Gastroschisis - rozštěp břišní stěny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.6.13 09:52

Dobrý drn chtěla jsem se zeptat před dvěma dny u nás zjistiili tuto diagnozu jsem ve 13týdnu říkali mi že má střívka venku, ale že vše ostatí je v bříšku. Teď mě posílají do prahy na genetické vyšetření odběr kliku nebo čeho si jestli nemá jiné vrozené vady. A pak se prý musí jen čekat že rozhodující je 21týden. Chtěla jsčm se vás zeptat jestli po dobu těhotenství to malé ještě nejak s bříška vylézalo a zhoršovalo se to nebo se to ustálilo na tom co to našli poprvé. pak jsem se chtěla zeptat v kolikátém týdnu jste nastupovala do nemocnice.Moc ěkuji za odpověď Ječmenová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
7.6.13 11:22

Dobrý den, syn měl to samé jak popisujete. Před porodem vylezlo ještě trochu něco ven. Porod byl císařem 36 týdnu. Syn teď bude mít 2 roky, mám jen jizvu na pupíku jinak je zdráv. Tak hodně štěstí při rozhodování. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.13 11:58

Dobrý den, my jsme na diagnozu přišli v 11. týdnu a od té doby lezly pořád jen střívka, nic se v podstatě nezměnilo. Začala jsem rodit v 39. týdnu a taky císařem. Malé je už přes rok a je to strašný jedlík, není na ní nic poznat, krom malinkaté jizvičky u pupíku.
Tak hodně štěstí a hlavně zdraví! Ať Vám to také dobře dopadne… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.13 12:01

Tak to jste mě potěšila děkuji. Bude to těžké ale vzdát se ho určitě nechceme. Ještě jsem se chtěla zepttat jak dlouho se leží v nemocnici před porodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
24.6.13 20:01

Ahoj holky, jak se máte? Pořád myslím na všechny maminky, které porod miminka s gastroschýzou ještě čeká a ráda bych Vás všechny podpořila. Protože Leuška má v srpnu už rok a je to uplně zdravá holčička až na tu jizvičku, prospívá, krásně papá i kaká, je to malej žroutík a má se k světu. Vím co to bylo za nervy, ale paní Ječmenová, určitě to dobře dopadne. Já rodila nakonec spontáně 3 týdny před termínem mi to vyvolali, venku střívka a vše proběhlo v pořádku včetně operace, dokonce jsme šli domů za rekordních 9dní.
Schodou okolností mé nejlepší kamarádce a jejímu miminku diagnostikovali taky gastroschýzu, venku jen střívka a dobré vyhlídky, porod má už někdy v červenci.

Všem držím palečky. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.13 08:00

Všechny moc zdravím, tak my jsme v 17týdnu a zatím pořád máme jen ty střívka venku tak doktoři říkají že to vypadá dobře ve čtvrtek jedeme do prahy k panu doktorovi Ryglovi tak snad i tam nám řeknou jen dobré zprávy.
Jinak jsem se chtěla zeptat když se rodí spontálně může u toho být manžel???
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
25.6.13 08:29

@veronicka18 u spontáního porodu může být normálně manžel, miminko Vám i ukážou, přítel byl i u vážení, střívka hned zabalí, tak to ani nevidíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.13 19:59

Jo tak to jsem ráda a podle čeho se určuje jak se bude rodit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
25.6.13 20:11

Já si myslím, že o tom rozhoduje hlavně stav miminka, jestli jsou dobré ozvy a vše se zdá v pořádku a porod při vyvolání postupuje a nic se nekomplikuje, pak jde normálně přirozeně, Dr. Vlk v Motole říkal, že se běžně u této vady rodí přirozeně, pouze v případě komplikací, či zhoršování císařem. Tedy pokud třeba mimi není otočené ještě hlavičkou dolů, tak samozřejmě taky císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.7.13 20:36

Zdravím maminky..já nastupuji no Motole zhruba za 4 týdny..Malá má taky gastroschízu a chci se jen zeptat jestli v tomto případě a v případě, že by porod probíhal normálně se může dát epidurál..Ne že bych po něm přímo toužila, ale je fajn vědět, že tam je ta možnost.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.13 20:49

Epidurál

Ahoj Mikkeillko, taky jsem si nechala dát epidurál… Za sebe můžu říct, není to ni c příjemného při kontrakcích se nechat píchat do „páteře“, ale stojí to za to, za těch pár vteřinek křiku a zahlédnutí mrňouska. Ale jestli to máš plánovaně a nebudeš mít kontrakce, tak se není čeho bát. 8)

Přeju hodně štěstí, ať všechno dobře dopadne a maličká je zdravá a v pořádku a pevné nervy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.7.13 20:59
@SofiŽaneta píše:
Ahoj Mikkeillko, taky jsem si nechala dát epidurál… Za sebe můžu říct, není to ni c příjemného při kontrakcích se nechat píchat do „páteře“, ale stojí to za to, za těch pár vteřinek křiku a zahlédnutí mrňouska. Ale jestli to máš plánovaně a nebudeš mít kontrakce, tak se není čeho bát. 8)Přeju hodně štěstí, ať všechno dobře dopadne a maličká je zdravá a v pořádku a pevné nervy. :kytka:

Děkuji :) Je dobré vědět, že kdyby to bylo potřeba, tak že tam ta možnost je..můžu mít ještě pár otázek?? :oops:
1.Je něco, co bych si do nemocnice rozhodně neměla zapomenout vzít? Popřípadě, budu potřebovat něco speciálního, když tam budu už týden před porodem??

2.Kosmetiku pro miminka, plenky, oblečky mi tam všechno půjčí nebo si tam mám vzít své věci?

Za každou radu ohledně nemocnice budu ráda, protože budu ležet v nemocnici poprvé.. :oops: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.13 21:03

I já jsem byla v nemocnici poprvé. :D Ale pokud se dobře vzpomínám, nic speciálního jsem nepotřebovala. A hlavně jsem neměla malou u sebe, takže jsem nepotřebovala nic ani na ni, takže odpovědi na tyhle otázky raději přenechám jiným maminkám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
12.7.13 22:44

Ahoj, já rodila v Motole klučinu s omfalokélou. Porod byl plánovaný, vyvolávaný, kvůli spolupráci s chirurgií. Epidurál mi dali automaticky, prý je to nutné, aby se netlačilo, kdy nemá. Na malého jsem vlastně nic nepotřebovala.,i když je limit pět plen na den, ale to nějak nikdo neřešil. Přeju moc moc moc štěstíčka, ať je malá v pořádku a tobě moc moc síly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NadenkaMag
6.8.13 09:26

Dobrý den všechny maminky, které postihla stejná ošklivá diagnoza.
Když jsem zjistila že moje miminko má rozštěp střev, byl to pro mě naprostý šok, probrečela jsem několik dní. V krajské nemocnici v Ústí n. Labem mi doporučovali at jdu na potrat, ale já se nakonec rozhodla si ho nechat. Ted jsem ve 31 týdnu, malému leze ven tenké střívko a doktoři si nejsou jistí jestli i tlusté, ale vypadá to že ano. Chtěla jsem se poradit s některou s maminek, která si prožila to samé, jaké to bylo v nemocnici, co všechno potřebovala a mnoho dalších věcí. Byla bych opravdu vděčná za nějakou radu a odpověď.
Děkuji Naďa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí