Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobré rano, poraďte mi prosím.
Včera odpoledne jsem upekla kuřecí stehna v troubě. Nechala jsem je tam s tím že až vystydnou dam je do ledničky a budeme je mít dnes k obědu.. A protože jsem taky trouba tak jsem pak na ně zapomněla. Teď sem se probudila a říkám si jestli je mám vyhodit nebo se jim nic nestalo a můžeme to furt jist.. hlavně děti žejo..
Tak si říkám co by moudré matky poradily?
Předem děkuji a krásný víkend všem ![]()
Tak zkažené kuřecí bys poznala v okamžiku otevření trouby… Neomylně.
Jestli nic nesmrdí, zkontroluj, kolik je tam tekutiny, když tak přilej a dej to znovu zhruba na půl hoďky péct (zničíš případné bakterie) a s klidným svědomím servíruj.
No nemělo by se to. Kdyby to bylo ve veřejném stravování, musely by se vyhodit. Ale upřímně, mě už se to stalo taky několikrát a nikomu nikdy nic nebylo. Je to zpracované, salmonela nehrozí. Když to ještě pořádně projde (ne varem, ale v tomto případě přepečením nebo jak to nazvat) tak pro dospělé bych se nebála. Dětem, jestli jsou ještě opravdu malé, bych to raději nedala.
@Mamamel píše:
Dobré rano, poraďte mi prosím.Včera odpoledne jsem upekla kuřecí stehna v troubě. Nechala jsem je tam s tím že až vystydnou dam je do ledničky a budeme je mít dnes k obědu.. A protože jsem taky trouba tak jsem pak na ně zapomněla. Teď sem se probudila a říkám si jestli je mám vyhodit nebo se jim nic nestalo a můžeme to furt jist.. hlavně děti žejo..
Tak si říkám co by moudré matky poradily?
Předem děkuji a krásný víkend všem
Maso pečené v troubě večer nebo pozdě odpoledne tam nechávám do rána. Často i proto, že to prostě není kam jinam dát. Nikdy nám nikomu nic nebylo.
@Mamamel klidně sníst, nic tomu nebude,
jak píšou nade mnou, kdyby bylo kuřecí zkažené, tak by hodně smrdělo,
dětem do 3 let bych teda raději nedávala, větším klidně
Moc dobre nechapu proc nekdo, kdo tvrdi, ze tomu nic nebude, by to detem radeji nedal ![]()
Stalo se mi to…
. Nic jim nebylo, voněly, tak jsem je ještě půl hodiny upekla a snědly jsme je.
@Parenicka píše:
Moc dobre nechapu proc nekdo, kdo tvrdi, ze tomu nic nebude, by to detem radeji nedal
protože dětem batolatům může být blbě z čehokoli jiného, z horka, z mléka, leze na ně nějaká viróza - a pak by si myslela, že je to z masa
@stinga píše:
protože dětem batolatům může být blbě z čehokoli jiného, z horka, z mléka, leze na ně nějaká viróza - a pak by si myslela, že je to z masa
aha takhle, ok ![]()
Já bych to dětem asi nedala, my s manželem bysme to snedli, kdyby to nějak nesmrdelo, ale měla bych divny pocit, u sebe nicméně otravu jidlem risknu spis jak u dětí
každopádně bych to předem ještě znovu tepelne opracovala.
@1Pears1 píše:
Maso pečené v troubě večer nebo pozdě odpoledne tam nechávám do rána. Často i proto, že to prostě není kam jinam dát. Nikdy nám nikomu nic nebylo.
z téhle praxe mám jako potravinář osypky, protože lidi, co dělaj tohle vědomě, dělají ještě horší prasárny, klidně si to ber osobně, já takhle přestala jezdit ke kamarádům, které mám jinak moc ráda, ale s jídlem zacházejí tak, že jsem tam jedla jen se sebezapřením
když se to stane omylem, ok, ale dělat to v podstatě záměrně je zhůvěřilost a poukázka na přinejmenším rychlé běhy na krátké tratě
ono se 1000× nic nestane a po 1001. to může i někoho zabít
potraviny podléhající zkáze se mají uchovávat v chladírenských teplotách, pokud možno okamžitě, jak z jídla přestane stoupat pára, tak zchladit, nenechávat hodiny chladnout na sporáku nebo jinde, jen prodlužujete dobu, kdy se tam mohou začít množit brebery
a ne, uvařené jídlo není sterilní
Čistě můj názor. Jestli se to peklo a pak do té teplé trouby už nikdo nelezl, tak bych soudil, že tam zase tak moc breberek nebude. Kde by se jich nějaké obří množství vzalo? Protože- než maso vychladne na teplotu vhodnou do lednice, tak je to taky třeba 2 hod. a za tu dobu to klidně začne. V lednici to sice nemá tak super podmínky, ale zase tam breber bude o několik řádů víc.
Příspěvek upraven 16.09.23 v 09:49
Ja bych to obrala, pokrajela na kousky a prohřala na panviččce bud na troše oleje nebo ve vypeku jestli nějaky máš. A jestli to nesmrdí, zkaženy bys fakt poznala, klidně bych to jedla.
Nechávám přes noc v kuchyni jídlo běžně, pokud je horké když jdu spát. Ráno dám do lednice. Pokud bych zapomněla kure v troubě e všimla si az za dlouho, tak bych ho obrala, povařila a dala psovi. Podle toho jestli by tam bylo déle.