Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@janina29 píše:
Holky muzu se zeptat jestli je mozne udelat z toho odvaru mleko?? malej nam nechce nic moc jineho pit. diky za odpoved
Já si myslím, že by jsi mohla.
Diky, no snad to neublizi..ja do nej normalni caj nebo vodu proste nedostanu..:-( Tak to hned udelam, kasel ma jak blazen, tak at jsou ty svatky trochu vic v pohode…vsem prejeme stastne a vesele vanoce..
@janina29 píše:
Diky, no snad to neublizi..ja do nej normalni caj nebo vodu proste nedostanu..:-( Tak to hned udelam, kasel ma jak blazen, tak at jsou ty svatky trochu vic v pohode…vsem prejeme stastne a vesele vanoce..
A kolik je malému?
@janina29 Ono vám to asi tak rychle nezabere, chce to aspoň týden, nejlíp dva i víc… Ale můžete klidně dávat k tomu kapičky nebo sirup, co berete. Ono to celkově ozdraví ty dýchací cesty, ale je to na dlouho, pravidelné pití.
@janina29 píše:
Holky muzu se zeptat jestli je mozne udelat z toho odvaru mleko?? malej nam nechce nic moc jineho pit. diky za odpoved
je to trochu kontraproduktivní, protože mléko je silně zahleňující potravina, ale zkusit to můžeš
Ahojky, mám taky ten sušený Lotus, přesně ten, co tu je na obrázku a už to užívám týden a čekám, kdy přestanu chrchlat a pořád nic…vařím podle návodu, co se tu píše, ale zlepšení pořád žádné ![]()
@Smiwa píše:
Ahojky, mám taky ten sušený Lotus, přesně ten, co tu je na obrázku a už to užívám týden a čekám, kdy přestanu chrchlat a pořád nic…vařím podle návodu, co se tu píše, ale zlepšení pořád žádné
jestli už to nebudeš mít spíš na antibiotika, to už nám pak taky nezabíral
S lotusovým kořenem mám dobré zkušenosti, jestli ale čekáte, že vám zabere na kašel okamžitě jako léky, tak to bohužel. Je to trochu běh na delší trať, ostatně jako s užíváním veškerých bylinek, ale léčí do hloubky a i když zrovna člověk nemá rýmu a kašel, měl by si takovou lotusovou kůru udělat. Já ho užívám takto: Jedno kolečko povařím ráno ve 250 ml vody 5 min a čaj vypiji, v poledne to samé kolečko povařím 10 min a večer to samé kolečko 15 min + kolečko sním. je důležité kořen vařit ve skleněné nádobě a do odvaru vždy ještě přidám trošinečku čerstvého zázvoru.
![]()
Obnovuji diskusi:) četla jsem v návodu, že se má na 2h namočit a pak vařit 10minut na čaj. Má se pak vařit v té vodě kde byl namočen nebo na vaření dát čerstvou?
@Mefag-r
vařila jsem v té samé vodě a nesolila. Párkrát jsem to zkusila dát do zeleninové směsi a tu jsem tedy solila, ale jako čaj ne.
Dobrý večer,
lotus kořen se dá sehnat v některých prodejnách zdravé výživy. Já jsem konkrétně ze severomoravského kraje, mají ho např. u nás v Havířově, nebo v prodejně zdravé výživy Orlová. Sáček sušeného kořene lotusu stojí kolem 70,– Kč.
Eva