Výpečky,jak děláte?

66
7.9.23 12:35

Výpečky,jak děláte?

Ahoj,
manžel má rád klasické výpečky, ale mně se snad nikdy nepovedli udělat dobře :nevim:. Nevím jestli mám použit vepřovou plec, kýti nebo pečeni. Vždycky to mam takové tvrdé. Jak je děláte vy? Máte nejaky osvědčený recept? Budu rada za tipy jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14720
7.9.23 12:51

Ja na prani manzela kombinuji plec a bucek, pul na pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11827
7.9.23 12:53

Já je teda moc nedelam..radeji máme trhané maso..ape postup je hodně podobny… Krkovice nebo bůček..péct hezky pomaloucku na nižší teplotu a pak ke konci teplotu zvýšit, odklopit a dopect dozlatova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30828
7.9.23 12:57

Za mě důležité podlévat vodou - zjistila jsem, že hodně lidí to vůbec nedělá a pak se neudělá výpek, je tam jen to sádlo. Pokud jsou kousky tvrdé, ta jsou hodně vysušené - péct pod alobalem a pak jen odklopit na konci, aby byly do zlatova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
7.9.23 12:58

Taky většinou děláme půl na půl - plec a bůček. Posledně jsem dělala jen z plecka, protože je libovější a kromě manžela nikdo tlustý nejí. Zase na bůčku se udělá taková ta kůrčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
7.9.23 12:58

Krokovice, plec klidně. Kousek bůčku. cibuli pod maso do pekáče. Česnek, kmín, sůl. Péct pomalu pod poklicí klidně hodinu a půl na 180. Pak odklopit a dopect na tom barvu. Hlídat výpek, aby zůstala šťáva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
7.9.23 13:05

Tak výpečky by měly být trochu tučnější, tak že ne z úplně libového. Podlévat a vypíkat do měka. Tisíc a jedna rada :-) https://www.google.cz/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
7.9.23 13:11

Kostky z prorostlejsi plece, sul, pepr, kmin, cesnek, cibule, zalit vrchovate vodou, pect dve hodiny zakryte. Pak nechat zapect na kurku odkryte, tak patnact minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14720
7.9.23 13:18
@Janča6 píše:
Ja na prani manzela kombinuji plec a bucek, pul na pul.

Maso na kosticky, osolit, posypat celym kminem, dat pect nejprve zprudka, po pul hodine snizit na nizkou teplotu, obcas promichat. Cca hodinu pred koncem pridat cibuli a cesnek, promichat, cca pul hodiny pred koncem odkryt pekac, zvysit teplotu a dopect dozlatova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
7.9.23 13:24

Já dělám z krkovice. Je to dražší, ale podle mě je to akorát poměr tlustýho a libovýho. Peču pod pokličkou, dost vody, cibuli taky. A tvrdý je nemám nikdy. Co já vim, jestli je to klasika :lol: nám chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14720
7.9.23 13:43

Jeste dodam, ze podlevam az ke konci. Kdyz podleju na zacatku, tak z toho nemame pecene maso, ale varene, nasledne upecene. A to nam nechutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
7.9.23 14:20

Máš to vysušené! já dávám vodu na začátku i průběžně, ale nesmí maso plavat, to by se uvařilo a nepeklo… nejlíp udělat mix, děti mi bůček nejedí, ale chlapi zas jen to.,..cibule, česnek, kmín, pepř a Hlavně to nesušit ani nevařit! každá trouba je jiná, je potřeba vychytat pekáč i program, já tak na 200, podlívat a ke konci odkrýt.. bez podlívání to bude sušené maso pro psy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14720
7.9.23 15:20
@Lucy75 píše:
Máš to vysušené! já dávám vodu na začátku i průběžně, ale nesmí maso plavat, to by se uvařilo a nepeklo… nejlíp udělat mix, děti mi bůček nejedí, ale chlapi zas jen to.,..cibule, česnek, kmín, pepř a Hlavně to nesušit ani nevařit! každá trouba je jiná, je potřeba vychytat pekáč i program, já tak na 200, podlívat a ke konci odkrýt.. bez podlívání to bude sušené maso pro psy 8)

My asi mame blbou troubu, maso pusti stavu a pri podliti by bylo varene. Vysuse jsem uz jedla, my je mame ok bez podliti. Jak pises, kazda trouba je jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
7.9.23 17:01
@Katy09 píše:
Ahoj,
manžel má rád klasické výpečky, ale mně se snad nikdy nepovedli udělat dobře :nevim:. Nevím jestli mám použit vepřovou plec, kýti nebo pečeni. Vždycky to mam takové tvrdé. Jak je děláte vy? Máte nejaky osvědčený recept? Budu rada za tipy jak na to.

Na to je super remoska. Pece na nizkou teplotu a dlouho. Maso se nevysusi, je mekke a pri pravidelnem promichavani i rovnomerne opecene.
Nesetrit tukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
7.9.23 19:59

Kromě pečení v troubě používám i následující postup. Do velké těžké pánve dám olej, zlehka opeču cibuli nakrájenou na plátky, pak přidám osolené větší kostky masa, ideálně krkovice, podliju vodou cca do poloviny výšky masa, přikryju poklicí a dělám na sporáku. V případě potřeby přidávám vodu, občas maso obrátím. Když je maso měkké, cca po 2 hodinách, odkryju poklici a maso se začne opékat na kůrčičku. Maso je velice šťavnaté, přitom délkou pečení po odkrytí masa lze docílit požadovaného stupně opečení. Cibule se zcela rozvaří a udělá vynikající sos. Takto dělávala moje babička, pak i maminka, převzala jsem to od nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí