Dlažba Rako Defile

• Fotoalbum (9)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
10.7.12 20:10

Dobrý den,
mohla bych Vás poprosit o vyfocení celé koupelny. Máme vybraný obklad Defile, ale vůbec nevíme jak to poskládat. Chybí nám fantazie. Tak jen pro inspiraci.
Děkuji Květa
email: ***@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Margottkaa
9.6.13 22:30

defile

Dobrý den,
také uvažujeme o dlažbě defile. Je ta údržba stále dobrá, i po delší době? Nedrží se na ní více špíny, když není hladká?
děkuji moc :lol:

• Citovat
  • Upravit
Margottkaa
9.6.13 22:31

Budu ráda i za zaslání fotek pro inspiraci. díky

• Citovat
  • Upravit
123
9.6.13 22:51
@Margottkaa píše:
Dobrý den,
také uvažujeme o dlažbě defile. Je ta údržba stále dobrá, i po delší době? Nedrží se na ní více špíny, když není hladká?
děkuji moc :lol:

Dlažba je dobrá, záleží samozřejmě na barvě, ale protože není barevně jednolitá, tak tam běžná špína vidět není. Na podlaze máme tmavě hnědou a kupodivu, jak už tu někdo psal, jsou na ní vidět třeba stopy od vody, bílé skvrny nám to ale nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
30.1.14 15:04

Ahoj holky,

uvažujeme s manželem o této dlažbě a obkladech do koupelny a na záchod, tu středně hnědou na zem, středně hnědou mozaiku na stěny a k tomu nevím jestli úplně ten světlý obklad 30×60 nebo ten pískový v lappato. Můžu se zeptat, kdo ji máte delší dobu, jak se Vám udržuje, šly byste do této dlažby znovu? I jsem někde na internetových diskusích četla, že se někomu sešlapal u dlažby vzorek - ty drážky, v místech kde se hodně chodí. Stalo se Vám to někomu? Ještě můžu se zeptat, jaký nábytek jste k tomu dávaly? díky za všechny postřehy a odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
30.1.14 15:33

@Lakyna
Máme tu tmavě hnědou už pátým rokem v chodbě, obýváku a kuchyni, takže v nejvíce používaných místnostech a jsme s ní spokojeni. Je pořád jako nová, žádné změny nepozoruji, je super.
Neumím si představit, jak se jim drážky sešlapaly, je to hodně tvrdá dlažba, v kuchyni mi na ní pořád padá nějaké nádobí a ještě se mi nestalo, že by se uštípla nebo jinak poškodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
30.1.14 15:40

@Doris13 - to jsi mě potěšila. Mě se moc líbí jeden obklad ze studia Los Kachlos, nevím, zda je to obklad italský či španělský, ale do koupelny a na záchod by nás to vyšlo na cca 70tisíc. To defile by vyšlo na plus mínus 30tisíc. To už je sakra rozdíl. S údržbou nemáš tedy žádný problém, i když je dlažba vroubkovaná? Moc se mi líbí, že to vypadá jako dřevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
30.1.14 15:45

@Lakyna Údržba je v pohodě, vyluxuji a pak setřu mopem, akorát stírám ve směru vroubkování, aby se nedělaly čmouhy. Máme pod ní podlahové topení a je to fakt super podlaha, mohu jí s klidným svědomím doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.1.14 15:47

@Lakyna Ahoj! Takhle se to těžko posuzuje. To, že se někomu otřela, neznamená, že je špatná, ale že dotyčný si vybral špatnou. U dlažeb je uváděna spousta parametrů, jako třeba tvrdost, otěruvzdornost, čistitelnost a podobně a od toho se odvíjí, kam si tu dlažbu můžeš dát. Některá je vhodná pro méně namáhané plochy a jiná pro více namáhané plochy. Nejvíc namáhané jsou třeba chodby atd. Jiná dlažba je určena ven, jiná třeba do koupelny, kde se musí brát ohled na to, že tam bude voda a jiná třeba do garáže, kde to může zase klouzat po oleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.1.14 15:49

Ahoj, na údržbu dobrý ;) doporučuju… je to fakt krásný obklad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
30.1.14 15:54

@Doris13 Tak to je super. Na stírání ve směru vroubkování jsem zvyklá, musím i u naší plovoucí podlahy takhle vytírat. To by neměl být problém. Jinak jsem taky moc nepochopila, jak se jim to mohlo sešlapat, protože když jsme na tu dlažbu koukali s manželem na prodejně, zdála se nám fakt tvrdá a otěruvzdornost má tato dlažba vysokou. Ještě se zeptám, jakou spárovačkou to máte vyspárované, tmavší nebo nějakou světlou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
30.1.14 16:04

@Lakyna
Spáry máme tmavě hnědé, vůbec nejsou vidět.
Je hodně tvrdá, běžně mi na ní padají hrnce a neodštípne se ani kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
30.1.14 16:32

@Amys - teď jsem hledala parametry této dlažby, takže otěruvzdornost je 4 z 5, takže dobrý, protiskluznost je 9 ze 13, což by ale pro domácí použití stačilo, já stejně dám na zem ještě na WC i do koupelny předložku, aby to děti měly měkčí a teplejší na nohy, nemáme podlahové topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
30.1.14 16:32

@CarrieJT a máš tento obklad v koupelně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
30.1.14 16:35

@Doris13 Taky jsem přemýšlela o tmavších spárách. Do chodby jsme dali béžovou dlažbu a béžové spáry a ty jsou po roce né béžové, ale černé. U nás je fakt provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný