Dlouhá cesta vlakem

55
12.5.08 16:13

Dlouhá cesta vlakem

Ahojte holky potřebuju menší radu,
tuto středu odjížíme s manželem a 13 měs synem na Slovensko a to vlakem, bohužel nemáme auto a ani jeden z nás řidičák, snad do budoucna se to změní, ale bohužel mám obavu jak to zvládnu.

Adámek je vcelku živé dítě a vlak mu moc nesvědčí bohatě mi stačí cesty z Kolína do Bohumína natož až do Bardejova na Slovensku.

Zažily jste něco podobného? Jak jste zabavily vaše drahé ratolesti. vypadá to že pojedeme na noc v lůžkovém vagonu ale i tak mám obavy že malej neusne a z cesty bude katastrofa.

Předem děkuji za odpovědi rady a tipy

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19296
12.5.08 20:40

Ahoj.
Mi povolujem procházet se po vlaku.Teda pokud chodí.A koukáme z okna.
Jeli jsme s dcerou (tehdy 8 měsíců) z Bohumína do Lomnice nad Popelkou a zvládla to v pohodě. :wink: Taky jsem se toho bála,třeba že bude chtít lézt a tak.Ale byla to fakt paráda.I cesta zpět. :wink:
Neboj a zkus mu věřit.Třeba tě mile překvapí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
12.5.08 21:05

Já jsem jela s tehdy 11m synem.Cesta trvala 4 hodiny.
Dle mého s enemusíš bát že malej neusne, dej ho normálně v dobu jakou dáváš doma, lehni si k němu (pokud tedy pojedete lůžkovým v noci) třeba mu zazpívej, přečti pohádku cokoliv, on usne. Jája mi taky spal, akurát usnutí byl problém páč s náma jel pán s 2 nevychovanými dětmi kol. 10 let. :roll:
Jinak radím - cokoliv k jídlu, i třeba to co normálně moc nemá, a hračky, klidně pořiď i nějakou novou neokoukanou která ho pěkně zabaví. Já jsem jáju nechala courat a lézt ppo kupíčku a když ho to přestalo bavit, tak jsme courali po vagonu sem tam tam sem :lol: .A bylo to v pohodě.
A ještě s tím spaním .. na slovensko jsme jeli autem i s malím, vyjížděli jsme o půlnoci tam, takže jsem jájupřemisťovala spícího, a bylo to v pohodě.Probral se v 5 ráno, a ty 2 hodinky už nějako vydržel. (s pytlikem bonbonů v ruce :roll: )
zpátky jsme jeli v 18 hod. tak usnul až dýl jak byl zvyklej a probral se doma když jsme ho vyndavali z auta a pak vesele pokračoval v posteli snáma :lol: .
Pokud má po ruce maminku, tak je mu skorem všechno jedno :wink:

• Citovat
  • Upravit
55
12.5.08 21:09

Andela

Děkuji ti za užitečné rady tohle mě nenapadlo vyzkouším o snad ho udržím alespoň chvilku na jednom místě on je totiž náš Adámek vcelku hyperaktivní dítk, které málo co zaujme ale pozvedla jsi mi tím sebevědomí, ale musím říct že když je s námi tatínek tak to stojí za to myslí si totiž že když má po ruce tatínka může si vše dovolit :-)

Pak dám určitě věět jak jsem uspěla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.5.08 15:15

Ahoj, my taky jeli vlakem na Slovensko s 10mesicni dcerkou. Taky jsme jeli v noci a luzkacem. Nevim sice, jestli jsou vsechny luzkace stejne, ale to kupe je uplne malinkate, chodbicky jsou taky uzsi nez v normalnim vlaku, takze na nejake prochazeni po vlaku to moc nevidim :( . Jen aby te to pak neprekvapilo…
Ale mala nam krasne spala celou cestu, jeli jsme 10 hodin a ten hluk ji krasne uspaval, prestoze je jinak taky dost zive ditko a s usinanim ma obvykle problemy.
Urcite to taky zvladnete, neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.5.08 20:54

Ahojte holky tak cestu na Slovensko jsme zvládli na 1 ikdyž nejhorší byla hodinová cesta autobusem jinak to bylo opravdu super. Zbytečné starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
15.5.08 21:39

Vidíš./sala jsem,že tě třeba mile překvapí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 09:41

Měla bych jeden krátký dotaz. Čeká mě delší cesta vlakem. Ráda se dívám z okna. Ale už nevím, jestli se lépe kochá po směru, nebo proti směru jízdy?
:D

Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.2.16 10:15

:mrgreen: Jestli ti bývá špatně proti směru jízdy, tak bude lepší, když si sedneš ve směru jízdy, jinak za mě je to jedno. Přijde mi to stejné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
1.2.16 10:20

Za mne je o pocitovém okamžiku ;). Nevím proč, ale na jedné krátké (50km) trati jezdím pořád na východ - cestu tam ve směru a zpět v protisměru.
Na dlouhých trasách si sedám opět dle pocitového okamžiku a většinou na tom místě setrvám daný čas - tj. i třeba cca 20 hodin.

Ještě bych chtěla dodat - pokud máš místenku, tak je to jedno, na co máš chuť ;). Kolikrát je člověk rád, že sedí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 10:56

Tak tady jsem si mohla vybrat z 198 volných míst :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí