Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, syn nastoupil do školy a já si lámu hlavu se svačinami. Přijde mi, že mu dávám každý den svačiny na jedno brdo. Přikládám fotky jídla z tohoto týdne. Vím, že boxík je úplně hrozný a že se prodávají lepší (máme i doma), ale syn na tomhle boxu Minecraft trvá.
Budu ráda za rady, abych příští týden ty svačiny mohla vylepšit.
Ráno doma snídá rohlík, pak potřebuje svačinu dopolední, oběd má ze školy a potřebuje svačinu odpolední do družiny.
Zatím snědl vše, kromě středy. Ve středu od všeho donesl půlku domů a mléčný řez s jablkem nesnědl vůbec.
Příspěvek upraven 08.09.23 v 09:56
@Niki.J.B. Boxik je v pohode. K svacine bych dala vic ovoce. Jinak moc toho nevymyslis. A pry monotonni, me dite ji z ovoce k svacine jen jablka, nic jineho! Takze pekne kazdy den jabko plus tedy menim to okolo. Toast, musli tycinku, neco mlecneho, croasaint, donut…
Hele, ja si nosila vetsinu skolni dochazky rohlik se sunkou a ziju ![]()
Ale synovi si s tim hraju o dost vic, on je slozity nejedlik…ubrala bych u tebe asi cukru, pridala pokrajenou zeleninu nebo cherry rajcatka treba… a syn ma treba rad wrapy - v tortilu namazanou Lucinou apod a treba se sunkou a/nebo listovym spenatem…to samozrejme dle vasich preferenci.
Přijde mi, že je tam někdy zbytečně moc sladkého. Když má donut, na co ještě umělý croissant? Dala bych spíš ovoce.
@beruska9 píše:
Hele, ja si nosila vetsinu skolni dochazky rohlik se sunkou a ziju
Ale synovi si s tim hraju o dost vic, on je slozity nejedlik…ubrala bych u tebe asi cukru, pridala pokrajenou zeleninu nebo cherry rajcatka treba… a syn ma treba rad wrapy - v tortilu namazanou Lucinou apod a treba se sunkou a/nebo listovym spenatem…to samozrejme dle vasich preferenci.
Zeleninu má schovanou v toustech, jinak by ji donesl zpátky. Ty wrapy jsou super nápad, ty zkusím. Děkuji
Na mě osobně je tam moc sladkých prázdných kalorií. Hele jestli nemáš kapacitu řešit víc, tak v pohodě, hlavní je najezený dítě. Ale zrovna ty toasty bych tam asi radši viděla v hlavním zastoupení. Do toho se dá nacpat i zelenina. Jinak třeba pečivo s oriskovymi másly by ti nejedl? To je sladké, ale na rozdíl od toho croissantu to má aspoň nějakou výživovou hodnotu.
Já bych dala tak polovinu, když píšeš, že sní vesměs polovinu. Takže jedna porce ovoce/zeleniny, jedna porce neceho se sacharidy a bílkovinou. Třeba jablicko a nějaký ten toast s něčím. Kolacek s tvarohem a treba mala rajcatka nebo kousek okurky. Termix a kousek mrkve. A tak. A uvidíš. Třeba když tam toho bude mít méně, přijde a nej hlad a sní nakonec i nějaký ten kus zeleninky ![]()
@Villanelle píše:
Na mě osobně je tam moc sladkých prázdných kalorií. Hele jestli nemáš kapacitu řešit víc, tak v pohodě, hlavní je najezený dítě. Ale zrovna ty toasty bych tam asi radši viděla v hlavním zastoupení. Do toho se dá nacpat i zelenina. Jinak třeba pečivo s oriskovymi másly by ti nejedl? To je sladké, ale na rozdíl od toho croissantu to má aspoň nějakou výživovou hodnotu.
Já mu ty tousty zase nechci dávat každý den, ale ano zeleninu v nich má schovanou. Oříškové másla jsme nezkoušeli, taky zkusím. Dokud jedl ve školce říkala jsem si, že má od nich vyvážený jídelníček a teď si nad tím právě lámu hlavu.
@Semtex píše:
Já bych dala tak polovinu, když píšeš, že sní vesměs polovinu. Takže jedna porce ovoce/zeleniny, jedna porce neceho se sacharidy a bílkovinou. Třeba jablicko a nějaký ten toast s něčím. Kolacek s tvarohem a treba mala rajcatka nebo kousek okurky. Termix a kousek mrkve. A tak. A uvidíš. Třeba když tam toho bude mít méně, přijde a nej hlad a sní nakonec i nějaký ten kus zeleninky
Ne, jen ve středu snědl polovinu, jinak každý den všechno.
Za mě je to taky strašně moc cukru pro dítě. Dcera dneska měla půlku žitného rohlíku se šunkou, sýrem, lučinou, cherry rajče, okurka. Nektarinku. Nesquik tyčinku. Má to na dopoledne i odpoledne.
Já tedy vůbec tyto croasanty seven day, mléčné řezy… dívali jste se na složení.. je to maras hlavně ten umělý croasant…to je chemická sloučenína.
@Cuddy píše:
@Niki.J.B. Boxik je v pohode. K svacine bych dala vic ovoce. Jinak moc toho nevymyslis. A pry monotonni, me dite ji z ovoce k svacine jen jablka, nic jineho! Takze pekne kazdy den jabko plus tedy menim to okolo. Toast, musli tycinku, neco mlecneho, croasaint, donut…
Ano, je to monotónní, ale dětem to nevadí…syn nemá rád namazány chleba, takže pouze rohlíky, veka, bageta s máslem, se šunkou, sýrem nutelou, marmeládou…a dcera jedině rohlík s nutelou a tousty. Z ovoce hroznové víno a jabko a ze zeleniny paprika a chery rajčata. A nějaká menší sladkost. Ale už jsou to puberťáci, takže až tak moc to nehrotím…
@Niki.J.B. máš facebook, je tam celkem fajn skupina: SVAČINY do školy.
Mají ve škole možnost lednice, že dáváš i jogurty?
Jinak mi přijde, že je tam zbytečně moc sladkého. Co třeba nějaké jednohubky z tortilly? Tam můžeš dát třeba listový špenát a okurku, nějaký sýr, co má rád. Nějaký zeleninový salát by neprošel? Nebo tortilla se zeleninou a masem. Pečivo s pomazánkou, tam se taky dají propašovat zdravější věci. ![]()
@Niki.J.B. píše:
Já mu ty tousty zase nechci dávat každý den, ale ano zeleninu v nich má schovanou. Oříškové másla jsme nezkoušeli, taky zkusím. Dokud jedl ve školce říkala jsem si, že má od nich vyvážený jídelníček a teď si nad tím právě lámu hlavu.
I třeba palačinky na slano jsou fajn, navíc přímo do těsta se dá schovat špenát ![]()