Divoké plody podzimu

12
5.10.23 03:06

Divoké plody podzimu

Všude kolem právě dozrává spousta hložinek, šípků a trnek. Trnky už mám naložené na víno a pěkně bublají, odpeckované šípky se mi utěšeně hromadí v mrazáku, ale nevíte někdo jak zpracovat hložinky? Prý se z nich dělá marmeláda, ale nemám žádnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
5.10.23 05:01

Jak se odpeckovávají šípky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
5.10.23 07:37
@Božka123 píše:
Všude kolem právě dozrává spousta hložinek, šípků a trnek. Trnky už mám naložené na víno a pěkně bublají, odpeckované šípky se mi utěšeně hromadí v mrazáku, ale nevíte někdo jak zpracovat hložinky? Prý se z nich dělá marmeláda, ale nemám žádnou zkušenost.

Hložinky - https://abecedazahrady.dama.cz/…dy-a-recepty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
5.10.23 07:40
@nick mandarinka píše:
Jak se odpeckovávají šípky?

Rozříznout a pecičky s chloupky vydloubnout? A uříznout bubáčka. Alespoň já to tak dělám, když je připravuji na šípkovou marmeládu jako základ pro šípkovou omáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
5.10.23 19:51

Aha já jsem neznalec děkuji za osvětu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.10.23 22:13

Jj. Uříznu bubáčka, rozříznu šípek, vyškrábnu pecičky. Nakonec ještě vše narychlo propláchnu vodou od zbylých chloupků. V zimě pak používám hlavně na čaje. Po druhém nebo třetím nálevu ještě ty šípky dojím. (Bez šlupek. Ty jsou moc tuhé.) Prostě maximální využití. :) Ale klidně můžu uvařit marmeládu. Kombinuju jablka a šípky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
6.10.23 05:17

@Božka123
Přesně :) A ještě jsou úžasné šípky po prvních mrazících, když hezky přemrznou, dužina se dá krásně „vycucnout“ a vitamíny jsou zachovány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.10.23 03:55

Šípky jsou moc fajn. Teď ale trochu víc řeším ty hložinky. Mají být zdravé na srdce, uklidňovat… Vím kde jich můžu natrhat klidně třeba metrák, ale nějak nevím co pak s nima. Nezkoušel jste někdo hložinkovou marmeládu nebo likér? Nebo ješte něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23198
9.10.23 07:45

@Božka123 usušit na čaj nebo přidat do pečeného čaje. Taky jsem viděla recept na marmeládu..ale ten čaj mi prijde asi nejlepší pro zdraví, ten se pije denně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.10.23 03:05

Tak zítra jdu na ty hložinky. Zkusím marmeládu a uvidím. Taky vím o myšpulích… (nebo se píše mišpule?) Moc nevím co s nimi, jen vím, že musí přejít mrazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.11.23 23:44

Dneska jsem ještě byla na šípkách. Už jsem myslela, že nebudou žádné pevné, ale ještě to nepřemrzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.11.23 04:46

Kaštany

Přišla jsem na to, co s přebytečnými kaštany: nechala jsem je vysušit, dala do bedýnky a v sedě prošlapávám… Bezva masáž nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí