Opravdové svatební cukroví - tipy

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
417
22.9.23 15:40

Jsme z Vysočiny a takové cukroví je tu úplně běžné. Zadej si do google obrázků svatební cukroví a najdeš ho jednoduše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29692
22.9.23 15:45

To co popisuješ, pak takové slepovane rohlíčky krémem z formiček, plnene košíčky, malé pracny, pařížské rohlíčky, nepecene kuličky, macesky, různé řezy třeba medové, kokosové kostky, šlehačkove cukroví, To je na co si teď rychle vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
22.9.23 15:47

Já měla svatební cukroví. Košíčky a v nich mirtu. Labutě se srdíčkem. Podkovy, linecká srdíčka s prstýnky. A takové věci..
Nevím co tím myslíš. Fotku nemám. Mám je v krabici na půdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16237
22.9.23 16:09

U nás normálně veškeré slepované vánoční cukroví, ořechové, klasické linecké, citronové, akorát ve tvaru srdíček, čtyřlístků, podkov, vetsinou laděné do bílé. Plus minidezerty jako věnečky, větrníčky, ovocné košíčky, pařížské rohlíčky, laskonky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16237
22.9.23 16:10

U nás normálně veškeré slepované vánoční cukroví, ořechové, klasické linecké, citronové, akorát ve tvaru srdíček, čtyřlístků, podkov, vetsinou laděné do bílé. Plus minidezerty jako věnečky, větrníčky, ovocné košíčky, pařížské rohlíčky, laskonky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.23 16:10
@smile_xxx píše:
Inspirovaná jinou diskuzí. Kdysi jsem byla na svatbě, kde měli přímo na stolech opravdové svatební cukroví. Bylo drobné jako vánoční, ale nebylo to vánoční, ale svatební. Bylo to ještě před revolucí, a byla jsem malá, tak si toho moc nepamatuji. A nebyly to zmenšeniny klasických zákusků. Koláčky do toho nepočítám.
Nenapadá vás, o jaké cukroví mohlo jít? Já si vzpomínám na něco podobného lineckému cukroví, a tam byly polevou přilepené dekorační novomanželské prstýnky, pak podkovičky pro štěstí a figurky z marcipánu. Ale rozhodně tam toho bylo více. Oblast severní Morava.
Ocením jména cukroví s popisem, a nebo ještě lépe fotky.

@marin ty jsi se o tom taky zmiňovala. Jaké svatební cukroví jste měli na svatbě vy? A ještě někdo o tom psal, z jižních Čech.

Chutím na sladké zdar :)

Viděla jsem název diskuse a nepochybovala jsem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.23 16:12

Jinak ať přispěju k tématu, jako Pražák jsem na svatbě cukroví nikdy neviděla, mám ho spojené čistě s Vánocemi. V té druhé diskusi to pro mě bylo novinkou a i mě zaujalo, kolik lidí o tom se samozřejmostí píše. Ze svateb znám spíš minidortíčky a dezerty do mističek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42357
22.9.23 16:29

Koukni se na Facebooku, tam je spousta „cukrářských“ skupin a cukroví na svatby opravdu krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.9.23 16:59

My jsme měli klasické - mini cukroví různý, pestrý mix. Moravské svatební koláčky (tři náplně). Aj jsem otevřela naše album teď. A zjistila jsem, že žádnou fotku cukroví nemáme. Ale bylo toho hodně. Jedny koláčky pekla moje nějaká vzdálená teta. Ona na ně byla vyhlášená. Zákusky dělala cukrářka. A tcháni mají známou ve svém kraji, která vlastní cukrářství. Tak část koláčků a cukroví bylo od nich. Že oni chtěli i od ní napečené.
Krajově se ty koláčky liší. Teta dělala koláčky, jak je u nás zvykem. Hore je trošku povidel a drobenka. U nich v kraji se dává na koláčky jen drobenka - krájené kostky. A ta jejich známá má víc sladké to těsto.
Našla jsem fotky dortů. Jeden byl náš svatební a dva pro svatební matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.9.23 17:04

Mini cukroví/zákusky my říkáme oba výrazy. Ale je myšleno variace zákusků. Jen je to v minimalistické velikosti, než je běžné v cukrárně. Obdivuji každou cukrářku, která má nervy se s tím drbášit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
22.9.23 17:11

Svatební cukroví je vcelku běžné, na Vysočině nebo na jižní Moravě jsem to viděla na svatbách nejvíc. A jak už tu psaly uživatelky výše, je to stejný základ jako na vánoční cukroví, jen se to jinak zdobí. Každá cukrářka má taky vlastní styl nebo recepty. U nás v široké rodině se toho cukroví peče desítky kil plus svatební koláčky a rozváží se před svatbou po rodině/dědině/práci/pro faráře/varhaníka/kadeřnici, atd, a je samozřejmě potom na stolech při hostině, lítají v tom tisíce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
22.9.23 17:35

Potvrzuji, ze na severni Morave a ve Slezsku byvalo svatebni cukrovi v dobe meho mladi beznou soucasti svatebnich hostin… ale hodne let jsem uz na svatbe nikomu nebyla

Vzdy se pridavalo i do vysluzek ke kolacum, na to cukrovi z vysluzky jsme se jako deti nejvic tesily

• Citovat
  • Upravit
29692
22.9.23 17:37
@Kelsey píše:
Mini cukroví/zákusky my říkáme oba výrazy. Ale je myšleno variace zákusků. Jen je to v minimalistické velikosti, než je běžné v cukrárně. Obdivuji každou cukrářku, která má nervy se s tím drbášit.

Zákusky to říkáme třeba větrniku, indianku, laskonce, venecku, kremroli i v miniprovedeni na svatby. Svatebni cukroví je spíše podobné vánočnímu :nevim: my měli jednou kolem silvestra ubytované u nás portugalky a ty byly přímo nadšeně z vánočního cukroví. Chtěly recept. A ještě byly nadšené z vánočních papírových ubrousku, to že u nich vůbec nemají. :lol: byly přes ten design.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13231
22.9.23 17:46
@trojskahelena píše:
Svatební cukroví je vcelku běžné, na Vysočině nebo na jižní Moravě jsem to viděla na svatbách nejvíc. A jak už tu psaly uživatelky výše, je to stejný základ jako na vánoční cukroví, jen se to jinak zdobí. Každá cukrářka má taky vlastní styl nebo recepty. U nás v široké rodině se toho cukroví peče desítky kil plus svatební koláčky a rozváží se před svatbou po rodině/dědině/práci/pro faráře/varhaníka/kadeřnici, atd, a je samozřejmě potom na stolech při hostině, lítají v tom tisíce :oops:

To by zakladatelku kleplo… ta ma180 koláčků pro 71 lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí