Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zařizujeme koupelnu (9 m2) a jako obklady i dlažbu jsme vybrali Rako Defile. Světlou (podle katalogu bílá) a tmavě hnědou. Z praktických důvodů se mi nechce dávat světlá podlaha, na které je všechno vidět. Ale celá tmavá podlaha se mi taky nezdá … (aby koupelna nebyla příliš tmavá). Takže by to asi chtělo nějakou kombinaci. Nemáte některá náhodou tuhle dlažbu nebo nejlépe nějaký návrh koupelny nebo fotku pro inspiraci?
A jaké máte zkušenosti s tím, že dlažba není úplně hladká (údržba)? Děkuji ![]()
Ahoj, mám jí v kuchyni a na chodbě. klidně bych to i vyfotila, jenže nemám vytřeno, tudíž se tím fakt chlubit nebudu
, každopádně máme kombinaci všech tří odstínů a mozaiky a vypadá to super, na zemi máme kombinaci světle hnědé a tmavé a je to stějně poskládané jako v katalogu,(teda máme jí už 3 roky, tak nevím jestli už neudělali jiné fotky) a na zdi máme tu bílou a mozaiku. Údržda bezvadná, je tam vidět menší bordel jak na plovoučce
…jo a máme hnědé spáry.
Moc toho není, ale zkus toto http://www.google.cz/search?…
Jak koukám, tak mají čtyři druhy dlažby, nebo ne? To je krásný výběr, z toho už se dá něco vybrat…
Segra má v koupelně, ale nakonec dali dlažbu světlou - naopak totiž na tmavé je všechno vidět
a obklady tmavé v kombinaci s tmavou mozaikou. Je to pěkné, elegantní…jinak v koupelně by měla být podlaha protiskluzová ne?
údržba je úplně stejná, s čím bývá problém jsou spáry
Návrh ti udělají v každém studiu ![]()
Ta bílá ale není bílá nýbrž taková světle béžová.
Podlahu mám v koupelně tmavou a jak už tu někdo psal, je toho na ní dost vidět - kapky, nateklá voda dělají bílé skvrny.
Předtím jsem měla bílo-modrou koupelnu a zase na jinou špínu je to lepší, nechala jsem to vyspárovat tmavou a 2 roky nevím, co to je kartáčkem na zuby drbat spáry, což jsem párkrát do roka musela.
Na zdech mám kombinaci, kde převažuje tmavá, ale asi bych už dala víc světlejší, pokud bych neměla v koupelně velká okna. Koupelna sice vypadá moc hezky, ale je dost tmavá oproti dřív ![]()
A ještě bych se přela o to, že údržba je stejná. První vydrbání ze stavebních nečistot bylo docela náročné. Neustále to bylo šedivé, to na lesklé dlažbě nehrozí.
Ale celkově to o moc horší údržba není. Leda pokud hodně cáká voda, tak tam bych tmavou na zem nedoporučila, protože uschlá voda nadělá bílé mapy a ty se musí mýt usilovněji.
Máme defilé na stěnách bílé a na zemi tu tmavě hnědou - v koupelně a na záchodě. Dělá to takový kovový lesk, tak ani nepůsobí tmavě. Koupelna nemá okno, jenom dveře s proskleným pruhem a tmavý mi to nepřipadá. Na záchodě je světla víc a tam je ta dlažba teda mnohem i hezčí na pohled. V koupelně bych se trochu toho vodního kamene bála, to je pravda, my zatím koupelnu tolik nepoužíváme, na sprchování vůbec, tak z praxe nevím.
Na stěně máme tu bílou a do toho pruh hnědý mozaiky a vypadá to hezky. Jenom spáru jsem si nechala dát béžovou a spíš jsem měla dát šedou, líp by to vyniklo, mají to tak i v katalogu a já se toho bála, ale asi by to bylo lepší.
Zítra můžu zkusit vyfotit.
Jo a s údržbou jsem práci neměla, obkladači to po sobě vzorně uklidili, asi to chce hned pořádně, jak je vroubkovaná, tak to pak určitě půjde blbě.
Máme v kuchyni bílou na zemi a jako obklad za linkou, je parádní a na údržbu žádný problém. Spáry na zemi máme ovšem radši šedé
. Pak máme v tech.m. a zádveří béžovou a taky plně vyhovuje. Koupelny neporadím, v nich máme jinou…
Ahoj holky, jestli tomu dobře rozumím, tak na té světlé podlaze („bílé“) bude vidět každý vlas, ale s tmavými spárami a robotickým vysavačem by to neměl být problém?
Oproti tomu na tmavé podlaze není vidět běžná provozní špína, ale jsou na ní vidět mapy od vody, které se špatně čistí. Je to tak?
Ještě se zeptám, jestli jste dávali na podlahu dlaždice obdélníkové nebo čtvercové? V koupelnovém studiu mi říkali, že obojí je vlastně dlažba, která se ale dá použít i jako obklad na stěny.
V katalogu Raka (2011) moc fotek není, každopádně žádná tmavá podlaha. Ani na googlu se mi nepodařilo nic pořádného najít.
Martýsku, mohla bych Tě poprosit o tu fotku, jak jsi psala? Klidně i prostřednictvím zprávy. Děkuji.
Tak jsem udělala nějaký fotky, snad ti to pomůže. Na jedný je vidět flek od vody - měli jsme je uskladněný dlouho venku a napršelo na ně, většinu vyčistili obkladači, k těm zbytkům jsem se nějak nedostala
Spárovačka je teda myslím bahama - béžová, ale dala bych příště šedou, myslím, že by ta dlažba líp vynikla.
Jo a opravdu je to všechno dlažba, takže i na stěnách, je pevnější, ale obkladači si chválili, že je pěkná a kvalitní na rozdíl od jiných od Raka. My teda máme dvojkovou kvalitu, to jsou sem tam nějaký flíčky, ale není to moc vidět a byla o dost levnější.
Martysek píše:Děkuji
Tak jsem udělala nějaký fotky, snad ti to pomůže. Na jedný je vidět flek od vody - měli jsme je uskladněný dlouho venku a napršelo na ně, většinu vyčistili obkladači, k těm zbytkům jsem se nějak nedostalaSpárovačka je teda myslím bahama - béžová, ale dala bych příště šedou, myslím, že by ta dlažba líp vynikla.
Jo a opravdu je to všechno dlažba, takže i na stěnách, je pevnější, ale obkladači si chválili, že je pěkná a kvalitní na rozdíl od jiných od Raka. My teda máme dvojkovou kvalitu, to jsou sem tam nějaký flíčky, ale není to moc vidět a byla o dost levnější.
Fakt mi to tmavý nepřijde, hlavně v tý kombinaci se světlýma stěnama, na záchodě je malý okýnko, v koupelně jenom pruh na dveřích a obojí ještě není průhledný sklo.
Béžovou spáru máme všude, zatím se to nešpiní, ale jsme tu chvíli, ale ta šedivá by se mi prostě líbila víc, bála jsem se, že to bude moc extravagantní, ale takhle je to takový smutnější mi přijde, dala bych na světlou i tmavou stejnou šedou spáru, ale to je můj pocit.
Kupovali jsme tady, není to koupelnový studio, třeba něco podobnýho budete mít i u vás http://www.firmy.cz/…no-dubi.html
Ještě jsem ti vyfotila ty nedostatky dvojkový dlažby - jsou to buď tmavý ťupky nebo naopak kolečko s vynechanou barvou, asi to moc na těch fotkách neuvidíš. V reálu to moc vidět není, pokud se na to nezaměříš, pak už jo, ale zas my to máme v takový spíš technický koupelně a na záchodě, tak nám to nevadilo. Akorát mozaika je jedničková, tu jsme nesehnali.
Děkuji
Na fotkách to vidět je, ale myslím si, že v celé koupelně se to pak ztratí.
Jo jo na první pohled to moc nejde vidět, hlavně to není na každý dlaždičce z balíku, takže se to probíralo, něco šlo na prořez, tak to vypadlo nakonec úplně, na záchod jsme dali ty lepší a zbytek šel do koupelny, ta se nebude tolik používat.