.
Tak hodně štěstí a hlavně zdraví všem mamčám :) a díky za případné příspěvky ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA