Učitelka v MŠ vzdělání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.10.22 18:31

Učitelka v MŠ vzdělání

Zdravím, zajímalo by mě, jaké vzdělání musí mít učitelky v MŠ? Vím, že by v současné době měla stačit maturita, ale jak je to, když mám maturitu dejme tomu z veřejné správy? Musím tedy udělat znovu celou maturitu nebo jen z určitých předmětů a případně z jakých? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
8.10.22 18:37

Ano, musíte mít pedagogické vzdělání.
Pokud už jednu maturitu máte, tak ji máte uznanou (český a anglický jazyk) a dostudujete si jen odborné předměty psychologie, pedagogika a didakticke předměty

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.22 18:39

@alli_li a jak dlouho toto studium trvá?

• Citovat
  • Upravit
alli_li
8.10.22 18:44

Záleží na škole - já studovala rok, protože mi uznali praxi vMŠ, kde už jsem pracovala 3 roky.
Kolegyně teď studuje a má to na 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
32871
8.10.22 19:02

Já bych si asi radši udělala Bc. než další maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
8.10.22 19:07

Maturita bývá většinou na 2 roky, ale taky bych si radši udělal to Bc, když už. To je jen o rok dyl a nemusí se člověk pak klepat, kdy zase změní podmínky a maturita už stačit nebude. Ale ono i záleží na školce. U nás je správně kvalifikovaná jen necelá polovina učitelek, zbytek studuje tu maturitu anebo vůbec nic, má dlouhou praxi a ředitelka to neřeší. Já budu dělat asi to Bc. Sice už VŠ mám, ale přijde mi smysluplnejsi mít dvě VŠ než dvě maturity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.10.22 19:11

Taky bych raději volila VŠ. Než jen další maturitu.
Ale pozor. Tvůj zaměstnavatel tě nemusí podpořit. Mi takhle loni bylo nedovoleno, abych studovala další VŠ. Chtěla jsem další zaměření. Bylo mi řečeno, ať si najdu víkendovou školu, která nebude narušovat můj pracovní režim. Odjíždět v pracovním týdnu do školy. To nebudou rozhodně tolerovat.
Vysoké školy mají většinu výuku i v pátek. Což znamená, že je třeba, ať máš zelenou v práci. A někdo neakceptuje, že student nechodí na přednášky a semináře. Dělá si docházku (boduje). Což měla Ostrava, kde jsem byla přijata. Docházka byla ve středu. Ale v době mé pracovní doby. Takže patová situace. Tak někdy je opravdu řešení pouze ta druhá maturita. Tam bývá výuka o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
8.10.22 19:12

U nás má 6 učitelek VŠ a 4 ne ( ale je dost pravděpodobné, že některé z nich studují). Já bych rozhodně šla do vyššího vzdělání, než mít druhou maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
8.10.22 19:15
@Anonymní píše:
Zdravím, zajímalo by mě, jaké vzdělání musí mít učitelky v MŠ? Vím, že by v současné době měla stačit maturita, ale jak je to, když mám maturitu dejme tomu z veřejné správy? Musím tedy udělat znovu celou maturitu nebo jen z určitých předmětů a případně z jakých? Děkuji za odpovědi

V Obratani je škola, dvouletý obor předškolní a mimoškolní pedagogika. Maturuješ už jenom z odborných předmětů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
8.10.22 19:28

@Kelsey u nás holky studuji tu maturitu v obratani a chodi tam každý druhý patek odpoledne (mívají ranni) a sobotu. Takze to práci nenarušuje. Když ředitelka mluvila o tom, že bych si tu školu taky mohla udělat, tak jsem jen řekla, že další maturu nechci, že když už, udělám si Bc. Tak doufám, že pokud bych se pro to rozhodla, tak by mi to dovolila. Od začátku mluvila o tom, že mi umožní studovat, ale pokud to myslela jen tak, že vyhoví s rozdělením směn, tak to mám asi smůlu. Jak tys to vyřešila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
8.10.22 19:36

Taky bych šla do Bc. Maturita za chvíli stačit nemusí, navíc vy už jednu máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.10.22 20:11

@Midaku moje pracovní doba je od 7:30 -11:30 AP a pak mám úvazek do 16h., kdy jsem vychovatelka. OSU má odpolední výuku ve středu. Takže každou středu bych musela mít zástup do družiny. Všechny prvostupňařky se postavily na moji stranu. Nabízela jsem, že 4× v měsíci si vezmu neplacené volno. Nepomohlo nic. Prý mi byla 5r. akceptována jedna VŠ. Magistra mám. Jenže to mám učitelství pro SŠ. Chtěla jsem si doplnit učitelství na ZŠ. A vyloženě víkendových možností moc není. Třeba najdu pracovně školu, kde budou na straně lidí, kteří chtějí studovat. Nebo budu opravdu muset učit na střední. Ještě jsem to neuzavřela v sobě. Neberu to, že se vzdávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
8.10.22 20:20

Stačí maturita z oboru, ale budeš pak i hůř placená podle tabulky. Řešila to teď v práci kamarádka, ona bc a má větší výplatu než kolegyně jen s maturitou. Jsem taky pro bc, to ti stačí (zatím), na magistra pak už jít nemusíš. Zvládnout se to dá, i když máš maturitu úplně z jiného oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.22 21:48

Mam bc z učitelství pro mateřské školy a když pominu ty vzletná slova o tom ze mám větší přehled, rozhled bla bla bla ve svém oboru, tak je mi ta škola k ničemu. Stejnou práci dostane kterákoliv středoškolačka a obě dostaneme stejné (temer - odecet 2 let praxe je prd) platové ohodnocení. Tak k čemu takové studium. Nehledě na to že s bc z učitelství pro mateřské školy není moc šancí se uplatnit i někde jinde. Takže ano, mám bc ale plat mi to nezvýší a pracovat jinam s tim taky nemohu. Na místě zakladatelky bych si doplnila jen maturitu z odborných předmětů. VS bych studovala nejakou vice smysluplnou - vice využitelnou.

• Citovat
  • Upravit
66799
8.10.22 21:52
@Kelsey píše:
@Midaku moje pracovní doba je od 7:30 -11:30 AP a pak mám úvazek do 16h., kdy jsem vychovatelka. OSU má odpolední výuku ve středu. Takže každou středu bych musela mít zástup do družiny. Všechny prvostupňařky se postavily na moji stranu. Nabízela jsem, že 4× v měsíci si vezmu neplacené volno. Nepomohlo nic. Prý mi byla 5r. akceptována jedna VŠ. Magistra mám. Jenže to mám učitelství pro SŠ. Chtěla jsem si doplnit učitelství na ZŠ. A vyloženě víkendových možností moc není. Třeba najdu pracovně školu, kde budou na straně lidí, kteří chtějí studovat. Nebo budu opravdu muset učit na střední. Ještě jsem to neuzavřela v sobě. Neberu to, že se vzdávám.

a vedi, ze jim chces frnknout? Doted jsi mela nadstandardni pristup ze strany vedeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat