Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Barbora13, a s čím máš problém? ![]()
Dcera se evidentně zlepšuje - teploty klesají a jsou méně časté - vyrážka k nemoci být může.
Jestli půjdeš zítra znovu k doktorce a necháš i přesto nasadit ATB, to už je snad jen na Tvém rozhodnutí… ![]()
@Barbora13 píše:
Ahoj moje dcera ma od ctvrtka vysoke teploty prez 39,2
pote ji to klesalo. V nedeli uz mela teplotu odpoledne a vecer vcera se mi osypala a teplotu nemela az v noci 38 a doktorka rekla ze ma patou nemoc. A dneska ma zase 37,6 prez den.Tak uz teda nevim…
A pry jestli bude mit teplotu i zitra tak se nasadi atb.Ale nechapu na co kdyz vysledky z krve a moci vysly ze nejsou na atb…Ach jo.
náš malej to zvládl se sirupem na snížení teploty, doktorka se ani nezmíníla, že by mu nasadila antb. a krev mu nebrala
Zítra už bude určo dobrá a nic takovýho nebude potřeba jí dávat
Ted uz teplotu nema a spi.
No mam problem s tim ze se vsude pise ze to doprovazeji slaboucke teploty a trvaji tak dva tri dny. A vcera cely den teplity nemela a v noci ji to zase vylezlo a dneska rano ji mela.Tak doufam ze se na noc uz neukazou.Ale pochybuju…
@Barbora13 píše:
Ted uz teplotu nema a spi.
No mam problem s tim ze se vsude pise ze to doprovazeji slaboucke teploty a trvaji tak dva tri dny. A vcera cely den teplity nemela a v noci ji to zase vylezlo a dneska rano ji mela.Tak doufam ze se na noc uz neukazou.Ale pochybuju…
tak to bude asi fakt lepší aby jí dala ty antb.
@Barbora13 píše:
Mala uz skoro zadnou vyrazku nema muzu ji vykoupat?
já myslím, že určitě můžeš
Hezký večer, oživuji diskuzi.
Syn (5 let) má od včerejšího dne červené tváře, jakoby mu „hořely“. Nejsou to pupínky, ale souvislý červený flek na obou tvářích. Žádné jiné příznaky (teplotu, vyrážku jinde) nemá. Může to být pátá nemoc?
Pokud ano, může se vyrážka ještě objevit i jinde?
Pokud ne, co jiného by to mohlo být? Nesvědí ho to, chová se normálně.
@Bajuska Zkus zajít k dr. Ale je to možné, jinak ty fleky se objevit můžou jinde a nebo taky ne. Podle mě ![]()
@Bajuska,
1. ano, pátá nemoc je vysoce pravděpodobná.
2. ano, vyrážka se postupně rozšíří na hrudník i na zbytek těla.
3. téměř s jistotou to není nic jiného.
Zašla bych pro jistotu k dr.,ale na 99% je to pátá nemoc. Každé dítko má průběh odlišný, takže rozšířit se to může a nemusí. Syn měl dva dny na tvářích, pak tři dny nic a pak se mu udělala vyrážka na rukou, za další dva dny na nohou a nyní po 14dnech je čistý. Dle doktorky jsme učebnicový příklad. Teploty neměl.
Léčba je jednoduchá, klid, polehávat, nechodit ven, moc nemáčet.
@Paradise @BohunkaP Děkuji
K doktorce se mi moc nechce, v pondělí tam bude narváno, zkusím jí jen zavolat a uvidím, jestli bude nutné přijet.
Včera byl syn v kontaktu s kamarádem, tak raději budu maminku informovat
Včera mi to ještě nepřišlo podezřelé, až dnes, když měl tváře pořád tak červené.
A ještě otázka - jsem v 37tt těhotenství, všude píšou, že je pátá nemoc pro těhotné nebezpečná (kvůli přenosu na miminko) - předpokládám ale, že teď už by se miminku nemělo nic stát, když má už vše vyvinuté? Zítra se na to raději přeptám doktorky.
@Bajuska, pátá nemoc v těhotenství může být velký problém, bez ohledu na to, co má miminko vyvinuto. Rozhodně se poraď s doktorem.
Co se týče syna - nikam nechoď, leda tam chytnete něco dalšího, to je opravdu zbytečné, pokud kromě vyrážky nemá nějaký problém. Klidový režim, odpočívat, nechodit ven a tak.
Holky prosim vas co jste se setkali v tehotenstvi s patou nemoci nebo ji i prodelali jak to u vas dopadlo s miminkem?
Holky prosim vas co jste se setkali v tehotenstvi s patou nemoci nebo ji i prodelali jak to u vas dopadlo s miminkem?
@Barbora13 Tak to je divný, pokud má krevní testy v pořádku, tak bych se proti ATB asi cukala, mám špatný zkušenosti. Holky měly na pátou nemoc jen mastičku