Dlouhé schnutí plen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69030
13.1.16 22:41

Klidne v bazaru zde, popripade na Modrem koniku. Ale predem urcite nic neprodavej, zvolilas jednu z nejlepsich znacek, navic se siti poradkyn, co dojedou, takze pripadne problemy se daji resit i v prubehu. Ja zacala z toho konce od kazdeho kousek, nacez jsem stejne skoncila presne u toho, co mas ty. Nakoupit toho trochu a pak dokupovat smysl dava, nakoupit hodne a pak jeste pred prvnim pouzitim preventivne cast prodavat, co kdyby to nesedlo, je nesmysl ;) Ted vychazej z toho, co mas. A kdyztak na tom Modrem koniku je plenkovy bazar vyborny, sama jsem tam prodala vsecky pleny po dceri, kdyz uz je nepotrebovala.

Příspěvek upraven 14.01.16 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
14.1.16 08:27
@Makysu píše:
Ještě jedna věc - nebývá úplně nejlepší pořídit celou výbavu z jednoho systému či jedné značky (pokud už nevíš, co vyhovuje dítěti i tobě). A ne každému tento systém sedne, pak právě přichází látkovací zklamání. Řešením je třeba část prodat a dokoupit jiné systémy a značky (klidně bazárkové - pozor na předraženou Čínu, té je v bazarech opravdu hodně).

S tímhle souhlasím..

@Adriane Ano, v dnešní době je toho ve světě moderních látkových plenek hrozně moc na výběr a jde z toho lehce hlava kolem.. Nicméně.. Nemáš ve svém okolí možnost navštívit nějaký látkový seminář? Který by Ti pomohl utřídit si myšlenky? Vše by sis mohla okoukat, osahat, poslechnout si výklad, přebalit si zkusmo panenku atd.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
14.1.16 08:40

@Adriane ten seminář není vůbec špatný nápad, ale jde to samozřejmě i bez něj, jen si víc počteš na netu. Super je i Poradna pro látkovačky na FB, ochotné holky, uživatelky, výrobkyně, prodejkyně i poradkyně. Tam i nakupuji, většinou se tě tam nepokouší odrbat. Nebo tam třeba holky hodí odkaz na inzerát odjinud a zkušené poradí, jestli se to vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
14.1.16 08:47

Ale určitě bych neprodávala všechno, ony se i preference a proporce dítěte během látkování mění. Já si na začátku vyhlídla přesně to, co máš ty, a myslela si, že to bude ok. Pak jsem pátrala dál a našla další druhy. Tak jsem to zkombinovala. Musím říct, že kdybych začínala na SIO, tak bych asi byla otrávená, mně to prostě na malé mimino nesedlo. Nicméně jsem si je nechala a postupem času je začala používat (až když byla dcera tak velká, že jsem nemusela zkracovat). Ale celou výbavu z nich bych nedala (a to mám Bamboolik ráda a látkování miluju ;) )

A proti mokru doporučuji separačky, pokud je malá ok s flísem, tak ty poměrně dost udrží zadek v suchu (nicméně půl dne bych dítě nenechávala ani v pamperskách :mrgreen: - vyjma noci, když se dítě přestane budit)

Edit: Bambusové pleny získávají svou pravou savost po několika vyprání (nejlépe 10). To jen aby ses nedivila, že třeba zpočátku nebudou tak sát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
14.1.16 11:12

Jo, jo, co se týče pořizování celé výbavy od jedné značky, souhlasím, že to není dobrý nápad. Já měla do začátku nachystaných pár vzorků ze čtvercovek, pár kalhotkovek, dvoje AIO z Anavy a potom několik kusů SIO od Bamboolika a Petit Lulu (vzájemně se dají kombinovat). A naivně jsem si myslela, že časem dokoupím a pojedu pouze v SIO a AIO, že to bude nejrychlejší, nejpohodlnější… Postřehy maminek, že to není moc praktické, jsem považovala za kecy v kleci. :oops:

No, vystřízlivěla jsem poměrně rychle, dcera byla ukakánek, a když mi během dne cca 4× provalila skvělé SIO Bambooliky durch až přes tepláčky, vzdala jsem to a najela na kalhotkovky plus svrchňáky. Výhoda je v tom, že při kojenecké stolici je tam dvojí jištění kolem nožiček. Milovala jsem svrchní od Petit Lulu, mají široký fleecový lem, který se dá kolem nožiček dobře utáhnout, a přitom mimčo neškrtí, netlačí. Nehod bylo od té doby minimum.

SIO jsem používala hlavně k doktorce a později cca kolem toho 1 roku, když dcera začala chodit a odplenkovávali jsme. Bylo to rychlé na sundání, obléct se to taky dalo snadno i ve stoje.

Jinak taky souhlasím s tím, že v moderním látkování je neskutečné množství možností a vyznat se v tom dá fakt těžko. Strašně se mi líbí možnost navštívení seminářů, už to tu holky zmiňovaly, ale třeba v mém regionu nic takového není. Takže jsem byla samouk. Hodně informací jsem pak až v průběhu látkování nasbírala na FB, holky zmiňovaly poradnu pro látkovačky, pak je ještě skupina Používáme látkové pleny. Taky tam radí poradkyně, výrobci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
14.1.16 14:08

Holky a poradily by jste mi něco pro začátek tedy lepšího, co se vám osvědčilo, neschne tak dlouho ale přesto saje, myslím tedy jako konkrétní značku, abych si to našla na netu jak to vypadá, případně co by se dalo zkombinovat. Jde o to ale taky aby to pak nepřišlo všechno daleko dráž než Pampersky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
14.1.16 15:41

@Adriane dceři je měsíc? To bych se nebránila pořídit pár čtverců (ber vždy extra kvalitu), uděláš z nich novosklad, doplníš bambusovou vkládačkou, přes to svrchní.

Více savé jsou vícevrstvé pleny (kupuj dle velikosti dítěte, s Anavy či Katyv Baby chybu neuděláš), z nich také sklad, nebo narovno. Já měla bavlněné, ale už bych šla raději do bambusových, jsou savější.

Pro mě top v látkování jsou kalhotovky, to je prostě jistota, určitě je vhodné mít jich pár do města či na cesty. (opět české značky Anavy, Unuo, Katyv Baby, Majab, Petit Lulu..chce to vyzkoušet střih každá má trochu jiný - my máme všechny a sedí, jen některé zkracuji, jiné ne)

Pro ostatní členy rodiny jsou ok AIO či kapsovky, nandají se jako jednorázovky, nic už přes ně nedáváš.

Jak už jsem psala, můžeš zkusit nějaké chobotky či PUK od Made by Veru, vhodné pro mimi, co pořád ještě leží, mají pod zádama míň látky, tak není mimi z kopce. Schnou lépe než kalhotovky.

Plus dokoupit pár vkládaček, krátké i dlouhé, na dovycpání plen.

Nemusíš kupovat najednou, klidně postupně, třeba po 1 kousku, abys věděla, jak to bude sedět.

Pokud nemáš sušičku, vyhni se Pastelkám od Haipa Daipa a konopným plenám, mají tendenci hrubnout.

A neboj, pořád se to oproti jednorázu finančně vyplatí. Tedy pokud tomu nepropadneš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
14.1.16 19:52

@Makysu děkuji za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
19.1.16 13:18

Co to je to látkovací období? jak dlouho to má tvat a je to nutné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí