Gastroschisis - rozštěp břišní stěny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.4.14 22:08

A jinak malá už vše v pořádku nemá žádné omezení??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.12.14 20:16

Ahoj, maminky, prosím vás, je tady ještě některá, která má zkušenost s touto vývojovou vadou? Potřebovala bych vědět pár informací ohledně rozšíření střevních kliček, teď jsem 17+3 a máme náznak rozšíření a musíme měsíc čekat, jestli je to na potrat nebo ne :( :,( :,( Jsem z toho zoufalá, zažila jste to některá a jak to dopadlo? Děkuji vám moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
8.12.14 20:20

Stalo se kamarádce, na velkém UZ rozšíření střevních kliček, podstoupila odběr plodové vody. Nakonec dítě úplně zdrávo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.12.14 20:23

Děkuju moc za odpověď. My máme zatím jenom náznak rozšíření o 3-4 mm, ale mám hrůzu, co nám řeknou za měsíc, vůbec ani nevím, co to moc znamená, achjo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
17.1.15 01:11

Ahoj holky, my jsme AI taky prošli gastroschizou, a ještě vlastně stále v nemocnici jsme :) malá se nám narodila 23.12.2014 v 37+1tt vyvolavanym porodem v Motole. Včera jsem nastoulila k ni do nemocnice a kojim ;) kojim 50ml každé 3 hodiny a když nevypije 50ml, tak ji to dodavaji sondickou do žaludku. Kadi moc hezky, pije také, tak jsem zvedava, kdy nás tedy propusti domu :)
Sestry porad říkají, ze se to nesmí uspechat a ze neví kdy se půjde domu :D ale jak tu ČTÚ ty vaše výborné zprávy, kdy jste šli vetsinou tak brzy domů, tak si říkám, ze snad už brzy půjdeme taky :)
Dnes by nás mohli pustit na pulhodinku ven na procházku :)
Za hodku zase budu prebalovat a kojit(a následně odstrikavat). Postele tu jsou fakt hruza. Rozkladaci postel jen pres noc. A moc pohodlna teda není, ale hlavně, ze mala se ma dobre v te její postylce :)
Jinak se narodila a měla 2610g a 46cm :)
Ted už ma 2875g.:)
Držím všem maminkam, které tohle všechno čeká, moc štěstí, zdraví a síly,, protože to budou potřebovat a určitě bude vše v pořádku:) miminka jsou bojovníci :))) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
2.2.15 20:32

Pokud byste potřebovaly probrat něco ohledně gastroschízy, pošlete mi klidně zprávu. Postihlo nás to loni taky a po různých peripetiích to dobře dopadlo. Držím Vám všem palce, vím, jak je to šílené a informací minimum.. :hug:

Příspěvek upraven 04.02.15 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.2.15 12:36

Ahoj, je tu někdo aktivní? Na vzkazy,..? :)
Mám 18 týden a víme od 14 gastroschízu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
18.2.15 02:25

Holky, je založena skupina na Facebooku s gastroschizou. přidejte se do skupinky. rádi pomůžeme, poradime, podpoříme.. Přidejte se všichni co stě si prošli/procházíte/nebo teprve budete procházet touto diagnozou. Zatím jsme tam 3.
Skupinka se jmenuje: Gastroschíza / gastroschisis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.2.15 17:08

Bohužel jsem skupinku na fcb vůbec nenašla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
18.2.15 17:32

Jsem na mobilu, tak mi nejde vložit odkaz na skupinku, tak zatím alespoň hodin foto screen te skupinky :)
Později, až se dostanu na PC, hodim i odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
18.2.15 17:36

Tak tady je ten odkaz slíbený. :) Malá mi spinká, tak jsem rychle skočila na pc :)
https://www.facebook.com/…86362987450/?… . Snad už to najdete všichni. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.15 06:57

Dobrý den tak už jsem se taky přidala na fb ale kdyby někdo potřeboval s ničim poradit nebo něco zjistit klidně pište ráda pomohu vím že mě to také hodně pomohlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
18.4.15 19:41

FN Hradec Králové

Ahoj,

prosím máte někdo zkušenost s porodem v Hradci Králové. Byli jsme tam na velkém ultrazvuku a diagnostikovali nám typickou gastroschízu bez komplikací. Plánuji porod tam, ale podle diskuzí jsem nikde nenašla, že by někdo s touto diagnózou rodil v Hradci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
22.4.15 08:40

Bohužel nepomůžu, rodila jsem v pražském Motole (taky nejsem z Prahy). Motol jsem si vybrala proto, že gastroschíz je hrozně málo a největší vzorek dětí s gastroschízou v ČR léčí právě v Motole (cca 5-7 dětí ročně). Neříkám, že operace v Brně nebo v HK nemůže dopadnou dobře, ale já jsem pro svého syna chtěla co nejzkušenějšího chirurga, kterému tato vzácná vada přijde na sál v průměru tak jednou za dva měsíce a ne jen jednou za rok nebo méně. Docent Rýgl a dr. Rousková z Motola jsou úžasní, operace se povedly.
Jinak držím palce, pokud byste chtěla, jsme i na FB v uzavřené skupince (viz výše).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
20.8.15 17:54

Ahoj, prosím o potvrzení žádosti o vstup do skupinky na FB. Mám jméno Tim Circle (FB moc nefandím a tak máme s manželem společný FB právě kvůli případům jako je tento, kdy chceme do nějaké skupiny apod.) Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí