Čaj z kořene lotusu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
488
12.10.12 15:50

http://www.shoop.cz/…20g-sunfood/

Tady je shoop kde ho mají skladem a prý není problém objednat znova, ted mi to psali. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
14.10.12 15:55

Děkuji. A kouknu se. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
1.11.12 08:00
@mazlove píše:
http://www.shoop.cz/…20g-sunfood/Tady je shoop kde ho mají skladem a prý není problém objednat znova, ted mi to psali. :mavam:

Taky jsem objednala kořen, syn je pořád zahleněný. Díky holky za tip a návod, jen mě ještě napadlo, vaří se to v té vodě, ve které se to namáčelo? A ten čtvrtlitr je na celý den po troškách nebo kolik by toho dvouletý měl vypít za den? A za jak dlouho se začne odhleňovat? Díky za zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
1.11.12 09:34
@OUT píše:
Ahojky prosím o radu kde koupit lotus kořen.Mám holčičku která dlouhodobě trpí kašlem.Lotus je prý dobrý na odhlenění.Bohužel jsem ho nikde nesehnala.Jsem už zoufalá máma.Předem děkuji za info :)

Na lotosový kořen jsem se prostě zeptala u nás ve zdravé výživě, zda ho mají - a mají :lol: :palec: Aneb, líná huba, holé neštěstí..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
1.11.12 09:37
@dianda píše:
Taky jsem objednala kořen, syn je pořád zahleněný. Díky holky za tip a návod, jen mě ještě napadlo, vaří se to v té vodě, ve které se to namáčelo? A ten čtvrtlitr je na celý den po troškách nebo kolik by toho dvouletý měl vypít za den? A za jak dlouho se začne odhleňovat? Díky za zkušenosti…

Vařit určitě v té samé vodě a podle toho, jak mám zkušenosti s používáním jiných kytek, tak bych pila průběžně během dne - prostě ucucávat a jakmile dojde, udělat další..

• Citovat
  • Upravit
341
12.11.12 13:09

Malé taky hodně pomohl na ucpané dutiny. Ale teď jsem slyšela, jak paní v obchodě řešila, že z Japonska nechce, jestli nemají jiný, že japonské jsou ozářené z Fukušimy. Prodavačka teda nic nevěděla, ale na jednom foru psali, že do kořenů a hub se toho dostalo nejvíc a Japonci sami to teď nekonzumují a vůbec nedávají, hlavně dětem ne. Nikde se nic nepíše, protože v Japonsku by to brali mámem jako vlastizradu a ohrožení jejich hospodářství. Ale rozumní odběratelé prý teď houby a kořeny berou odjinud. Tak nevím, máte někdo třeba nějaké z Číny nebo tak? Všechny balíčky co máme jsou z Japonska :think:
Jinak moc tady nechci řešit, jestli je to pravda nebo ne, jen mě zajímá, jestli prodávají i odjinud než z Japonska ;) děkuji za příspěvky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radka nepř.
12.11.12 13:17

Taky mě to napadlo, abych řekla pravdu, ne kvůli tomuhle lotosu, ale kupujeme shitake, tak nevim, kdyby aspon psali odkaď to je, z jaké oblasti-Japonsko je velké. Japonsky tady asi nikdo neumíte, co? :mrgreen: že bysme se někde poptali.

• Citovat
  • Upravit
6398
13.11.12 09:09

Taky máme kořen z Japonska, pijeme to se synem na odhlenění, nerada bych mu ublížila. Tak se na to asi vykašleme :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
14.12.12 22:58

Myslím, že to bude ok, ptala jsem se bylinkáře a doktorky, podle nich se to pěstuje v horách a je to dost kontrolované, jak u nás třeba bio, jestli teda maš od firmy Mitoku, ta je prý nej a vůbec neprodukuje na pobřeží, kde je ta elektrárna. Tak klid a klidně se tím lečte, já tím léčím chlapa, nic mu nezabírá, jen toto, dělá v prašném prostředí a jinak pořád chrchlal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.12.12 19:07

Sestra mi koupila v Praze velký pytel sušeného kořene z Číny, ale teda zlatej ten japonskej. Přišlo mi, že ten z Číny neúčinkuje tak dobře :nevim: Japonský vývar byl vždycky do červena, ten z číny je mléčně bílej a vypadá nevábně. Už ho nekoupím :? Tolik jen moje zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
21.12.12 11:05

Zajímavé :think: Taky mám vždycky vývar růžový, na jiný než japonský jsem zatím nenarazila. Tak říkáš čínský nebrat, dík :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
21.12.12 12:53
@ricki píše:
Zajímavé :think: Taky mám vždycky vývar růžový, na jiný než japonský jsem zatím nenarazila. Tak říkáš čínský nebrat, dík :mavam:

A jaký kupuješ? Jakou značku? Já viděla na netu pouze jednu, nevím přesný název-myslím sunfud nebo jak a měl by být snad taky z Japonska :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
21.12.12 20:44

Teď nejsem doma, tak se nemůžu jít kouknout, ale je to tento, výrobce Mitoku Japan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
21.12.12 20:59
@ricki píše:
Teď nejsem doma, tak se nemůžu jít kouknout, ale je to tento, výrobce Mitoku Japan.

Jo to jen on, taky jsem ho měla a objednám znova :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.12.12 13:14

Holky muzu se zeptat jestli je mozne udelat z toho odvaru mleko?? malej nam nechce nic moc jineho pit. diky za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí