Vracející se záněty močového měchýře

Anonymní
11.6.24 10:54

Vracející se záněty močového měchýře

Ahoj,
mám takový problém - neustále se mi vrací záněty močového ústrojí. Nechápu, kde dělám chybu. Myji si sprchou po stolici konečník, aby se mi bakterie ze stolice nedostaly do močové trubice a pochvy, ale stejně to moc nepomáhá. Nevíte někdo, jak tomu zabránit? Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
11.6.24 11:36

Mně se nejvíc osvědčilo na doporučení urologa dlouhodobé užívání Lichořeřišnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
11.6.24 11:49

A máš za sebou vyšetření na urologii? Může to být zúžená močová trubice, potom se bakteriím daří líp, než tělo zvládne ošetřit. Dá se to řešit menším zákrokem, dilatací močové trubice.

Ale příčin může být víc, ta urologie by fakt měla být první krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
11.6.24 11:53
@Titty píše: Více

Dilatace nema moc velkou uspesnost.
Bojovala jsem s tim rok a pul, prvni zanet nedoleceny, pak stale v moci bakterie, bylo tam asi porad nedohojene lozisko. Pomohla dlouhodoba lecba atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
11.6.24 12:05
@Freeandwild píše: Více

U mě to bylo úspěšné, hodně se mi ulevilo. Už je to přes 20 let a pořád v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
11.6.24 12:07

Ahoj, ehm, to je na zmenu zivotniho stylu a jak bylo zmineno i dukladne dovysetreni u odborniku…

teplo, sucho, vetrat, spravna hygiena po stolici (mas), vzdusne spodni pradlo z vhodneho materialu, lze i potrit tea tree…
vnitrne uzivat bylinky, blokurimu, omezit sladke, delaji se i autoimunni pripravky…
dukladne dolecit, zjistit rezistence, lze brat i udrzujici ATB
sex, zadne rizikove aktivity, po se jit vycurat, lze i spermicidy…

je toho hodne… ale zalezi jestli je to dolecene a chytas porad nove, nebo nedolecene a vraci se to z puvodni infekce… anatomie ma take vliv…

no nezavidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.6.24 13:53

Taky jsem na to trpěla a pomohlo mi preventivní uzivani blokurimy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
11.6.24 14:04

Mě se vždy osvědčilo pořádně zánět doléčil. Takže brát poctivě antibiotika, zůstat doma na neschopence celou dobu a k tomu podpůrně Blokurimu. Jakmile jsem léčbu uspěchala, hned se mi t několikrát vrátilo zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
11.6.24 14:15
@maminaAJ píše: Více

Z mojí zkušenosti jsou tohle věci, které akorát dávají velkou zátěž na nemocnou a výsledek veškerý žádný.
Z toho co píšeš - teplo a sucho ok při léčbě, ale následně nemá žádný vliv, já se už v poslední fázi léčení začala pravidelně koupat venku ve studené vodě, provozuju to i dál a je to ok. Samozřejmě nemluvím o extrémním prochladnutí, ale není potřeba plašit, pokud je člověku chvíli zima.
Spodní prádlo - opravdu není potřeba nosit pouze bavlněné bombarďáky, důležité je pouze vyhnout se mechanickému poškození a vzniku oděrek, ty můžou být vstupní bránou pro infekci.
Potírání tea tree bych se spíš vyhnula, to naopak dráždí jako blázen, spíš nějaké zklidňující olejíčíky… dělá třeba Nobilis Tilia. Čurání po sexu nemá taky vliv, jsou na to studie… jen zase pozor na mechanický poškození.
Hlavně je důležitý nenechat se u dr odbýt a prostě trvat na tom, ať prověří moč a krev i po dobrání léků, nepodceňovat podlimitní hodnoty bakterií a prostě je furt otravovat, pokud vám není dobře.
Já dnes už neberu trvale nic, ani žádné doplňky, ale musím si dávat pozor na věci - hlavně oslabení organismu, tj. větší stres, onemocnění, hlavně když je s narušením střevní mikroflóry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.6.24 15:17

Už jsem to zde někde psala, v jednom roce 6×atb, neustále se to vracelo. Pokud je zdravotně vše bez nálezu - nutné vyšetřit i sexuálního partnera, pak je to o vnitřní rovnováze. Pomohla mi změna životního stylu - na tři měsíce striktně vynechat cukr, mléko, mouku, kafe, alkohol, ostatní nápoje kromě vody. Maso jen dušené nebo pečené, v relativně malém množství. Nic smaženeho. K tomu čaj lapacho, tinktura z grepových jader a wobenzym. Od roku 2018 bez návratu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
12.6.24 11:09

A mně pomohlo těhotenství :mrgreen: Od 18 do 29 let zánět močáku 4× až 8× ročně, posledních cca 5 let vždy nepřestávající bolesti v podbřišku, červená (ne narůžovělá) moč. Urologické vyšetření, sono ledvin v pořádku. Nepomáhala žádná preventivní opatření. Na přelomu listopadu a prosince 2013 jsem měla zánět močáku, pár dní po jeho doléčení jsem otěhotněla. Od té doby jsem měla zánět močáku jednou, a to v září 2018, kdy jsem ale opravdu hodně prochladla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.24 11:32
@Fíbí 106 píše: Více

Můžu se zeptat, v jaké formě lichořeřišnici užíváte? Jestli kapky nebo čaje?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.24 11:38
@Titty píše: Více

Byla jsem minulý týden v pohotovostní ambulanci na urologii. Když mi vzali moč cévkou, sestra říkala, že jí připadá močová trubice v pořádku. Žádný zčervenání, otoky, nic. Udělali mi rentgen ledvin a močovýho měchýře a vše v pořádku. Jen v moči jsem měla nějakou bakterii. Akorát nevím jakou. Dostala jsem antibiotika. Beru je už 6. den a žádná velká změna. Pořád pociťuji tlak v podbřišku a bolí mě vstup do močové trubice. Chodím často na WC. Piju Blokurimu dlouhodobě jednou před spaním, urologické čaje tak dvakrát za den a hodně piju čistou vodu. Snažím se 2,5 litrů denně na doporučení urologa.

• Citovat
  • Upravit
11943
12.6.24 11:44
@Anonymní píše: Více

Na pocit sestry při cévkování na pohotovosti bych opravdu nespoléhala. Já podstoupila víc vyšetření, na tvém místě bych se na urologii určitě objednala. Co vím, tak mi dělali test kapacity močového měchýře. A ještě něco dalšího, ale už je to fakt dlouho, tak si to nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.24 12:15
@maminaAJ píše: Více

Myslím si, že je to spíš nedolecene. Pokaždé v té moči nějakou bakterii najdou. Byla jsem u doktorky několikrát od února do května (první zánět v životě jsem prodělala na začátku prosince, potom jsem až do února měla klid), ale vždy mi řekla, že to na antibiotika není a mám pít jen Blokurimu, uro čaje a celkově pít hodně vody. Vše jsem dodržovala a stejně se to vracelo. Teď mám antibiotika a mám pocit, že se to moc nelepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa