Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@smile_xxx píše:
Chci si zavařit le jičo. Nikdy jsem to nedělala. Mám zeleninu předem dusit, aby se odpařilo co nejvíc vody? To bude dost dlouho trvat, ne? A nebo ji můžu naběračkou odebrat?
Díky za případné tipy.
Já vždycky dusila zvlášť papriku a zvlášť rajčata, vodu pak slila. Hlavně nedávej cibuli, aby ti to nezačalo kvasit.
Sterilovala jsem 2×, právě abych zamezila kvašení. Zavařit, nechat do druhého dne vychladnout a znovu zavařit. Nezkazilo se nikdy nic..
Na mateřské byl čas, teď už nedělám, bylo to hrozně pracné…
Taky muzes zavarit cerstve, tepelne nezpracovane, leco z toho udelas pak.
Dusit zeleninu a pak jeste 80 stupnu pri sterilaci, to je vrazda motorovou pilou.
Já to nikdy nedělala takhle složitě, normálně zeleninu i s cibulí podusím, případně odeberu trochu vody a pak zavařuji cca 20 min. Nikdy mi nic nekvasilo.
@smile_xxx píše:
Ale to bude mít v sobě hodně vody. Chtěla bych to pak jen vyklopit k opečené uzenině, zahustit vajíčky a hotovo. Takhle by mě ta práce s odpařováním čekala tak jako tak.
Nevim, no, preferuju tu zeleninu co nejmin „ponicit“.
Zavaruju samotna rajcata (syrova) a vylozene vodnate to neni.
Ja teda normalka - prvně cibuli, přidám papriku, následně rajčata a redukuju vodu..jak se to konzistence tak, jak bych pal už jen přidala uzeninu a vejce, tak dam do zavarovacek,20min zavarim a hotovo..pak už jen vyklopim na pánev, přidám vejce a osmazenou klobasku…