Dlouhodobá brigáda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.10.22 10:55

Dlouhodobá brigáda

Mám dotaz asi nejlépe pro účetní. Mám možnost práce ale pouze na dvě hodiny denně. Je to brigáda na rok s tím že později se pracovní doba bude prodlužovat.
Když si vydělám jen 4 tisíce měsíčně a z toho zaplatím zdravotní pojištění. Tak sociální nehradím a jak je to s daní? Vím že je to nevýhodné ale ráda bych tu práci vzala.
 anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
10.10.22 10:57
@Anonymní píše:
Mám dotaz asi nejlépe pro účetní. Mám možnost práce ale pouze na dvě hodiny denně. Je to brigáda na rok s tím že později se pracovní doba bude prodlužovat.
Když si vydělám jen 4 tisíce měsíčně a z toho zaplatím zdravotní pojištění. Tak sociální nehradím a jak je to s daní? Vím že je to nevýhodné ale ráda bych tu práci vzala.
anonym

Záleží jestli bude smlouva na DPP nebo DPČ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
10.10.22 11:05

U DPC se odvádí sociální a zdravotní pri částce nad 3500 u DPP nad 10 tis.
Daň platíš vždy. Záleží jestli tam budeš mít podepsané prohlášení, to ti pak daň nejspíš pokryje sleva na poplatníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 11:21
@JancaS84 píše:
U DPC se odvádí sociální a zdravotní pri částce nad 3500 u DPP nad 10 tis.
Daň platíš vždy. Záleží jestli tam budeš mít podepsané prohlášení, to ti pak daň nejspíš pokryje sleva na poplatníka.

To vůbec nevím jestli DPP nebo DPČ. Zdravotní pojištění si ale musím platit v plné částce. Tak mi vůbec nic nezbyde, když zaplatím ještě sociální.

• Citovat
  • Upravit
35531
10.10.22 11:31
@Anonymní píše:
To vůbec nevím jestli DPP nebo DPČ. Zdravotní pojištění si ale musím platit v plné částce. Tak mi vůbec nic nezbyde, když zaplatím ještě sociální.

Sociální není povinné. Jen z výdělku co jsem psala výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat