Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojík všem.
Holky jsem na nervy. Mám doma holčičku, ve čt bude mít 5 týdnu. Já měla neštovice je to dva týdny, dneska jsem zjistila že je má kluk. Hrozně moc se bojim že to chytí malá, má někdo zkušenost že to mělo takhle malé miminko???? Sedím tady a bulim jak malá, hrozně se bojim.
![]()
Ahoj, nevím co je na tom pravdy, ale když bylo malému 8 týdnů, měl synovec neštovice - bydlíme v jednom domě a pediatrička mě řekla, že se nemám bát, že kojené dítě je prvních 6 měsíců chráněno protilátkami od matky proti těmto nemocem a pokud jsi je už měla i ty tak by těch protilátek mělo být mnohem více ![]()
Jenže já právě když jsem měla ty neštovice tak jsem měla šílený průběh a horečky, a tím jsem přišla o mlíčko
![]()
Myslím si, že by malá měla mít dost protilátek od tebe, pokud si ji kojila, když si byla nemocná. Moje dr. říká, že čím je dítě menší, tím je průběh neštovic slabší.
Šema píše:
Jenže já právě když jsem měla ty neštovice tak jsem měla šílený průběh a horečky, a tím jsem přišla o mlíčko![]()
![]()
![]()
A kojila jsi, kdyz jsi je mela? Dite totiz dostava ty protilatky od matky uz pred narozenim, chrani nejakou dobu po nem (max pul roku, ale slabne to), jenze v pripade, ze jsi je nemela, nemelo tu imunitu jak ziskat. Otazka je, kolik protilatek stihlo nabrat behem tvy nemoci, urcite bych volala pediatra.
Moje kamarádka měla holčičku mimi asi tak 3-4 měsíce,a malá to dostala od brášky ze školky,ale měla jich málo a doktorka jí řekla že když jich má tak málo tak má počítat s tím že ty neštovice ještě jednou dostane i když byla malé mimčo tak to byly regulérní neštovice potvrzené doktorkou
já prodělala neštovice v 5. měsíci těhotenství a tudíž je dcera prodělala se mnou.. A jestli tě mohu uklidnit, tak vůbec žádné následky to na ní nezanechalo… Už se s nimi několikrát setkala a nikdy je znovu nechytla, má imunitu… Takže z vlastní zkušenosti ti mohu říci, že i takto malé miminko neštovice zvládne…
Ale chápu tvůj strach, taky jsem se bála… Ale hlavně se nestresuj dopředu, ještě ty neštovice nemá…
Jsem v kontaktu s dr. Právě mi říkala kdyby měla nějaký horečky tak by musela být hospitalizovaná
holky mám strach jak prase. Jinak jsem kojila, když jsem měla horečky, a pak teda odstříkávala no. Ale jen při horečkách, jak jsem začala mít pupínky, mlíčko šlo do háje ![]()
na prd je že ona má trošku potníčky takže já nepoznám jestli to jsou neštovice nebo potníky ![]()
adrie píše:
já prodělala neštovice v 5. měsíci těhotenství a tudíž je dcera prodělala se mnou.. A jestli tě mohu uklidnit, tak vůbec žádné následky to na ní nezanechalo… Už se s nimi několikrát setkala a nikdy je znovu nechytla, má imunitu… Takže z vlastní zkušenosti ti mohu říci, že i takto malé miminko neštovice zvládne…
Ale chápu tvůj strach, taky jsem se bála… Ale hlavně se nestresuj dopředu, ještě ty neštovice nemá…
V tehotenstvi a zvlast ve druhym trimestru je to ok. Riziko je kolem porodu a po nem, pokud dostane matka tesne pred porodem nestovice, je to dost prusvih. To jsem si zazila u tretiho, museli mi delat testy, jestli mam protilatky.
Šema píše:
na prd je že ona má trošku potníčky takže já nepoznám jestli to jsou neštovice nebo potníky
Ja myslim, ze to bys urcite poznala. Kazdopadne ti preju, at je nechytne! Drzim palce
Zas uz neni vylozene novorozenec, uz by to urcite zvladla lip. A sourozence bych ale urcite separovala ![]()
nechci strašit, ale mám pocit, že na separaci už je pozdě ![]()
myslím, že buď už má bacil v sobě a během pár dnů se objeví nebo je prostě nechytne
musím přiznat, že naše malá si i plně kojená neštovicemav necelém půl roce taky prošla a docela brutálně ![]()
katek78 píše:
nechci strašit, ale mám pocit, že na separaci už je pozdě
myslím, že buď už má bacil v sobě a během pár dnů se objeví nebo je prostě nechytne
musím přiznat, že naše malá si i plně kojená neštovicemav necelém půl roce taky prošla a docela brutálně
Ty protilatky jsou spis jeste od matky z tehotenstvi, kolem pul roku uz jich moc neni
Separace neni na skodu, pokud je jeste nechytla a bude s nima v kontaktu, porad je tu riziko. ![]()
Holky já myslim že nemá cenu stranit kluka, včéra byla vedle něj v autě, prostě byla u něj pořád. Jestli je má chytit tak už je v sobě má ![]()