Dlouhé schnutí plen

483
13.1.16 19:13

Dlouhé schnutí plen

Ahoj holky,

mám měsíční holčičku, pořídila jsem si sadu bambusových plen AI2 na celé látkující období od Bambooliku. Těšila jsem se, že ušetřím na papírovkách, ale problém nastal se schnutím plen když jsem je šla poprvé vyprat. Na šnůře v bytě v koupelně kde hřeje stoupačka mi schly dva dny, zdá se mi to moc, a co až nebudou topit? Jak to řešíte vy co nemáte sušičku nebo jen čtvercové pleny které schnou rychle? :nevim:
Jsem z toho fakt špatná a jsem je ještě ani nepoužila, jen vyprala. Mám největší chuť je prodat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
358
13.1.16 19:26

Ja bambusove vkladacky a kalhotovky nechavam schnout i 3 dny, klasicke ctverce vecer povesim a rano jsou suche, na doma davam ctverec a do toho vkladacku, kalhotovku na ven a na noc… Jen prikup par kusu(je jedno ceho, klidne obyc ctverce) at to muzes tocit a vyreseno… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
13.1.16 19:30

Ahoj,

v topné sezóně doporučuji sušit na topení. Sušila jsem tak kalhotkovky od Anavy a Petit Lulu i vnitřky z Bambooliku. Je to suché tak do 3 až 4 hodin, stačí, když se zapne topení v jedné místnosti a postupně pleny během dne usušíš. Samozřejmě je třeba větrat, máme klasické panelákové plasťáky, tak jsem při zapnutém topení měla vždycky pootevřené mikro. Teplo neutíká, vlhko se nezadržuje. Ale POZOR - na topení by se nemělo dávat nic s PUL zátěrem!

Mimo topnou sezonu jsem hodně hlídala počasí a snažila se prát ve dny, kdy se dalo sušit venku. V létě se suší jedna radost, mimo tropy je to horší, ale za odpoledne většinou taky venku pleny uschnou. Případně jsem jenom dosušila to, co zůstalo vlhké.

No a nejhorší varianta - když není topná sezona ani dobré počasí - doporučuji mít rezervy… :-) Já měla dost čtvercovek, kdyby bylo nejhůř, ale v průběhu prvních týdnů látkování (látkkovala jsem hned od narození) jsem výbavu dost rozšířila i o další kalhotkovky. Byla to taková droga, nové vzory, barvy… :-D

Jinak ještě postřeh - nemám dobré zkušenosti se sušením čehokoliv v koupelně. Malý prostor, téměř žádné větrání = prádlo schne hodně blbě. Nejlepší je rozkládací sušák do některé z místností. Není to sice zrovna super dekorace, zvlášť v 2+1, který máme my, ale jak říkám - zase až tak často jsem ho ani za plného plenkování rozkládat nemusela. :-)

Nenech se odradit, látkování je fajn a příroda to ocení! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
13.1.16 19:41
@Leli83 píše:
Ahoj,

v topné sezóně doporučuji sušit na topení. Sušila jsem tak kalhotkovky od Anavy a Petit Lulu i vnitřky z Bambooliku. Je to suché tak do 3 až 4 hodin, stačí, když se zapne topení v jedné místnosti a postupně pleny během dne usušíš. Samozřejmě je třeba větrat, máme klasické panelákové plasťáky, tak jsem při zapnutém topení měla vždycky pootevřené mikro. Teplo neutíká, vlhko se nezadržuje. Ale POZOR - na topení by se nemělo dávat nic s PUL zátěrem!

Mimo topnou sezonu jsem hodně hlídala počasí a snažila se prát ve dny, kdy se dalo sušit venku. V létě se suší jedna radost, mimo tropy je to horší, ale za odpoledne většinou taky venku pleny uschnou. Případně jsem jenom dosušila to, co zůstalo vlhké.

No a nejhorší varianta - když není topná sezona ani dobré počasí - doporučuji mít rezervy… :-) Já měla dost čtvercovek, kdyby bylo nejhůř, ale v průběhu prvních týdnů látkování (látkkovala jsem hned od narození) jsem výbavu dost rozšířila i o další kalhotkovky. Byla to taková droga, nové vzory, barvy… :-D

Jinak ještě postřeh - nemám dobré zkušenosti se sušením čehokoliv v koupelně. Malý prostor, téměř žádné větrání = prádlo schne hodně blbě. Nejlepší je rozkládací sušák do některé z místností. Není to sice zrovna super dekorace, zvlášť v 2+1, který máme my, ale jak říkám - zase až tak často jsem ho ani za plného plenkování rozkládat nemusela. :-)

Nenech se odradit, látkování je fajn a příroda to ocení! :palec:

Děkuji za odpověď, a když jsou pleny doma na sušáku v nepříznivém počasí jak dlouho schnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
13.1.16 19:46

@Adriane

Většinou tak do 24 hodin uschne vše. Záleží dost i na počasí venku. Pokud třeba v létě lilo několik dnů v kuse a bylo vlhko i v bytě, tak se to natáhlo. Jinak většinou stačil ten den.

A ještě jeden tip - občas jsem viděla, že některé mamči pleny na praní ani sušení nerozcvakávají. Jako že se třeba nechá nacvaknutá vkládačka na pleně. To pak logicky taky hůř schne.

A jinak jsem se za ten rok látkování dcery stala mistrem na věšení prádla - co nejdál od sebe, střídat dlouhé a krátké kusy a tak. :-D Byla to taková otročina, protože jsem pak těžce nesla, když se mi manžel nabídnul, že mi pověsí prádlo, a já s vidinou, že by to pověsil blbě (čti třeba moc blízko u sebe), odmítla. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
13.1.16 19:53
@Leli83 píše:
@Adriane

Většinou tak do 24 hodin uschne vše. Záleží dost i na počasí venku. Pokud třeba v létě lilo několik dnů v kuse a bylo vlhko i v bytě, tak se to natáhlo. Jinak většinou stačil ten den.

A ještě jeden tip - občas jsem viděla, že některé mamči pleny na praní ani sušení nerozcvakávají. Jako že se třeba nechá nacvaknutá vkládačka na pleně. To pak logicky taky hůř schne.

A jinak jsem se za ten rok látkování dcery stala mistrem na věšení prádla - co nejdál od sebe, střídat dlouhé a krátké kusy a tak. :-D Byla to taková otročina, protože jsem pak těžce nesla, když se mi manžel nabídnul, že mi pověsí prádlo, a já s vidinou, že by to pověsil blbě (čti třeba moc blízko u sebe), odmítla. :P

Moc děkuji za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
13.1.16 19:55

On bambus hodne dlouho schne, je to cena za vysokou savost. Jo, muzes nakoupit plenky z mikrovlakna, na novorozence z nich budes nadsena, ale jak dite povyroste, budes prebalovat treba co pul hodiny. Jak mate odvetravanou koupelnu? Treba v nasi panelakove jen s malym vetrackem bych nesusila nikdy nic, max. tak na topnem zebriku a pri otevrenych dverich. Jinak se to da dat na susak k topeni, jsou i takove male susaky primo na topeni, ty vnitrky bez PULu uplne v pohode. Ctverce schnou rychle, ale jsou o dost pracnejsi, o hodne mene save a zaberou vyrazne vic mista pri veseni. Jinak kupodivu v lete, az nebudes topit, to muze schnout i lip, otevres okna a sussi proudici vzduch dela zazrak. Nejhorsi jsou takove ty dny, kdy prsi tyden v kuse, pokud neuvazujete o susicce, pomohla bych si topenim. A dle potreby dokoupila jako rezervu neco rychleji schnouciho - ctverce, vicevrstve… a kdyz v pripadech, kdy jeste budou dosychat, pouzijes parkrat jednoraz, taky se nic nestane, lepsi mit jeden balik na par mesicu nez par baliku na mesic.

Příspěvek upraven 14.01.16 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
13.1.16 19:57

Taky bych nesušila v koupelně, už tak je tam vlhko a teď ještě vlhkost zvyšuješ, proto to pomalu schne.
Já teď využívám topení - noční a kalhotovky dávám tam, čtverce pověsím na sušák na chodbě a vše mám přes noc suché. Bez topení na sušáku schly kalhotovky den. V podstatě @Leli83 to popsala naprosto přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
13.1.16 20:01

Tu koupelnu asi nemáš větranou, ne? Já přes zimu vesim v kotelně, kde také topí trubky a protože je tam odtah do komína, bývá to suchý do druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
13.1.16 20:03

@Leli83 jo, plinky si taky radši vesim sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
13.1.16 20:06
@pomeranca píše:
Tu koupelnu asi nemáš větranou, ne? Já přes zimu vesim v kotelně, kde také topí trubky a protože je tam odtah do komína, bývá to suchý do druhého dne.

Kotelna je taky super nápad. Díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.1.16 21:16

Bambusky schnou dlouho. já je používám jen na noc. ale teda tak za 36 hodin max je suchý mám. přes den dáávm čtverce, na ven normální kalhotovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
13.1.16 21:31

Jen k tomu topení - mělo by být jen tak teplé, abys na něm udržela ruku (vyšší teploty nemá ten materiál moc rád, pleny, kde jsou gumičky, už vůbec ne).
Jak máš velké dítko? Na menší jsou čtverce fajn, u větších je to prostě moc přebalování (ale pokud máš vychytáno, kdy čůrá, tak ok) - tím nechci říct, že to nejde :) Další variantou je kombinace čč a bambusové vkládačky.
Pak můžeš přikoupit nějaké jiné pleny, jako třeba Anavy na snapku či PUK od Made by Veru, doplnit opět vkládačkou - mají méně vrstev, tím pádem lépe schnou.

Jinak bych taky vyměnila místo sušení, popř. během sušení otevřít okno, obzvlášť máš-li plasťáky..

Látkování nevzdávej, je to boží :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
13.1.16 21:38

Ještě jedna věc - nebývá úplně nejlepší pořídit celou výbavu z jednoho systému či jedné značky (pokud už nevíš, co vyhovuje dítěti i tobě). A ne každému tento systém sedne, pak právě přichází látkovací zklamání. Řešením je třeba část prodat a dokoupit jiné systémy a značky (klidně bazárkové - pozor na předraženou Čínu, té je v bazarech opravdu hodně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
13.1.16 22:09
@Makysu píše:
Ještě jedna věc - nebývá úplně nejlepší pořídit celou výbavu z jednoho systému či jedné značky (pokud už nevíš, co vyhovuje dítěti i tobě). A ne každému tento systém sedne, pak právě přichází látkovací zklamání. Řešením je třeba část prodat a dokoupit jiné systémy a značky (klidně bazárkové - pozor na předraženou Čínu, té je v bazarech opravdu hodně).

Když těch systémů a značek je tolik, že jsem z toho jelen. Taky jsem nechtěla aby bylo třeba dítě v mokru.

A kde se tak dá nejlépe případně něco prodat ( případně celé kdybych to nakonec nedala)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí