Neštovice u novorozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
matka3deti
8.9.13 16:11

Všem se mov omlouvám za nesmyslnost napsala jsem to špatněn chtěla sem říct že byla na návštěvě švagrová né jenom návštěva a švagrová má chlapečka který má neštovice byly u nás jeden den a myslela si že je opruzený ale pak se do rána osypal byla u doktorky a malý měl neštovice a malá měla nějaký pupínek na ručučce tak si myslím že to sou neštovice já někdy ani nepřemýšlím co píši ještě jednou se všem omlouvám :roll:

• Citovat
  • Upravit
matka3deti
8.9.13 16:13

Jako že to malá chytla od něj píšu nesmysli také se ti mc omlouvám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
8.9.13 16:15

Ano stava se, ze muze mit i jen jednu nestovicku…uvidis, je kojena?

• Citovat
  • Upravit
Billi
8.9.13 17:54

@KackaDoup prave, maji to lehky diky te imunite a je mozne, ze si iminitu neudelaji a prodelaji je jeste jednou.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
8.9.13 18:05

No jo, to je stejne porad nejake kdyby co by…zivot je zapeklity…stejne nic nevykoumame…treba ta holcicka ani nestovice nema…vsak se uvidi…

• Citovat
  • Upravit
matka3deti
8.9.13 19:45

@KackaDoub ne není

• Citovat
  • Upravit
43035
9.9.13 07:47
@matka3deti píše:
Ahoj omlovám se že oživuji diskuzi mám holčičku 17 m a je to 2 dny co byla u nás návštěva a do rána se klučík jejich osypal já nmám ještě 2 čátka dnes 1 měsíc a bojím se aby to nechytili malá má už puchýřky manžel je po autonehodě sice mimo ohroženáí života alen já to doma nezvládám jediná pomoc je švagrová ta má chlapečka 18 měsíců a ten má právě ted neštovice nejspíš dám malou ji aby tro kluci nechytili nebo myslíte že to je lepší když je dostanozu takhle malí pomoc opravdu si nevím rady :(

jestli jsi TY prodelala nestovice, tak by mimina mela mit protilatky minimalne do 3 mesice a dost mozna i do 6 mesicu po narozeni. Neonemocni.
Jestli jsi ty nestovice nemela, tak by s s nima mela mazat na nejakou dobrou pediatrii, protoze pokud vim, tak by lege artis meli dostat hyperimunni serum. Dr. Honzik zminoval, ze u nich na karlove se dava. Ale z diskusi vim, ze to asi byva nekdy problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
12.9.13 21:58
@Pudloslava píše:
jestli jsi TY prodelala nestovice, tak by mimina mela mit protilatky minimalne do 3 mesice a dost mozna i do 6 mesicu po narozeni. Neonemocni.
Jestli jsi ty nestovice nemela, tak by s s nima mela mazat na nejakou dobrou pediatrii, protoze pokud vim, tak by lege artis meli dostat hyperimunni serum. Dr. Honzik zminoval, ze u nich na karlove se dava. Ale z diskusi vim, ze to asi byva nekdy problem.

Tak bohužel na to se asi úplně spoléhat nedá. Já jsem neštovice určitě prodělala (v dětství), obě svá dvojčata jsem plně kojila a stejně neštovice obě doslala (v 5. a 6. týdnu po narození). Chytli je tenkrát od starší sestry, která je přinesla ze školky.
Ale zase bych se toho nebála, nebylo to nijak jiné jako u jejich starších sourozenců. Pupínky měli různě. Jedno dvojče (kluk) skoro bez, druhé (holka) bohužel zůstaly jizvičky. Ale horečku, ani jiné komplikace neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.9.13 05:53

@Ludovika tak to je teda celkem divne, myslim, ze to asi bude nejaka vyjimka - zes trebas mela tech protilatek nejak extremne malo, nebo se tvoje mama spletla (prej se nestovice snadno splenou s petkou - ale to bys je nejspis chytla po tom porodu taky). protoze tohle nas nejen ucili ve skole, ale Honzik to ve sve poradne take dost sebejiste tvrdi. Mozne je samozrejme vsechno, ale neco je dost nepravdepodobne a cdlovek to v beznem zivote muze vyloucit - a tohle je jedna z takovych veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
13.9.13 13:09
@Pudloslava píše:
@Ludovika tak to je teda celkem divne, myslim, ze to asi bude nejaka vyjimka - zes trebas mela tech protilatek nejak extremne malo, nebo se tvoje mama spletla (prej se nestovice snadno splenou s petkou - ale to bys je nejspis chytla po tom porodu taky). protoze tohle nas nejen ucili ve skole, ale Honzik to ve sve poradne take dost sebejiste tvrdi. Mozne je samozrejme vsechno, ale neco je dost nepravdepodobne a cdlovek to v beznem zivote muze vyloucit - a tohle je jedna z takovych veci.

Tak neštovice jsem já měla v dětství určitě. Měla jsem je jako předškolák. Pamatuji si to :) (to svědění i mazání studených pudrem,
navíc mám i jizvičky).
Neštovice tehdy dostali obě starší děti (3,5 a 2 roky) i novorozená dvojčata, manžel skončil s pásovým oparem :roll:. Jestli je to vyjímečné, nevím. Náš pediatr se tomu nijak nedivil :nevim:.
Navíc naše pátá je měla v pěti měsících. Od koho je tehdy chytla byla záhada. Nikdo je neměl ani v rodině, ani v okolí. Tak jen naše šesťátko (momentálně 15 měsíců) to ještě čeká :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19886
10.7.14 21:42

@Pudloslava já je měla, kojím a malý je chytl (10 týdnů) bojím se o něj tak snad to bude dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
5.6.15 19:32

Ahoj, prosím, syn 3r se mi dnes začíná osypávat, na hlavě se mu to podlívá, vypadá to na neštovice, počítám s tím, že to chytí i druhý syn 18m. Ale bojím se o dceru, má 14dní :zed: pomůže, když s ní odjedu k našim? Asi už ne, že? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26264
5.6.15 19:38

@Reinka infekcni jsou uz dva dny pred vysevem…ja ted cekam, zda bude mit nestovice malej, 9m. Kojis? Do pul roku by meli byt prtata chraneny, ale neni to 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
5.6.15 20:19
@Reinka píše:
Ahoj, prosím, syn 3r se mi dnes začíná osypávat, na hlavě se mu to podlívá, vypadá to na neštovice, počítám s tím, že to chytí i druhý syn 18m. Ale bojím se o dceru, má 14dní :zed: pomůže, když s ní odjedu k našim? Asi už ne, že? :zed:

Do pul roka maji byt chraneni diky protilatkam od matky ( pokud jsi je prodelala ). Je to prenos protilatek pres placentu. Kojeni to posiluje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
5.6.15 20:21

Kojene deti mivaji super prubeh..cim driv tim lip.Mu emit treba 2 nestovice…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA