Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já ted ležím v nemocnici se svojí osmidenní dcerou, která měla také gastroschízu. Nepotřebovali jsme nic speciálního..Malá šla hned po porodu na operaci (měla venku střevní kličky tenkého střeva). Dva dny musela být napojená na dýchacím přístroji a museli jí dávat morfium na bolest.Po pár dnech jí z morfia odpojily, protože už ho nepotřebovala a začali jí dávat mé mateřské mléko hadičkou do žaludku. Ode dneška jí to mlíčko dávají už do pusinky přes prst a stříkačku..Ale Pokud budete rodit v Motole jako já, tak bych se určitě nebála. Mají tady šikovné doktrory a sestřičky. Být vámi, tak si určitě vezmu do porodnice odsávačku na mléko. Jinak všechno pro miminko vám dají a půjčí. Pokud budete mít nějaké otázky tak mi klidně napište do zpráv..
Vím jak je to těžké a upřímně v Ústí nad Labem jsem taky nebyla zpokojená.
@mikkeilla Jsem ráda, že jste v rámci možností v pořádku a jde vám to tak pěkně
Mě tenkrát tu odsávačku půjčili na porodnici, tak mě to ani nenapadlo.Tak dál držím pěsti ![]()
Dobrý den tak vás tady zase zdravím, tak už jsme ve 22týdnu a zastím to vypadá, že vše je při starém malý má venku jen střevní kličky už si nás hlídají v praze docházíme tam každý třetí týden tak snad to tak i zůstane a nic se nezhorší.
Jinak v Ústí nad Labem jsem teda taky nebyla vůbec spokojená jediné co nam řekli bylo to že by si ho nechali vzít ![]()
Chtěla jsem se zeptat jak to tedy je s tou odsávačkou jestli si jí mám pořídit nabo mi jí tam půjčí??
Moc děkuji za jaké koli informace moc ráda si čtu každý článek co tu píšete mám potom lepší pocit že v tom nejsem sama a pomáhá to.
Držím Vám všem palečky ať to dobře dopadne
Maminky, chtěla bych se zeptat, jestli také Vaše miminko neprospívalo vzrůstově, tak jak mělo podle data poslední menstruace, u mě je velikostí miminko bohužel 3 týdny pozadu
doktorka mi ale řekla, že je to celkem normální u této diagnozi.
Děkuji za odpověď
@veronicka18 Mě tenkrát na omfalokélu přišla dr. Bydžovská při ultrazvuku těsně před odběrem plodové vodz. Začala na mě vyloženě štěkat, že odběr ani dělat nebude, že mám doma zdravé děti, takže mám snad dost rozumu a půjdu na přerušení
Malému je příští měsíc deset a dnes jdeme kupovat nový kolo
Neříkám, že to bude úplná pohodička, ale neboj zvládnete to!!! ![]()
Musím se vám pochlubit, že nám dneska pan doktor oznámil, že zítra můžeme jet domů..
Malá už krásně pije z prsu a zbytek jí dáváme stříkačkou přes prst. Takže už se nemůžeme dočkat, že po dlouhých šestnácti dnech se podívíváme jak to doma taťka všechno zvládnul (praskla mi voda, zrovna v den kdy jsme se stěhovali, takže byl doma pěkný bordel a zmatek). ![]()
@mikkeilla Také moc gratuluji doufám, že nám to půjde taky rychle ![]()
Dobrý den maminky.
Mám na vás takovou prozbu už se nám blíží porod a tak nějak dáváme věci dohromady a chtěla jsem se zeptat zda musím mít doma váhu na miminko???
Moc děkuji
My chodíme každý týden k doktorovi na převážení, takže si myslím, že není potřeba tu váhu kupovat. Pokud Vám ji někdo půjčí, tak klidně, ale doktor si vás bude sám hlídat.. ![]()
Dobry den maminky tak uz se blížíme ke konci jsem ve tricatem tydnu na jednu stranu se hrozne moc tesim a na druhou stranu mam strach. Chtela jsem se jeste optat jsem z Ústí nad Labem a rodit budu v Praze v motole a chtela jsem se optat o kolik dni jste museli byt v nemocnici driv nebo jak to chodi a co vsechno mam mit sebou?? Mocděkuji za odpověď
Nemůžu říct, jak dlouho před porodem se tam leží, protože já jsem měla naplánovaný nástup v úterý 30. ale voda mi praskal už v sobotu 27. Ale určitě bych si sebou vzala všechny věci, co budete v nemocnici potřebovat vy (aspon 2 pyžama, osušku,1 ručník u kterého vám nebude vadit, že se zašpiní, kosmetiku, jedno balení poporodních vložek, dobré jsou i jednorázové kalhotky, kojící podprsenku a vložky do podprsenky, přezůvky, župan taky není na škodu, pro miminko nic nepotřebujete, ale určitě bych si vzala odsávačku na mléko. Jinak nic speciálního nepotřebujete..Hlavně pevné nervy, protože není jednoduché koukat na vlastní dítě které je připojené na spoustu hadiček..Přeju hedně štěstíčka a aby vám to rychle v nemocnici uteklo.. ![]()
Jste moc hodna a Děkuji za informace kazda rada je nad zlato
jeste jestli muzu otravovat v kolikatem tydnu jste tedy rodila? A kolik kil mela mala?
Rodila jsem přesně na konci 36.tt. Malá měla 43cm a 2100g
Byla jak droboučká panenka
Sestřičky tam o ní říkali, že je kapesní vydání miminka.. ![]()