Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
http://www.shoop.cz/…20g-sunfood/
Tady je shoop kde ho mají skladem a prý není problém objednat znova, ted mi to psali. ![]()
@mazlove píše:
http://www.shoop.cz/…20g-sunfood/Tady je shoop kde ho mají skladem a prý není problém objednat znova, ted mi to psali.
Taky jsem objednala kořen, syn je pořád zahleněný. Díky holky za tip a návod, jen mě ještě napadlo, vaří se to v té vodě, ve které se to namáčelo? A ten čtvrtlitr je na celý den po troškách nebo kolik by toho dvouletý měl vypít za den? A za jak dlouho se začne odhleňovat? Díky za zkušenosti…
@OUT píše:
Ahojky prosím o radu kde koupit lotus kořen.Mám holčičku která dlouhodobě trpí kašlem.Lotus je prý dobrý na odhlenění.Bohužel jsem ho nikde nesehnala.Jsem už zoufalá máma.Předem děkuji za info
Na lotosový kořen jsem se prostě zeptala u nás ve zdravé výživě, zda ho mají - a mají
Aneb, líná huba, holé neštěstí..
@dianda píše:
Taky jsem objednala kořen, syn je pořád zahleněný. Díky holky za tip a návod, jen mě ještě napadlo, vaří se to v té vodě, ve které se to namáčelo? A ten čtvrtlitr je na celý den po troškách nebo kolik by toho dvouletý měl vypít za den? A za jak dlouho se začne odhleňovat? Díky za zkušenosti…
Vařit určitě v té samé vodě a podle toho, jak mám zkušenosti s používáním jiných kytek, tak bych pila průběžně během dne - prostě ucucávat a jakmile dojde, udělat další..
Malé taky hodně pomohl na ucpané dutiny. Ale teď jsem slyšela, jak paní v obchodě řešila, že z Japonska nechce, jestli nemají jiný, že japonské jsou ozářené z Fukušimy. Prodavačka teda nic nevěděla, ale na jednom foru psali, že do kořenů a hub se toho dostalo nejvíc a Japonci sami to teď nekonzumují a vůbec nedávají, hlavně dětem ne. Nikde se nic nepíše, protože v Japonsku by to brali mámem jako vlastizradu a ohrožení jejich hospodářství. Ale rozumní odběratelé prý teď houby a kořeny berou odjinud. Tak nevím, máte někdo třeba nějaké z Číny nebo tak? Všechny balíčky co máme jsou z Japonska ![]()
Jinak moc tady nechci řešit, jestli je to pravda nebo ne, jen mě zajímá, jestli prodávají i odjinud než z Japonska
děkuji za příspěvky ![]()
Taky mě to napadlo, abych řekla pravdu, ne kvůli tomuhle lotosu, ale kupujeme shitake, tak nevim, kdyby aspon psali odkaď to je, z jaké oblasti-Japonsko je velké. Japonsky tady asi nikdo neumíte, co?
že bysme se někde poptali.
Taky máme kořen z Japonska, pijeme to se synem na odhlenění, nerada bych mu ublížila. Tak se na to asi vykašleme ![]()
Myslím, že to bude ok, ptala jsem se bylinkáře a doktorky, podle nich se to pěstuje v horách a je to dost kontrolované, jak u nás třeba bio, jestli teda maš od firmy Mitoku, ta je prý nej a vůbec neprodukuje na pobřeží, kde je ta elektrárna. Tak klid a klidně se tím lečte, já tím léčím chlapa, nic mu nezabírá, jen toto, dělá v prašném prostředí a jinak pořád chrchlal ![]()
Sestra mi koupila v Praze velký pytel sušeného kořene z Číny, ale teda zlatej ten japonskej. Přišlo mi, že ten z Číny neúčinkuje tak dobře
Japonský vývar byl vždycky do červena, ten z číny je mléčně bílej a vypadá nevábně. Už ho nekoupím
Tolik jen moje zkušenost..
Zajímavé
Taky mám vždycky vývar růžový, na jiný než japonský jsem zatím nenarazila. Tak říkáš čínský nebrat, dík ![]()
@ricki píše:
ZajímavéTaky mám vždycky vývar růžový, na jiný než japonský jsem zatím nenarazila. Tak říkáš čínský nebrat, dík
A jaký kupuješ? Jakou značku? Já viděla na netu pouze jednu, nevím přesný název-myslím sunfud nebo jak a měl by být snad taky z Japonska ![]()
Teď nejsem doma, tak se nemůžu jít kouknout, ale je to tento, výrobce Mitoku Japan.
@ricki píše:
Teď nejsem doma, tak se nemůžu jít kouknout, ale je to tento, výrobce Mitoku Japan.
Jo to jen on, taky jsem ho měla a objednám znova ![]()
Holky muzu se zeptat jestli je mozne udelat z toho odvaru mleko?? malej nam nechce nic moc jineho pit. diky za odpoved