Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@1Pears1 Máma pracuje, táta minulý rok prodělal amputaci nohy a od té doby je v invalidním důchodu.
Jinak moc všem děkuji za tipy ![]()
Asi bych to zamrazila komplet hotove, at uz to na vanoce nemusis resit. Co jsem nasla po pulroce krabicku v mrazaku, tak bylo vyborne.
@saddreamer myslim, ze kdyz v rijnu udelas pernicky, do Vanoc vydrzi i bez zamrazeni.
Mama si je muze upect sama, kdyz po nich tak touzi. ![]()
@rejžička píše:
Koupila bych a sama napekla 1-2 druhý, které máte nejraději.
Hehe
, u nás má snad každý nejraději jiný druh - tím pádem tak 8-10 druhů cukroví ![]()
@saddreamer píše:
Hehe, u nás má snad každý nejraději jiný druh - tím pádem tak 8-10 druhů cukroví
tak ať si každý napeče, co má rád, pokud to nejsou děti do 4 let - pokud jsou to děti, tak můžou pomáhat aspoň
@malákráličice píše:
@saddreamer myslim, ze kdyz v rijnu udelas pernicky, do Vanoc vydrzi i bez zamrazeni.
Mama si je muze upect sama, kdyz po nich tak touzi.
přesně tak
@saddreamer píše:
@1Pears1 Máma pracuje, táta minulý rok prodělal amputaci nohy a od té doby je v invalidním důchodu.
Jinak moc všem děkuji za tipy
tak mámy tak jaksi normálně pracují a ještě i pečou, však v té práci není 24/7,
táta může sedět u stolu a louskat ořechy třeba
@saddreamer píše:
Ještě bydlím u rodičů, cukroví peču pro ně a pro sourozence (hodně sourozenců). Naši by cukroví nikdy nekoupili a kdybych ho koupila já ze svých peněz z brigády, těžko říct, jak by na to reagovali, nejspíš by bylo plno keců…Minulý rok pekl cukroví jeden z bratrů a měl u toho plno řečí, jak je jediným členem rodiny, který se snaží, ostatní jsme líní a nic neděláme…Navíc každý z rodiny chce mít to své oblíbené cukroví…třeba máma trvá na tom, aby byly perníčky, i když to nikdo z rodiny nejí a ona si dá tak dva kousky, přesto trvá na tom, že musí být perníčky, jinak to není ono…
Tak ať si je máma upece sama, když na tom tak trvá.
@saddreamer píše:
Je nás 8 sourozenců. Když jsem byla malá, pekla babička (už nežije) a starší sestra - už se odstěhovala a dnes už peče jen maličko, symbolicky. Péct umí jeden z bratrů, ostatní bratři nikdy nepekli, max pomůžou namazat, vykrájet, když byli mladší, tak pomáhali rádi, teď je to pro ně akorát otrava.
ale cpát se pak cukrovím už pro ně otrava není, že?
tak to máte za sebou super výchovu, jedna sestra maká a peče jako mourovatá, a bratříčci přijdou k hotovému, super ![]()
tak hlavně, až budeš bydlet s chlapem nebo budeš vdaná, tak tenhle systém nezaváděj - že ženská skáče, vaří, peče, uklízí a páníček se válí - domácnost je obou
@stinga píše:
tak mámy tak jaksi normálně pracují a ještě i pečou, však v té práci není 24/7,
táta může sedět u stolu a louskat ořechy třeba
Ano, mámy pracují, to nerozporuji, to byla jen odpověď na dotaz, jestli oba mí rodiče chodí do práce. Máma teda i peče, ale většinou právě spíš třeba bábovku nebo buchtu na plech, záviny atd. Rozhodně se nefláká, to jsem ani nechtěla, aby to tak o moji mámě vyznělo, spíš naopak, když jsme byli mladší děti, tak se skoro ani nezastavila…Táta celý život pracoval, dokud bohužel nepřišel o tu nohu ![]()
@stinga píše:
ale cpát se pak cukrovím už pro ně otrava není, že?
tak to máte za sebou super výchovu, jedna sestra maká a peče jako mourovatá, a bratříčci přijdou k hotovému, super
tak hlavně, až budeš bydlet s chlapem nebo budeš vdaná, tak tenhle systém nezaváděj - že ženská skáče, vaří, peče, uklízí a páníček se válí - domácnost je obou
Jako bráchové pomůžou, ale že by sami něco upekli to ne, ani je to moc nebaví, navíc toho mají v prosinci taky vždycky dost ve škole a tak. A zase tak líní nejsou, to se jich musí zastat. Jeden z bratrů pravidelně roznáší letáky - žádné peníze z toho nemá. Ona totiž máma když po mateřské nemohla najít práci, tak si našla alespoň brigády, roznášení novin a letáků a pomáhali jsme ji v tom všichni, později z toho udělala domácí práci - dřív jsem hodně roznášela já, teď už ale mám svoje vlastní brigády a to roznášení letáků jsem vůbec nestíhala, tak to po mě převzal jeden z bratrů a vůbec neremcá, i když mu za to máma nikdy nedala ani korunu. Kapesné jsme od rodičů ostatně nikdy nedostávali.
Tak jsem se zeptala jedné známé, která je vyučená cukrářka (žíví se něčím jiným) a prý by cukroví určitě nemrazila, není to prý pak ono… ![]()
@saddreamer píše:
Tak jsem se zeptala jedné známé, která je vyučená cukrářka (žíví se něčím jiným) a prý by cukroví určitě nemrazila, není to prý pak ono…
to není pravda, nic tomu po rozmrazení není, akorát to musíš dobře zabalit do toho mražáku
@saddreamer píše:
Tak jsem se zeptala jedné známé, která je vyučená cukrářka (žíví se něčím jiným) a prý by cukroví určitě nemrazila, není to prý pak ono…
Jasně, že odborník Ti to nedoporučí. Kdybych radila někomu ve svém oboru, taky bych mu nemohla s klidným svědomím doporučit to, o čem vím, že se běžně dělá a není to úplně ono, ale že to za dané situace jinak nejde.
Nám rozmrazené cukroví chutná. Lepší než drátem do oka a nemíním se strhat ![]()
Na zaměstnání rodičů jsem se ptala v souvislosti, jestli jsou finance to kolekce objednat.
Když jste proti tomu, ještě se nabízí, ať napeče táta v ID. Můj muž, když má čas, základní druhy taky napeče nebo klidně maže u televize.