Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je mi 25 a mám takový problém, HA neberu a partnera nemám. Menstruaci mám pravidelnou, ale tentokrát jsem 1.6. začala špinit. Bylo to dva dny po kontrole v práci, kde jsem dostala pokutu, no byla jsem z toho rozhozená a v totálním nervu… špinila jsem asi 5 dní a pak přišla menstruace (28. den), vlastně podle očekávání. Dneska mám 6. den a pořád to nějak nekončí. Už teda nenosím tampon, je to spíš špinění, i když spíš takovou jasnou krví, intimku měním třeba 6× denně, ale na tampon ani vložku to není, nechce se mi v tom pařit. Ale pořád prostě krvácím a přijde mi, že jsem cítit (což možná dělají intimky v kombinaci s těsným oblečením, teplejší počasí atd.), ale nic mě nesvědí, nepálí, nebolí… i krev je normálně jasně červená, někdy spíš růžové špinění, po ránu je to na intimce hnědé. Je to teda dneska 6. den menstruace, tak třeba to přestane, ale nevím… mám teď hodně stresové období, nejen v práci, ale i doma… tak to přisuzuji tomu. Jinak doktorku mám tento týden v ordinaci ve čtvrtek, tak kdyby to během zítřka nebylo lepší, určitě ve čtvrtek zavolám a minimálně se poradím. Ale budu ráda za zkušenosti, i takové sdílení mi pomůže aspoň psychicky ![]()
Je to ze stresu pry, ja mam taky ale ms se mi zkratila ze zacatku jsem prvni den spinila pak dalsi den krvacela stredne a pak dalsi den nic a po tom spinila a prestala, je to stresem taky to mam rozhozeny asi kvuli praci ale nejhorsi je ze lidi reknou nestresuj se ale ono to nejde, ten natlak se vracet do prace tam kde se stresujes je automaticky ze to bude furt do kola a ty si rozhazis cyklus, musis se uklidnit az budes mit partnera a budes chtit dite tak budes rada ze budes mit cyklus a vse v normalu ja kvuli stresu mam ji takovou rozhazenou ms a je tezke otehotnet mi
takze v klidu, a neres pokutu ja dostala 2× PPK za uplny blbosti skoro na vyhazov a ja nejsem problematicky clovek ale proste zivot jde dal a zdravy mas take jen jedno
@Najmonova2626 já mám svou práci ráda a baví mě, ale bohužel skrz kontrolu jsem měla stresy (ale člověk se tomu v našem oboru nevyhne). Jinak mi přijde, že když jsem používala tampon, že ta krev nezapáchala (nebo spíš jen tak normálně, železitě), ale ráno jsem se otřela vlhčeným intimním ubrouskem a mám pocit, že „smrdím“ spíš z toho, ještě jak jsem měla upnuté kalhoty… když to jde, preferuji sprchu, ale někdy jsem celý den pryč/v práci… no, jak říkáš, ten stres ovlivnit nejde, sice se snažím na to nemyslet, odpočívat a tak, ale vnitřně to tam je… ale věřím, že zas nastane klidnější období 😆 paradoxně třeba v období státnic se mi tohle nestávalo…
@anetta99 ja kdyz spinim tak bud si vemu kalhotky a intimku nebo maly tampon a nedavam si doma kalhoty at to vetra, treba hodne zapareny to mas a proto pak jak se cistis tak to zapacha