Zamražené cukroví na Vánoce

812
3.9.23 14:56

Zamražené cukroví na Vánoce

Dobrý den,

řeším už pár let problém, že prosinec je období, kdy toho ve škole/v práci mám asi nejvíc, člověk by si chtěl užívat tu vánoční atmosféru, ale jaksi není kdy a cukroví pak nakonec dělám ve spěchu pár dní před Vánoci. Už u nás doma z toho byly i hádky, že nikdo nechceme pomáhat s cukrovím - ale tady jde spíš o to, že na to nikdo nemá čas…

Napadlo mě, že bych cukroví, případně alespoň těsto na cukroví začala chystat už teď, zamrazila a v prosinci rozmrazila, případně dodělala, naplnila krémem atd.
Bavila jsem se o tom se sestrou a prý si není moc jistá, třeba takové perníčky by určitě nemrazila, naopak pařížské rohlíčky by klidně zamrazila i s krémem, košíčky by zamrazila bez krému - ale prý si není jistá, jelikož to nikdy nedělala. Jde taky o to, aby to po rozmražení bylo stále dobré…
Máte někdo zkušenosti? Děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80109
3.9.23 15:05

Zamrazila bych suché bez krému. Zavakuovat, ať to nechytí nějaký cmuch. A krém bych dala čerstvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42173
3.9.23 15:17

Koupila bych trochu od někoho ověřeného a na zbytek se vykašlala. Vánoce mají být o klidu, lásce a příjemné atmosféře. Ne o množství cukroví a vypulírovaném bytě za cenu hádek, únavy a nestíhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
3.9.23 15:20

Já jsem mrazila krémové i bezkrémové a ničemu nic nebylo. Akorát to cukroví mělo takový nepříjemný odér z mrazáku (mám jen jeden, je tam všechno, ovoce, zelenina i maso). Ale na chuti to poznat nebylo.
Já jsem tada mrazila čerstvé před svátky a pak jsem vytáhla z mrazáku někdy během roku.

Perníčky nedělám, tak s těmi nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.23 15:23
@Havlova píše:
Koupila bych trochu od někoho ověřeného a na zbytek se vykašlala. Vánoce mají být o klidu, lásce a příjemné atmosféře. Ne o množství cukroví a vypulírovaném bytě za cenu hádek, únavy a nestíhání.

Souhlasím. Na Vánoce pečeme vlastně jen linecké a vanilkové rohlíčky, které nás baví připravovat. Zbytek kupujeme od ověřené cukrárny, ať máme taky trošku rozmanitost - třeba do hnízd nebo ořechů se mi absolutně nechce. A oni to udělají daleko líp než my.

Pokud trváte na domácím, zamražování těsta mi přijde zbytečné - pokud máte robota, je to za pár chvil hotové. Spíš ten zbytek je časově náročný. :D

Jo, a na perníčky má super těsto IKEA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
3.9.23 15:27

@saddreamer perníčky nevím,
ale kdysi jsme už na Vánoce měli napečeno a děda, se kterým jsme bydleli, dostal od známé krabici vánočního cukroví - to už bychom nezvládli sníst, tak jsme celou krabici dali do mražáku - a na Velikonoce jsme to vyndali a bylo to jako nové, jen je to takové orosené, když se to rozmražuje - žádný čuch to nenatáhlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
3.9.23 15:29
@Havlova píše:

Ještě bydlím u rodičů, cukroví peču pro ně a pro sourozence (hodně sourozenců). Naši by cukroví nikdy nekoupili a kdybych ho koupila já ze svých peněz z brigády, těžko říct, jak by na to reagovali, nejspíš by bylo plno keců…Minulý rok pekl cukroví jeden z bratrů a měl u toho plno řečí, jak je jediným členem rodiny, který se snaží, ostatní jsme líní a nic neděláme…Navíc každý z rodiny chce mít to své oblíbené cukroví…třeba máma trvá na tom, aby byly perníčky, i když to nikdo z rodiny nejí a ona si dá tak dva kousky, přesto trvá na tom, že musí být perníčky, jinak to není ono… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
3.9.23 15:31
@saddreamer píše:
Ještě bydlím u rodičů, cukroví peču pro ně a pro sourozence (hodně sourozenců). Naši by cukroví nikdy nekoupili a kdybych ho koupila já ze svých peněz z brigády, těžko říct, jak by na to reagovali, nejspíš by bylo plno keců…Minulý rok pekl cukroví jeden z bratrů a měl u toho plno řečí, jak je jediným členem rodiny, který se snaží, ostatní jsme líní a nic neděláme…Navíc každý z rodiny chce mít to své oblíbené cukroví…třeba máma trvá na tom, aby byly perníčky, i když to nikdo z rodiny nejí a ona si dá tak dva kousky, přesto trvá na tom, že musí být perníčky, jinak to není ono… :roll:

a proč teda nepeče máma?
na takové - ten trvá na košíčcích, ten trvá na perníčcích - bych se vybodla, tak ať si to udělá, když na tom trvá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
3.9.23 15:36

At si kazdy napece, na cem trva :nevim: Bych se na ne vykaslala, kdyz je nestihacka. A ne se jeste honit. Nicmene k dotazu - u nas by rozmrazene cukrovi nikdo nejedl, takze kdyz uz bych zamrazila leda testa. Ale spis ani ty ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15098
3.9.23 15:47
@saddreamer píše:
Dobrý den,

řeším už pár let problém, že prosinec je období, kdy toho ve škole/v práci mám asi nejvíc, člověk by si chtěl užívat tu vánoční atmosféru, ale jaksi není kdy a cukroví pak nakonec dělám ve spěchu pár dní před Vánoci. Už u nás doma z toho byly i hádky, že nikdo nechceme pomáhat s cukrovím - ale tady jde spíš o to, že na to nikdo nemá čas…

Napadlo mě, že bych cukroví, případně alespoň těsto na cukroví začala chystat už teď, zamrazila a v prosinci rozmrazila, případně dodělala, naplnila krémem atd.
Bavila jsem se o tom se sestrou a prý si není moc jistá, třeba takové perníčky by určitě nemrazila, naopak pařížské rohlíčky by klidně zamrazila i s krémem, košíčky by zamrazila bez krému - ale prý si není jistá, jelikož to nikdy nedělala. Jde taky o to, aby to po rozmražení bylo stále dobré…
Máte někdo zkušenosti? Děkuji moc za rady

Můžeš zmrazit úplně všechno, jen to dát do dozy, pevně zavřené aby se k tomu nic nedostalo. I perníčky, i plněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
3.9.23 15:52

Já tedy nevím, ale mně to prostě z toho mražáku nechutná. Mám ráda, když je cukroví čerstvé, ne takové „odleželé“.
Píšeš, že jste velká rodina, mnoho sourozenců. Tak co se o práci podělit? Každý ať si vybere jeden druh a napeče i pro ostatní. Dohromady toho bude kupa a nikdo se tolik nenadře ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
3.9.23 15:52
@saddreamer píše:
Ještě bydlím u rodičů, cukroví peču pro ně a pro sourozence (hodně sourozenců). Naši by cukroví nikdy nekoupili a kdybych ho koupila já ze svých peněz z brigády, těžko říct, jak by na to reagovali, nejspíš by bylo plno keců…Minulý rok pekl cukroví jeden z bratrů a měl u toho plno řečí, jak je jediným členem rodiny, který se snaží, ostatní jsme líní a nic neděláme…Navíc každý z rodiny chce mít to své oblíbené cukroví…třeba máma trvá na tom, aby byly perníčky, i když to nikdo z rodiny nejí a ona si dá tak dva kousky, přesto trvá na tom, že musí být perníčky, jinak to není ono… :roll:

Zeptej se sama sebe, proc se snazis pect, kdyz to nakonec stejne nikdo neoceni?

Osobne bych to nemrazila, pecu vyjimecne, kdyz me chytne nalada a to maximalne jednu davku od dvou druhu. Proste jen kvulii sobe a atmosfere, kdyz prijedou deti, dcera cukrovi priveze, jenze ji to bavi.
Proc delat neco na co nemam cas? Navic dneska neni problem si cukrovi objednat u nejake dobre cukrarky, kdyz uz to clovek musi mit na stole.
A ze budou jeste remcat, ze ty to koupis za svoje penize? To pak vazne nechapu, proc se vubec o neco snazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.9.23 15:57
@saddreamer píše:
Dobrý den,

Máte někdo zkušenosti? Děkuji moc za rady

Mrazit těsta není problém.
Proč toho nepečeš míň, ať nemáš takový stres nebo si neobjednáš, když máš moc práce? To 1-2 kila nikoho nepoloží, když si ho objedná. My to děláme, že jednu sobotu nachystám těsta. To je hned. Dělám poloviční dávky a vše je slepované. Aby byl prostě degustační vzorek. Pak upečeme teda suchary a plníme, zdobíme. Hotovo. Plus vždycky se objeví někdo na fb, kdo nabízí na prodej. Takže to kupuji kilo, ať je větší výběr na talíři. Kdybych nestíhala nebo vím, že toho může být hodně a časový pres. Tak prostě jen objednám krabičku cukroví a nic péct nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.9.23 16:03

Můj největší problém je, že si hned neukládám recepty a kontakty. Loni jsem brala kilo od paní. Vím přesně, kde bydlí. Ale nedohledám kontakt na fb. Ani jméno si nepamatuji. Takže pojedeme na trapáka po okrese k nim, ať na ty Vánoce kilo nebo letos možná dvě zamluvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8531
3.9.23 16:03

Za mě mražené nee - ono to chytne takovou jinou “vůni”, no není to dobré.
V dnešní době si tolik rodin objednává u cukrářů a mají klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí