Dráždivý kašel a nic víc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2282
2.5.11 21:43

Dráždivý kašel a nic víc

Ahoj maminky,můj 2 letý syn má už druhý den dráždivý kašel.Občas se rozkašle a jakoby se dáví.Vypadá to,že se pozvrací.Nic jiného mu není.Nemá rýmu,teplotu,průjem,prostě nic víc,jen ten kašel ve dne v noci.Nevíte,co by to mohlo znamenat?A co mu na to mám dát?Přes den je to lepší,ale v noci kašle snad po 10 minutách.
Zašla bych k doktorce,ale je tam až ve čtvrtek.Má dovolenou a za ní je záskok,ale jen v akutních případech.Tak musíme vydržet do čtvrtka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6926
2.5.11 21:47

Zkus v noci otevřít okno.
A jinak, nemůže to být alergie?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
2.5.11 21:48

Dcera měla kašel, v noci se dávila, že to vypadalo taky, že se pozvrací. Dávali jsme sinecod, ale ten je od 3 let, tak v lékárně říct něco na dráždivý suchý kašel (asi tusin, stoptusin…), ale to pomohlo na denní kašel, v noci dávivý kašel pořád a vyšla z toho alergie. zatím nevíme na co, v krevních testech nic neobjevili, ale alergoložka nám předepsala xyzal a ten pomohl hned první noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
2.5.11 21:49

Může to být cokoliv, po dvou dnech se to přece nedá říct. Uvidíš za pár dnů, co se z toho vyvrbí - kdyby to neustupovalo, může to být alergie… Ale spíš mu prostě začíná nějaká virózka.

Dala bych mu na noc Stoptussin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
2.5.11 21:54

Taky jsem přemýšlela nad alergií,ale na co?
Kamarádka mě straší,že to může být astma. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
2.5.11 21:59
Dolby píše:
Kamarádka mě straší,že to může být astma. :zed:

Máme sousedku astmatičku a dcerka tak v noci kašle jako ona. Řekli jsem to alergoložce a ona to zas tak hrozně neviděla. Kdyby to trvalo déle, zašla bych k dr a objednala se na alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
2.5.11 22:01

Zodac je na alergické reakce a myslím, že se dá koupit bez receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
2.5.11 22:01

nám pomohl čaj z cibule.
Ale pokud to bude ta alergie tak neporadím.
A sinecod nám napsala doktorka asi v roce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
2.5.11 22:03
Janceta88 píše:
nám pomohl čaj z cibule.
A sinecod nám napsala doktorka asi v roce :think:

Tak jsem si to šla přečíst a fakt tam je psáno od 3let. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
2.5.11 22:05
Dolby píše:
Kamarádka mě straší,že to může být astma. :zed:

DVA DNY má kašel a ty se necháš nervovat astmatem a alergiemi? 8-o 8-o 8-o

Změnilo se počasí, ochladilo se, začínají zase lítat virózy. Kdyby každý kašel znamenal astma, mělo by ho 90% populace… :wink: Klídek, ono se to do týdne nějak vyvrbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
2.5.11 22:08
barah píše:
Janceta88 píše:
nám pomohl čaj z cibule.
A sinecod nám napsala doktorka asi v roce :think:
Tak jsem si to šla přečíst a fakt tam je psáno od 3let. :nevim:

Sinecod je od dvou měsíců věku, viz. např. příbalový leták zde .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
2.5.11 22:14

My máme Sinecod sirup, nevěděla jsem, že jsou kapky, to se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
2.5.11 22:36

tak to mame zrovna ted - Tomik posledni tyden pokaslava, vic pres den, i kdyz jednu noc taky hodne, okamzite mu zabraly kapicky Zodac. Pres den hlavne venku, vsude rozkvetly stromy…
Je to uplne zjevny alergicky kasel, rozpoznatelny od normalniho kasle :cry:, to zkratka poznam, mam to taky
Dneska jsme byli na alergo, dostal sirup Xyzal, za mesic na kontrolu, na podzim kozni testy.
Ve stredu to vyrazime konzultovat s homeopatkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
2.5.11 23:09

muze tak zacinat nemoc, davala bych tussin, zvlhcovala vzduch … Treba se spusti za par dni ryma. U nas uz to tak nekolikrat bylo, jinak ale kasle drazdive az se davi a budi ho to skoro porad, vzdy par dni klid , pak zase … dostava zachvaty kasle,dithiaden nepomaha, takze ja uz uvazuju jestli nema alergii nebo astma - az to vybalim nekdy na doktorku tak ze me asi pujde do kolen, asi to taky moc hrotim :wink: . Takze dvoudennim kaslem se fakt nenech rozhazet , to muze byt bezny zacatek nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.5.11 06:48

Máme teď to samé.

Po dvou komplet prokašlaných nocích jsme byli u dr. Ten nám řekl, že původcem toho suchého dráždivého až dusícího kašle je hustá zadní rýma, kdy mu hleny tečou do krku a on se je snaží vykašlávat, v noci ho to dusí.
Jinak normální rýmu taky nemá.

Vyfasovali jsme antibiotické kapky Pamycon a na noc čtvrtku Prothazinu. Obojí obvykle zabírá do dvou dnů.

Pokud kašle opravdu hodně, šla bych klidně na ten záskok. Měla by ho poslechnout, jestli nemá něco na průduškách :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA