Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Helen78 píše:
Můj syn měl při narození 55 cm, já sama mám 164, manžel teda 193. Ale teď je mu 14 a roste na 60 percentilu. Takže zatím ta délka nic neznamená. Nicméně, zrovna včera jsem v poradně rustovyhormon četla dotaz jak kdybys ho psala ty, a řešení, kdyby opravdu rostla nějak extrémně, to má: https://www.rustovyhormon.cz/…/dotaz-55752
Presne tak, resit se to da. Vyckejte do 8 let a podle rustovych grafu (na jakem se bude drzet percentilu) se domluvite na detske endokrinologii, ted budte v klidu.
Já vím o čem mluvíš i z čeho máš strach… Ale upřímně žádné hormony bych do svého dítěte na ovlivnění růstu nedávala a ani dobrovolně na ně nespoléhala… Jediné co můžeš udělat je počítat s vysokou holčičkou, uklidnit nejbližší okolí tím, že malá bude nejspíš vysoká po vás a co na tom chtějí řešit… a z holčičky vychovat sebevědomou ženu.. výška se v pubertě může stát i předností… Podívej se na modelky, basketbalistky… Rozhodně nejsi jediná žena, která je vyšší než 190 cm a má děti…
@stinga njn kluk neumí všechny barvy do dneška, ale za to je společenský až až
@Lajinka1 musim reagovat, kdyz ctu tvuj nick a text zrovna v tomhle vlakne, takze eifelka lajovka zdravi zirafu lajinku ![]()
tez se velmi dobre dokazu vcitit do pocitu a obav zakladatelky, resila jsem a v podstate resim to v sobe jeste nekdy i ted, deset let od porodu.
muj syn je opravdu velky cahoun a zijeme v zemi trpasliku…v cz nejsou velmi vysoci lide zas az takovou vyjimkou a idealni by byl halt holand ![]()
hlavne at jsou deti zdrave a stastne ![]()
Zkus to neřešit. Já ani manžel tak vysocí nejsme, ale ani žádné tintitka. Já mám 175, manžel 185 Cm. Každý nám říká, ze deti budeme mít vysoké, ale teď dr. odhaduje, ze dcera bude měřit cca 160 cm. To mě zase přijde hodně málo. Vím, ze to neovlivním, jen se modlím, aby měla alespoň 168 cm. Takže u takto malého miminka bych to už vůbec neřešila.
@lajovka též zdravím… U nás jsme vysocí všichni… Já i můj muž a náš syn nebude výjimka… Někdy si říkám zda bude centimetry okolo nás či snad větší… Ale hlavní je ať je v pořádku…
V nejhorším si uděláme kurz šití… ![]()
Kdyz to ctu, tak si hned vzpomenu na to jak jsem v lete mezi 3 a 4tou tridou vyrostla o cca 40 cm a prisla mezi spoluzaky jako nejvetsi ze vsech. Na foto vsichni minimalne o hlavu mensi nez ja, nejlepsi kamoska mi najednou byla pod prsa
Vypadala jsem spise jak z 8ky nez ze 4tridy. Zirafa jak vysita. No a div se svete, tim to skoncila. Mela jsem najednou 154 cm a do 18ky jsem uz pridala jen 10 cm. Ale tedy doposud pamatuji jak mne v noci boleli nohy kdyz rostli
zaklad jsem mela dobry, mama 175cm a tata kolem 190, tety a strycove jeste vic. Kazdopadne neni garance, ze dite z vysoke rodiny bude vzdy vysoke.
@katintheBOx63 no tys teda pripad
…to jsem nezazila u nikoho v okoli,,,docela zajimave, vzhledem k vysce tvych rodicu a pribuzenstva
je fakt, ze otec meho syna je jediny dvoumetrovy chlap v rodine a pribuzenstvu, nikdy zadny ded a praded tak vysoky nebyl…
ale nas syn rostl od2 do 7 mi let 10 cm rocne, uz ted je bidlo a fyziogonomicky je ceky tata…ten se asi nezasekne ![]()