Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zajímá mě jestli matky nosí dlouhé nehty, jak dlouhé nehty a jak by to skloubili s prací doma. A pak když jdete třeba do práce s těma dlouhýma nebo delšíma nehtama co máte v kabelce v souvislosti s péčí o nehty, to by mě zajímalo ![]()
Nikdy jsem neměla dlouhé nehty, s hraním na hudební nástroje se to nehodí. I kdybych je chtěla, nedovedu si to představit s dětmi. Jednak by se o mě děti škrábaly, jednak bych s dětmi nezvládala údržbu. Často se hrabu někde v písku, hlíně a směsi všeho možného jídla. Možná kdyby všechny děti už opustily to blátivé období?
Aha, tak je vidět, že jsi opravdu otevřená mysl… ![]()
No, já mám třeba nehty krátké nebo spíš kratší, protože mi to přijde mnohem praktičtější a to úplně ve všech směrech.
![]()
Mám delší nehty. Ale svoje. Umělé se mi nelíbí. Nikdy jsem nebyla ten typ co si třeba kouše nehty nebo tak něco.
Mám nehty kratší, dlouhé se mi nelíbí a umělé rozhodně nechci. Kdyz vidím ty spicate drápy, co některé ženské maji, bych čekala, kdy koho tim pobodám, nebo o to nekde zavadím a urvu si prst ![]()
Taky se mi umělé nehty nelíbí a dlouhé jsem neměla protože jsem si s nima víckrát rozřízla kontaktní čočku při nasazovaní. Takže jsem se je snažila mít co nejkratší a již mi to zůstalo. Je to víc praktické plus většina mužů umělé nehty nemusí, jistě se ale najdou výjimky kterým se to líbí.
Dlouhé nehty jsou nechutné, nepraktické, nevkusné a nehygienické. Chápu, když někdo reprezentuje svýma rukama a nechá si udělat na delší nehty decentní francouzskou manikúru. Na pohled je to hezké, ale nic pro mě.
@Klmarik píše: Více
Mohu se zeptat o jaké hud. nástroje jde? U klaviatury myslím delší nehty nejsou problém, možná spíš takové ty tlačítkové jako heligonka, nebo smyčcové?
@teroonka píše: Více
Chápu prodavačky a tak, ruce je živí a kazdy na ne kouká. Ale obecne dokážou byt hezké i umělé nehty, kdyz maji pěkný tvar a délku. Ja bych si to nedala teda. Ale umím pochválit, kdyz je to hezké. Neco mi ale prijde spíš jako nejaka ta ukázka na výstavu, nebo jestli přehlídku, kdy je to proste jen na ukázku, ale použitelné mi to moc neprijde ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Kratší znamená kolik tak 2 mm? Protože bych řekl, že nepraktické už začíná být od 3mm nebo 3.5mm a krátkými se praktický život snad snést dá. S dlouhými nejdou zvládnout ani základní úchopy předmětů ležící třeba na stole.
Právě proto si myslím že by bylo nutné sebou nosit kabelku nebo taštičku na čištění nehtů a základní hygienu, i když - třeba venku běžně není po ruce voda, nelze si ruce furt mýt.
@otevřená_mysl píše: Více
Trpíš nějakou úchylkou na délku dámských nehtů?
Že to pitváš až na půl milimetry. ![]()
To bych si je musela stříhat tak dvakrát v týdnu.
@otevřená_mysl píše: Více
Na kytaru levačka, na klavír potřebuji co nejvíc ostříhané obě ruce. Dokonce si dodnes nesu těžký pocit z učitelky klavíru, která i moje doma ostříhané nehty měla potřebu na hodině zakracovat. Až k tomu místu srůstu, kde už to safra bolí ![]()
Tak to se ti ani nedivím… ![]()
Asi nebyla úplně normální.