Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobry den. Resil jste prosim nekdo delší nachlazeni u deti? Tenhle tyden je třetí, kdy mi vratili dite ze ma rymu. Ja uz upřímně nevím co s tim. Pořád synovi tece z nosu jako z kohoutku. Ze začátku měl rýmu zelenou a ucpaný nos. Ted je ryma vodnata. Ve školce je druhym rokem. Chodím do prace, a samozřejmě už toho maji plny zuby když jsem doma 14 dni kvuli rýmě. Je hloupe zavolat pediatrovi o nějaký recepty?
recepty na co? u rýmy…a on ti vystavuje OČR na rýmu? bych za ním zašla, jestli je to nebo není na očr a jestli s tím může do školky a podle toho bych se zařídila…nemůže mít nějakou alergii?
Co vzít dítě k dět. lékaři, ať jeho stav zhodnotí sám a když uzná, že je dítě v pořádku, není infekční, tudíž do školky může - vyžádala bych si to písemně a donesla do školky. Doma s dítětem JEN kvůli rýmě nebývám ![]()
@Zwetta píše:
Co vzít dítě k dět. lékaři, ať jeho stav zhodnotí sám a když uzná, že je dítě v pořádku, není infekční, tudíž do školky může - vyžádala bych si to písemně a donesla do školky. Doma s dítětem JEN kvůli rýmě nebývám
Ve skolce mi rekli ze kdyz mu porad tece z nosu ze si ho mam nechat. Jako ja to chapu…
@Anonymní píše:
Ve skolce mi rekli ze kdyz mu porad tece z nosu ze si ho mam nechat. Jako ja to chapu…
já to taky do jisté míry chápu, ale pokud má jen rýmu a není infekční, tak nemůžeš prosedět celou zimu doma.. Každé druhé dítě, dokonce i dospělý, má v zimě rýmu.. ![]()
Když doneseš papír o tom, že infekční není, tak ti ho nevezmou? Umí sám smrkat? Anebo pokud trpí na rýmu pořád, i před zimou, tak to řešit i s alergologem..
@Zwetta píše:
já to taky do jisté míry chápu, ale pokud má jen rýmu a není infekční, tak nemůžeš prosedět celou zimu doma.. Každé druhé dítě, dokonce i dospělý, má v zimě rýmu..
Když doneseš papír o tom, že infekční není, tak ti ho nevezmou? Umí sám smrkat? Anebo pokud trpí na rýmu pořád, i před zimou, tak to řešit i s alergologem..
Netrpi. Takhle dlouho ji nikdy nemel. Obávám se ze mi doktorka zadnej papir neda.. Ja muzu byt částečně na HO.
Jenze k cemu mi to je, kdyz zadnou praci doma nestihnu udelat. Nezabavi se na pul dne..
@Lucie_Sx píše:
Tak logicky zadne ocr = muze do skolky, ne??
Ocr mi da, ale neda mi papir ze neni infekcni. ![]()
Zajimava skolka
, maji teda odvahu…nebo jsi mekka…
Nic jineho nez navsteva lekare ti nezbyde…a to pri kazde prilezitosti, i zmene(z neinfekcni rymy muze byt do par dnu infekcni…)
Nebo si zalozila jen stezovaci diskuzi? Vsichni jsou proti me?
Zkus najit studentku na hlidani, at muzes pracovat…
@Zvonielka píše:
Zajimava skolka, maji teda odvahu…nebo jsi mekka…
Nic jineho nez navsteva lekare ti nezbyde…a to pri kazde prilezitosti, i zmene(z neinfekcni rymy muze byt do par dnu infekcni…)
Nebo si zalozila jen stezovaci diskuzi? Vsichni jsou proti me?
Zkus najit studentku na hlidani, at muzes pracovat…
Ted jsem ji volala, poslala mi nejakej sirup na alergie
No tak my musime s kazdym nachlazenim pro OCR a doktorka ho vidi, s rymou by se nam vysmala. Mozna by ho mohla videt osobne.
@Anonymní píše:
Ted jsem ji volala, poslala mi nejakej sirup na alergie
Kdyz je to alergie, tak muze do skolky, ne?
@blumen píše:
Kdyz je to alergie, tak muze do skolky, ne?
Nevim jestli je to alergie.. to pry uvidime jak to zabere..
Dcera s rymou chodi do skolky, pokud je to jen ryma. Ucitelky asi chapou pracujici rodice.
Ono rýmu spustí i přechod zima a teplo, ale to je jen na chvilku, to nemá učitelka šanci ani registrovat a stačí pořádně vysmrkat po příchodu do skolky. Pokud dítě nudlí celou dobu ve školce, nemá potvrzené alergie, je to vždy infekční, je oslabené. Zkuste nosík prolivat konvickou či respimerem s ředěnou vincentkou, alternativně inhalátor a inhalace Vincentky. Hodně to pomáhá a navíc to funguje i preventivně.
Dítě s rýmou do školky nedávám, pač je to nevkusne vůči jiným pracujícím rodicum. Navíc moje dítě je evidentně oslabené a lítáním ve školce si akorát tak zhorší či prodlouzi průběh. Takže ve finále se mi vůbec nevyplati i lehce narýmované dítě do školky strkat.
Dobry den. Resil jste prosim nekdo delší nachlazeni u deti? Tenhle tyden je třetí, kdy mi vratili dite ze ma rymu. Ja uz upřímně nevím co s tim. Pořád synovi tece z nosu jako z kohoutku. Ze začátku měl rýmu zelenou a ucpaný nos. Ted je ryma vodnata. Ve školce je druhym rokem. Chodím do prace, a samozřejmě už toho maji plny zuby když jsem doma 14 dni kvuli rýmě. Je hloupe zavolat pediatrovi o nějaký recepty?