Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ne, maximálně dvakrát za měsíc. Někdy ani jednou. Ale když vám to chutná, a baví tě to, tak peč.
@bedrisek píše:
Krásnou neděli všem,
jsme 2 dospělí a 2 děti (15 a 12). Každý týden peču buď buchty, koláče, bábovky…Máme to rádi.
Tenhle týden už jsem pekla perník a jablečný koláč, dnes je neděle a přemýšlím, že bych se do něčeho zase pustila. Ale potřetí v tomto týdnu? Většinou jsem pekla 1× za týden, občas 2×, ale jak děti rostou, víc toho i sníPodotýkám, že obě jsou hubené a i sportují.
Pečete některá také tak často?
To je skvělé. Já nepeču, jen něco koupím, nemá to cenu. My máme nadváhu - nic tragického a děti jsou extrémní nejedlíci, takže bychom ty buchty a koláče museli pak všechny sníst sami. A to je cpu už pomalu i přes odpor, jinak by nás snad zavřeli za týrání hladem. Nevařím špatně, nejedí takto nikde. Ve škole jsem musela zrušit obědy, proteže tam také nejedli a učitelky nám je cpát nebudou, skončili by na kapačkách. Musím je dokrmovat jak miminka. Doporučení k lékaři mi nedávejte, tam už jsme a jsou hlídané. Takže, co já bych za to dala, kdybych takto mohla péct.
Dřív jsem pekla hodně, ale jsme z toho nemocní takže ne cukr už hodně omezujeme.
@bedrisek A umíš klasický tažený štrúdl našich babiček? Jak se z malé kuličky těsta vytáhne plachta přes celý stul? To bych chtěla zkusit, ale marně hledám recept.
Dcera jela na kolej a poprosila o nějaký sladký koláč, tak jsme se při té příležitosti bavily, kdy sem naposledy pekla, tak v červenci bublaninu a předtím pár kousků na vánoce
U nás se sladké téměř nejí.
Pokud vám to chutná a nejste z toho tlustí, tak klidně peč. Já peču tak 1×mesicne a spíš jen štrůdl, ale dělám i palačinky. Děti o bábovky i různé buchty nestojí, manžel toho také moc nesní, já si hlídám váhu. Ale kdyby byl zájem, tak bych asi pekla častěji, já to ráda mám.
Peč jak často chceš, když to sníte a baví tě to. Já peču moc ráda i to ráda baštím, ale nemám moc pro koho. Partner to nemusí, děti nemám. Takže to pak v lepším případě týden snídám, v horším sežeru půl koláče hned za čerstva.
Kámoška takhle pekla léta, taky byly 4, dokud kyseliny (děti) nevyexpedovala z domu.
A cukr, jak tady někdo píše není nutné používat.
Peču většinou jednou za týden malý plrch. Já moc sladké nemusím a muž pak remcá že to " musí" sníst. Děti domácí jíst nechtějí pokud to není bábovka nebo perník. Ale k snídani chtějí sladké, tak to kupuju. Pečení by mi přišlo lepší ale co nadělám ![]()
To máš můj obdiv ![]()
Ale pokud Vám to vyhovuje, tak pec klidně každý den, já ještě nedávno pekla každou neděli, teď už fakt tolik nepecu. Třeba někdy zas začnu víc
![]()
@Anonymní píše:
To je skvělé. Já nepeču, jen něco koupím, nemá to cenu. My máme nadváhu - nic tragického a děti jsou extrémní nejedlíci, takže bychom ty buchty a koláče museli pak všechny sníst sami. A to je cpu už pomalu i přes odpor, jinak by nás snad zavřeli za týrání hladem. Nevařím špatně, nejedí takto nikde. Ve škole jsem musela zrušit obědy, proteže tam také nejedli a učitelky nám je cpát nebudou, skončili by na kapačkách. Musím je dokrmovat jak miminka. Doporučení k lékaři mi nedávejte, tam už jsme a jsou hlídané. Takže, co já bych za to dala, kdybych takto mohla péct.
Kolik jim je? Já mám druhý extrém. Kluk hubený jak lunt, když to řeknu vulgárně
žere jak kyselina. Je mu 9 let, má typ vlčího hladu a když nemá včas jídlo, tak o tom pořád mluví. Vařím denně teplé večeře. Ve škole sní klidně 18 knedlíků. Tam se tedy předvádí před ostatními. Vedoucí kuchyně je mamky známá a už se jí od první třídy ptala, jestli je u nás vše ok. Mamka ji musela vysvětlit, že vařím denně, někdy i dva chody
ale prostě kluk je na dlouhé krmení.
Včera jsem mu dětském blešáku od kamarádek sháněla kalhoty. Oblečení kupuji nové, krom kalhot. To musím po kamarádkách, co mají po dětech. U doktorky x krát. Bylo mi řečeno, že má velmi rychlé spalování. Ideální stavbu těla, ideální osvalenou postavu. On má fakt svaly, ale žádný tuk. Závodně plave což mu dělá ty svalíky, ale bere to všechen tuk pryč. Doktorka mě utvrzuje, že je dokonale zdravé dítě. Akorát bez tuku. A že jak roste do výšky, tak tím vždy pohubne. A dokud roste, že má z čeho brát a je to v pořadku. Roste rychle, je vysoký. Odhad dle stehenních kostí dala doktorka 195 cm v dospělosti.
takže ho můžu cpát jak chci. Já jsem tedy odpůrce sladkého, toho si náše děti moc neužijí. ![]()
Ale pokud tvé děti malinko jedí a jsou hubené, tak jim peč a dělej cokoliv, co chtějí.
@bedrisek Peču tak jednou za měsíc, u nás je to zbytečně. Já sním 1-2 kousky, dcera taky a zbytek manzel a tomu to nesvědčí, už mu roste bricho
Sladke mám rada, ale raději si dam kousek čokolády než koláč.
@bedrisek píše:
Krásnou neděli všem,
jsme 2 dospělí a 2 děti (15 a 12). Každý týden peču buď buchty, koláče, bábovky…Máme to rádi.
Tenhle týden už jsem pekla perník a jablečný koláč, dnes je neděle a přemýšlím, že bych se do něčeho zase pustila. Ale potřetí v tomto týdnu? Většinou jsem pekla 1× za týden, občas 2×, ale jak děti rostou, víc toho i sníPodotýkám, že obě jsou hubené a i sportují.
Nepecu vubec, nikdo z nas neni zrovna nyni stihly. Kdyz mam cbut na sladke hned vedle me prace delaji minizakus. tak si jeden koupim ve vsedni dny. O vikendu nic. Kdyz mam obrr chut tak si udelam piskoty s pudinkem jednou za rok a nebo v lete si tu skocim na blizkou jednu malou zmrzku. Takze troubu na peceni sladkeho vubec nevyuzivam. Ale jsme jen dva a druhy neji sladky vubec. Vyjimecne cokoladu.
Peču 2× týdně. Kluci to mají rádi a mě to baví ![]()
Dneska budou vdolky.
Krásnou neděli všem,
Podotýkám, že obě jsou hubené a i sportují.
Tenhle týden už jsem pekla perník a jablečný koláč, dnes je neděle a přemýšlím, že bych se do něčeho zase pustila. Ale potřetí v tomto týdnu? Většinou jsem pekla 1× za týden, občas 2×, ale jak děti rostou, víc toho i sní