Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, maminky, prosím vás, je tady ještě některá, která má zkušenost s touto vývojovou vadou? Potřebovala bych vědět pár informací ohledně rozšíření střevních kliček, teď jsem 17+3 a máme náznak rozšíření a musíme měsíc čekat, jestli je to na potrat nebo ne
Jsem z toho zoufalá, zažila jste to některá a jak to dopadlo? Děkuji vám moc za odpověď.
Stalo se kamarádce, na velkém UZ rozšíření střevních kliček, podstoupila odběr plodové vody. Nakonec dítě úplně zdrávo.
Děkuju moc za odpověď. My máme zatím jenom náznak rozšíření o 3-4 mm, ale mám hrůzu, co nám řeknou za měsíc, vůbec ani nevím, co to moc znamená, achjo ![]()
Ahoj holky, my jsme AI taky prošli gastroschizou, a ještě vlastně stále v nemocnici jsme
malá se nám narodila 23.12.2014 v 37+1tt vyvolavanym porodem v Motole. Včera jsem nastoulila k ni do nemocnice a kojim
kojim 50ml každé 3 hodiny a když nevypije 50ml, tak ji to dodavaji sondickou do žaludku. Kadi moc hezky, pije také, tak jsem zvedava, kdy nás tedy propusti domu ![]()
Sestry porad říkají, ze se to nesmí uspechat a ze neví kdy se půjde domu
ale jak tu ČTÚ ty vaše výborné zprávy, kdy jste šli vetsinou tak brzy domů, tak si říkám, ze snad už brzy půjdeme taky ![]()
Dnes by nás mohli pustit na pulhodinku ven na procházku ![]()
Za hodku zase budu prebalovat a kojit(a následně odstrikavat). Postele tu jsou fakt hruza. Rozkladaci postel jen pres noc. A moc pohodlna teda není, ale hlavně, ze mala se ma dobre v te její postylce ![]()
Jinak se narodila a měla 2610g a 46cm ![]()
Ted už ma 2875g.:)
Držím všem maminkam, které tohle všechno čeká, moc štěstí, zdraví a síly,, protože to budou potřebovat a určitě bude vše v pořádku:) miminka jsou bojovníci
![]()
Pokud byste potřebovaly probrat něco ohledně gastroschízy, pošlete mi klidně zprávu. Postihlo nás to loni taky a po různých peripetiích to dobře dopadlo. Držím Vám všem palce, vím, jak je to šílené a informací minimum.. ![]()
Příspěvek upraven 04.02.15 v 11:19
Ahoj, je tu někdo aktivní? Na vzkazy,..? ![]()
Mám 18 týden a víme od 14 gastroschízu.
Holky, je založena skupina na Facebooku s gastroschizou. přidejte se do skupinky. rádi pomůžeme, poradime, podpoříme.. Přidejte se všichni co stě si prošli/procházíte/nebo teprve budete procházet touto diagnozou. Zatím jsme tam 3.
Skupinka se jmenuje: Gastroschíza / gastroschisis.
Jsem na mobilu, tak mi nejde vložit odkaz na skupinku, tak zatím alespoň hodin foto screen te skupinky ![]()
Později, až se dostanu na PC, hodim i odkaz.
Tak tady je ten odkaz slíbený.
Malá mi spinká, tak jsem rychle skočila na pc ![]()
https://www.facebook.com/…86362987450/?… . Snad už to najdete všichni. ![]()
Dobrý den tak už jsem se taky přidala na fb ale kdyby někdo potřeboval s ničim poradit nebo něco zjistit klidně pište ráda pomohu vím že mě to také hodně pomohlo ![]()
Ahoj,
prosím máte někdo zkušenost s porodem v Hradci Králové. Byli jsme tam na velkém ultrazvuku a diagnostikovali nám typickou gastroschízu bez komplikací. Plánuji porod tam, ale podle diskuzí jsem nikde nenašla, že by někdo s touto diagnózou rodil v Hradci.
Bohužel nepomůžu, rodila jsem v pražském Motole (taky nejsem z Prahy). Motol jsem si vybrala proto, že gastroschíz je hrozně málo a největší vzorek dětí s gastroschízou v ČR léčí právě v Motole (cca 5-7 dětí ročně). Neříkám, že operace v Brně nebo v HK nemůže dopadnou dobře, ale já jsem pro svého syna chtěla co nejzkušenějšího chirurga, kterému tato vzácná vada přijde na sál v průměru tak jednou za dva měsíce a ne jen jednou za rok nebo méně. Docent Rýgl a dr. Rousková z Motola jsou úžasní, operace se povedly.
Jinak držím palce, pokud byste chtěla, jsme i na FB v uzavřené skupince (viz výše).
Ahoj, prosím o potvrzení žádosti o vstup do skupinky na FB. Mám jméno Tim Circle (FB moc nefandím a tak máme s manželem společný FB právě kvůli případům jako je tento, kdy chceme do nějaké skupiny apod.) Děkuju