Čaj z kořene lotusu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
488
22.12.12 13:36
@janina29 píše:
Holky muzu se zeptat jestli je mozne udelat z toho odvaru mleko?? malej nam nechce nic moc jineho pit. diky za odpoved

Já si myslím, že by jsi mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.12.12 13:47

Diky, no snad to neublizi..ja do nej normalni caj nebo vodu proste nedostanu..:-( Tak to hned udelam, kasel ma jak blazen, tak at jsou ty svatky trochu vic v pohode…vsem prejeme stastne a vesele vanoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
22.12.12 14:31
@janina29 píše:
Diky, no snad to neublizi..ja do nej normalni caj nebo vodu proste nedostanu..:-( Tak to hned udelam, kasel ma jak blazen, tak at jsou ty svatky trochu vic v pohode…vsem prejeme stastne a vesele vanoce..

A kolik je malému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
22.12.12 20:36

@janina29 Ono vám to asi tak rychle nezabere, chce to aspoň týden, nejlíp dva i víc… Ale můžete klidně dávat k tomu kapičky nebo sirup, co berete. Ono to celkově ozdraví ty dýchací cesty, ale je to na dlouho, pravidelné pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.12.12 21:52

Malemu je 10 mesicu. ale to snad neni problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
29.12.12 21:56
@janina29 píše:
Holky muzu se zeptat jestli je mozne udelat z toho odvaru mleko?? malej nam nechce nic moc jineho pit. diky za odpoved

je to trochu kontraproduktivní, protože mléko je silně zahleňující potravina, ale zkusit to můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Smiwa
3.1.13 19:34

funguje to na všechny...?

Ahojky, mám taky ten sušený Lotus, přesně ten, co tu je na obrázku a už to užívám týden a čekám, kdy přestanu chrchlat a pořád nic…vařím podle návodu, co se tu píše, ale zlepšení pořád žádné :(

• Citovat
  • Upravit
381
3.1.13 22:33
@Smiwa píše:
Ahojky, mám taky ten sušený Lotus, přesně ten, co tu je na obrázku a už to užívám týden a čekám, kdy přestanu chrchlat a pořád nic…vařím podle návodu, co se tu píše, ale zlepšení pořád žádné :(

jestli už to nebudeš mít spíš na antibiotika, to už nám pak taky nezabíral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mojenka
15.2.13 19:55

Lotus na odhlenění

S lotusovým kořenem mám dobré zkušenosti, jestli ale čekáte, že vám zabere na kašel okamžitě jako léky, tak to bohužel. Je to trochu běh na delší trať, ostatně jako s užíváním veškerých bylinek, ale léčí do hloubky a i když zrovna člověk nemá rýmu a kašel, měl by si takovou lotusovou kůru udělat. Já ho užívám takto: Jedno kolečko povařím ráno ve 250 ml vody 5 min a čaj vypiji, v poledne to samé kolečko povařím 10 min a večer to samé kolečko 15 min + kolečko sním. je důležité kořen vařit ve skleněné nádobě a do odvaru vždy ještě přidám trošinečku čerstvého zázvoru. :palec: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
470
14.11.15 10:05

Obnovuji diskusi:) četla jsem v návodu, že se má na 2h namočit a pak vařit 10minut na čaj. Má se pak vařit v té vodě kde byl namočen nebo na vaření dát čerstvou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
14.11.15 12:27

@Mefag-r Vařila jsem v té samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
14.11.15 14:40

@AliTad a ještě prosím, musí se ten sušený plátek osolit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
14.11.15 14:58

@Mefag-r To jsem teda neslyšela, nic jsem nikdy nesolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
14.11.15 15:00

@Mefag-r
vařila jsem v té samé vodě a nesolila. Párkrát jsem to zkusila dát do zeleninové směsi a tu jsem tedy solila, ale jako čaj ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
23.1.16 20:09

kde sehnat lotus kořen

Dobrý večer,
lotus kořen se dá sehnat v některých prodejnách zdravé výživy. Já jsem konkrétně ze severomoravského kraje, mají ho např. u nás v Havířově, nebo v prodejně zdravé výživy Orlová. Sáček sušeného kořene lotusu stojí kolem 70,– Kč.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+