Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj aadik,
to hrozně ráda slyším a moc vám to přeju, ať se malému jen tak dále daří…
Nás to čeká cca za měsíc, tak doufám, že taky dopadneme dobře. Docela mě tvoje zpráva (aspoň na chvíli) uklidnila. ![]()
A mimochodem chtěla jsem kouknout na fotečky, ale je to pod heslem.
Ale určitě je to krásný pohled… ![]()
Hodně zdraví ![]()
Ahoj holky, snad nevadí, pokud se k Vám do diskuze přidám.
Čekáme druhé miminko, bude to holčička a na screeningu ve 13.týdnu nám také diagnostikovali gastroschízu, teď jsem v 21.týdnu těhotenství a musím rodit v Motole. Kde mi všechno vysvětlili, spoustu jsem toho o tom četla a jsem už s tím nějak smířená. Ale je pravda, že obavy jsou, protože se to pomalu blíží. Zatím vše vypadá dobře, porod by měl být vyvoláván kolem 2.srpna, pokud to dobře půjde......
Četla jsem, tu krásný příběh aadika, která má už miminko zdravé a doma, tak se modlím, aby to bylo u nás stejné.
Strašně mi pomáhá, že je nás takových víc a že se o to můžeme s někým podělit
Ahoj holky, tak jsem se sem zase po nějaké době dostala.. Luky chce kojit ideálně každou hodinu, tak je to teda frmol, snažím se mu ten interval nějak prodloužit, ale moc se nedá, naučila jsem ho na dudlík nebo ho nosím a houpu, ale on dokud nedostane napít, tak je rozmrzelý a neusne.. takže když se pořádně nenapije, tak nespí třeba celý den a v postýlce brečí.. takže ho mám pořád v ruce .. četla jsem, že jsem vás zprávami potěšila, tak to jsem ráda, obávala jsem se, jestli vas spíš nevystraším.. no náš pupíček je teda krásný … to heslo je mzikounek01 a heslo lukas - jinak jsme právě po další operaci, ve čtvrtek jsme jeli do motola s uskřípnutou tříselní kýlou - takže musel Luky okamžitě na operaci - od rána jsem si myslela, že nás trápí prdíky, tak jsem ho konejšíla, masírovala bříško, promačkávala střívka, pak ho v 11 nakojila, v 13 do něj nacpala stříkačkou 50ml, pže nechtěl jíst a usnula jsem s ním a ve 3 jsem se probudila,rozbalila ho, že ho musím přebalit a on měl kuličky naběhlé jak golfový míček a modré, tak jsem volala pediatricce a ta mi řekla, že je akutně na operaci, no at jedeme do motola, tam ho na ambulanci prohledli a hned objednali prijem a za hodinu sel na sal, kdyz bude jist a kadit, ze nas pusti dalsi den, jenze pak mi rekli, ze jak to mel od rana, tak tam mel nejake otoky a srazeniny, tak ze si nas pro jistotu nechaji do soboty, nastesti fakt bastil - mohl jist az po 4 hod - a to nas zroutik teda bastil jak o zivot
no a plinku taky naplnil několikrat do rana, takze uz jsme doma a rekla bych, ze se trochu zklidnil, mozna ho to trapilo jeste dyl.. pry tahle strana uz je v poho, ale pravdepodobne se to stane i na druhe.. no ted uz to cekam, ale ve ctvrtek to byl sok..nejak jsem tezce nesla, ze jsme zas v nemocnici, kdyz jsem si myslela, ze uz to mame za sebou..
Zdravím všechny maminky .. tak jsem se sem dostala po dlouhé době a při čtení příspěvků jsem měla husí kůži a slzy na krajíčku, vše se mi vrátilo jako by to bylo včera. Gratuluji maminkám, co už mají miminko doma a užívají si ho a těm, které jej čekají přeji hodně sil a hlavně ať vše dobře dopadne, tak jako nám!!! Ty nervy a trápení za to stálo, je to ta největší radost na světě. V dubnu jsme oslavili rok, kromě jizvy na pupíčku úplně zdravá holčička.Jsem ráda, že jsem rodila v Motole, tamější lékaři a i sestry jsou moc skvělý. ![]()
Ahoj holky…
Tak se musím také podělit o to, jak operace dopadla nám. Naše malá Zoe se narodila v 38.tt v Brně - Obilní trh císařským řezem. Ihned ji převezli do Dětské nemocnice a šla na operaci, která naštěstí dopadla úspěšně. Holčička byla v nemocnici přes 3 týdny a už ji máme týden doma. Všechno zatím probíhá v pořádku - papá a kaká jako zdravé dítko. Jedinou vzpomínkou nám zůstává nepatrná jizvička u pupíčku, která ale myslím nebude v budoucnu vůbec vidět.
Všem, které to taky čeká, přeju úspěšné uzdravení a pevné nervy. A vám, které se třeba rozmýšlíte, zda si „nemocné“ miminko nechat - dejte mu šanci, stojí to za to a pravděpodobnost úspěchu je obrovská. ![]()
Mějte se.
![]()
Ahoj holky,
sofižanet, musím říct, že mě to uklidňuje, vědět, že je malá v pořádku a vůbec, ty příběhy, co tu holky píšou. Už to beru jako věc, která k nám patří a věřím, že naše malá taky bude v pořádku.
Už se to hrozně krátí. Kolem 2.srpna už bude porod, zatím to vypadá dobře a malá je v pořádku, venku jsou jen střívka.
Určitě vám to taky dobře dopadne… Mě pořád v nemocnici nechtěli říct nic konkrétního, kdy bude malá v pořádku nebo na jak dlouho to vypadá. Počítala jsem, že tam bude víc než měsíc a než jsem se nadála, mohla jsem u ní být a kojit ji a za chvíli mi ji dali domů. Nakonec to hrozně rychle uteklo. ![]()
Takže hlavně se radši moc nestresovat…
Ahoj holky, tak už se nám to blíží…3.srpna jdu na poslední kontrolu a v dalším týdnu už to vypadá na porod. Zatím jsem byla relativně v klidu, teď už přicházejí obavy, těžce spím a tak. Už aby to bylo za námi a malá byla zdravá.
SofiŽanet, děkuju za podporu, budu se modlit, ať to má taky tak hladký průběh jako u Vás. Malá má prý střívek venku málo a vypadá to dobře.
Držte pěsti
Ahojky, držím palečky, abyste to měli při nejmenším takové jako my, vše šlo podle plánu, Luky byl každý den lepší.. mně se hned po jeho operaci strašně ulevilo a každý den to bylo vidět, jak to jde k lepšímu a k lepšímu..jestli jdete na operaci do motola, tak se snaž co nejvíc vyspat dokud nebudeš ubytovaná u mimi, protože tam je jen rozkládací lůžko, které si můžeš rozbalit jen na noc, takže je to strašně náročné, ale dr. Rygl udělal Lukymu nádherný pupíček, takže to už dva chirurgové, co ho viděli nepoznali a byli překvapení, když jsem jim to řekla.. akorát nám zůstala alergie na laktozu a celkově mi přijde, že jsou ta střívka občas dráždivější, já jsem se s tím snažila bojovat až do 5. měsíce - všichni mi říkali, ať kojím a vydržím a tak já ho kojila co půl hodinu, pak co hodinu, pak ho ještě dokrmovala z mrazáku, tak občas spal i 2-3h a měl pořád krev v plínce, tak mi pak v motole po stálých urgencích řekli ať zkusím bebu bez laktoza a ode té doby je klid.. takže jestli na tom budete stejně.. netrap se kojením a jdi rovnou do beby.:) držím palce jinak už baštíme přesnídávky a v pátek nám bude 6m
aadik je pěkné číst, že Vám to dobře dopadlo. A děkuji za cenné rady, člověk se cítí lépe, když nepůjde kojení, hlavu si z toho určitě lámat nebudu, hlavně aby byla malá v pohodě. Jinak v pátek jsem byla na kontrole v Motole a 13.srpna nastupuju, takže za týden. Mám strach, ale těším se na ni.
Teď to tam rekonstruují, vůbec nevím, zda mě u malé nechají nebo jak to vlastně bude. Informovanost nic moc, na co se nezeptám to nevím.
Přítel chce být u porodu, ale vlastně ani přesně nevím, kdy to začnou vyvolávat.
Ahoj marsulinko, díky za přání, určitě to budete mít také dobré, v motole jsou fakt frajeři a doktor Rygl, který to operuje je opravdu zázrak - takže se ničeho neboj, chápu, že asi budeš rodit klasicky viď? my jsme byli ještě koncem pánevním a měli extrémně málo plodové vody a malý už 14 od posledního uz neprospíval, tak ho museli vzít rychle ven, tak jsem šla císařem a byla jsem nejdřív první den na jipce - a druhý den mě donutili vstát - což je teda peklo a přesunuli na rizikové, tam jsme byli extra maminky „potížistky“ jak jsme si říkali, prostě ty, co mají nějaký atyp - problém - buď maminka po porodu, nebo mimi - třeba předčasně apod.. a taky já - což jsem měla teda v motole nejhorší, protože Luky byl v dětské budově - teď je teplo, takže se dá venkem, ale jinak se muselo sklepem a to je dost složitá cesta. Ale ačkoliv jsem nemohla skoro chodit, manžel si vždy půjčil vozíček a odvezl mě tam, často jsme někoho odchytli a pustili nás tím spojovacím tunelem, kterým můžou jen personál, tak to bylo lepší, no a pak a malinkého vzali hned po porodu na nahřívací lůžko na 2 hodinky a odsávali mu ta střívka, aby byla co nejmenší, byl na tom jinak dobře, takže měl přes sebe jen zelený hadr v kterém měl vše zabalené a manžel k němu mohl hned, já bohužel byla rozkuchaná na jipu, ale třeba tebe tam nechají.. nevím jak je to s klasickým porodem, jak jsi hlídaná, ale spíš tě taky budou chtít mít pod dohledem, no po 2 hod od porodu šel Luky na operaci a zvládl ji výborně, to nám dali číslo, že si máme pak zavolat, toho jsem se bála nejvíc a pak už se mi ulevilo a vše utíkalo samo..takže já jsem k malému dorazila až druhý den po obědě a byla u něj až do večera a takhle jsem bungovala každý den dokud jsem tam pobývala - tj. u mě 10 dní, pak jsem byla propuštěná, tak jsem jezdila každé ráno rovnou z domova za ním a byla celý den u něj a večer domů, a pak začal přijímat po týdnu mlíčko, tak jsem nastoupila a ještě týden jsem byla ubytovaná s ním - je to na takovém rozkládacím lůžku, které jen na noc, tak se moc nevyspíš, to bylo asi nejhorší, jinak všichni byli moc fajn, občas narazíš na sestřičku, která je ráznější, ale většina je strašně milá - na dětským je výborná Hanka - je taková pokroková - naučí tě hodně zajímavých věcí, ale jsou tam i ostatní výborný, akorát si ty jména nepamatuju, hodně se mění a nepředstavují se, tak je to trochu zmatenější.. ale když nebudeš mít komplikace, tak se stejně o něj budeš skoro od začátku starat celou dobu ty.. najdi si na rajčeti fotky mzikounek a uvidíš i jak to tam vypadá
neboj, pak to hrozně utíká a skutečně jak píšou holky, strašně to uteče, Lukymu bylo teď půl roku a to kuřátko už si skoro vybavuji jen při fotkách a teprve při pohledu na ty fotky mi dochází čím prošel, tenkrát jsem viděla jen to moje krásný miminko, jak už to zlé má za sebou a je každý den lepší a lepší a určitě to budeš mít také tak.. tak neboj a těš se.. je výborné, že už tu je tato diskuze, za mě, ještě nebyla a tak jsem tápala po info, kde to šlo i v zahraničních webech a to je to skutečně jen půl roku.. co se tobě zdá určitě hrozná doba a mně přijde, že to bylo včera co jsem si ho konečně přinesla domů..
Sofi, jen vám chci moc moc gratulovat a držím palečky, abyste si to už jen krásně vynahrazovali a užívali si už jen radosti, jak krásně rostete
jen kdyžtak mrkni na starší přispěvky, nás po měsíci chytla ještě kýla, tak to tam píšu, já to tenkrát nečekala, tak mě to složilo, tak jen abys to info ty měla ![]()
Děkujeme… zatím je pořád vše v pořádku, tak doufám, že to tak i zůstane. My moc nebrečíme, takže doufám, že nám kýla nehrozí. Doktorka říkala, že by si kýlu mohla vykřičet, když měla prdíky, ale s těma už jsme taky úspěšně dobojovali (snad). ![]()
Tak všem přeju, ať se daří a hlavně to zdraví!
aadik moc děkuji za podrobný popis, jsem mnohem klidnější, když to čtu.
Já bych právě měla rodit přirozeně, malá je hlavičkou dolů a zatím vše vypadá dobře. Takže i přítel by mohl k porodu, tak uvidíme.
Jak si to tu tak pěkně popsala je super, člověk si uvědomí, že v tom není sám.
Snažím se teď hodně napsat, při tom chodu, co tam bude, ale znáš to, ono už to ani moc nejde.
Všechno už mám připravené a v pondělí ráno hurá do porodnice.
Moc děkuju za podporu a pak dám vědět, jak jsme na tom.
Fotečky jsem si chtěla prohlédnout, ale není tam žádné album ![]()