Učitelka v MŠ vzdělání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
8.10.22 22:10
@matkabagristy píše:
a vedi, ze jim chces frnknout? Doted jsi mela nadstandardni pristup ze strany vedeni.
Řeknu jim to, až začnu hledat jinde. Zatím nechci, ať je zbytečné dusno. Což umí být. Nemají rádi, když jim někdo sám odchází. Často se to nestává. Krom zatrhnutí studia problém v ničem u vedení nebyl. Nebo zatrhnutí. Jak jsem psala. Bylo mi do očí sděleno, ať si najdu víkendovou. To je pro ně naprosto ok.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.10.22 22:15
@Kelsey píše: Řeknu jim to, až začnu hledat jinde. Zatím nechci, ať je zbytečné dusno. Což umí být. Nemají rádi, když jim někdo sám odchází. Často se to nestává. Krom zatrhnutí studia problém v ničem u vedení nebyl. Nebo zatrhnutí. Jak jsem psala. Bylo mi do očí sděleno, ať si najdu víkendovou. To je pro ně naprosto ok.

zazila jsem rozcarovani nad tim, ze jsem zacala studovat. Bal se, ze bych mohla chtit studium zaplatit a mel v planu me docasne vyuzit s tim, ze me studium mu pokazilo plany. Krivy podrazak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.22 22:21
@Kelsey píše: Řeknu jim to, až začnu hledat jinde. Zatím nechci, ať je zbytečné dusno. Což umí být. Nemají rádi, když jim někdo sám odchází. Často se to nestává. Krom zatrhnutí studia problém v ničem u vedení nebyl. Nebo zatrhnutí. Jak jsem psala. Bylo mi do očí sděleno, ať si najdu víkendovou. To je pro ně naprosto ok.

Ale oni nejsou povinni vyjít vstříc když budeš studovat obor který není nezbytný k výkonu tvé práce. Tak to bylo sděleno i mě. Nejdříve dotazy zda nechci pokračovat na Mgr a při náznaku že bych o tom snad uvažovala mi bylo připomenuto že jsem dostatečně kvalifikovaná a žádné úlevy v pracovní době se tolerovat nebudou ( doba vyuky, zkouškové apod.) Takže taky jedině víkendová škola, ale taková v té době nikde asi nebyla. A ted bych uz sla studovat snad jedině jiný obor.

Přeju hodně štěstí pri výběru správné VŠ a vhodného zaměstnavatele kde se da práce a studium skloubit dohromady. Jaký obor bys tedy chtela studovat?

• Citovat
  • Upravit
74217
8.10.22 22:44
@matkabagristy píše:
zazila jsem rozcarovani nad tim, ze jsem zacala studovat. Bal se, ze bych mohla chtit studium zaplatit a mel v planu me docasne vyuzit s tim, ze me studium mu pokazilo plany. Krivy podrazak.

Tak je takových víc. Mi je to spíš líto. Takový pocit nespravedlnosti. Protože jinak se jim hodím, když je třeba. To ví. Kdo se jim hodí. Na AP si hned jinou najdou a na vychovatelku hledat nemusí. To máme dost vlastních zásob přímo ve škole. Někdy si dělám srandu, že na školství se vykašlu a půjdu do banky nebo někde do korporátu a bude vymalované. Pak mi zas přijde líto, že úplně pryč nechci. Jarem to musím rozseknout. Jestli zůstanu ve školství a půjdu jen o dům dál (asi do města). Nebo úplně pryč. Nejvíc bych si přála školu, kde využijí tandemového učitele. Ale takových moc není. Jsem díky asistenci zvyklá pracovat v páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.22 07:22
@Anonymní píše:
Ale oni nejsou povinni vyjít vstříc když budeš studovat obor který není nezbytný k výkonu tvé práce. Tak to bylo sděleno i mě. Nejdříve dotazy zda nechci pokračovat na Mgr a při náznaku že bych o tom snad uvažovala mi bylo připomenuto že jsem dostatečně kvalifikovaná a žádné úlevy v pracovní době se tolerovat nebudou ( doba vyuky, zkouškové apod.) Takže taky jedině víkendová škola, ale taková v té době nikde asi nebyla. A ted bych uz sla studovat snad jedině jiný obor.Přeju hodně štěstí pri výběru správné VŠ a vhodného zaměstnavatele kde se da práce a studium skloubit dohromady. Jaký obor bys tedy chtela studovat?

S tím, že škola nebude tolerovat studium, jsem se před pár lety při hledání práce setkávala úplně běžně. Nepřijde mi na tom nic divného, žádný pocit nespravedlnosti ani hořkosti nemám. Sama vidím v práci, jak to narušuje pracovní režim. Nakonec jsem i díky tomu zůstala déle na RD(s něčím jsem vypomáhala, ale na malý úvazek, že mi pátky vyškrtli rovnou a v pátek se to ani nedělá), poslední rok jsem našla podporující školu. Ale když nám v pátek nepřijdou tři nebo čtyři pracovníci, je to u nás o průser a prosíme rodiče žáků, u kterých víme, že jsou z nějakého důvodu doma, jestli by si nemohli nechat doma i své dítě. Abychom snížili počet žáků na minimum. Oficiálně ale toto dělat nesmíme. Ale jak to řešit, když adekvátní zástup vedení neumí vykouzlit, lidi prostě nejsou. A zrovna pátek(tento den mají fakulty v dojezdové vzdálenosti i VOŠ) je blbý den, nechce přijít ani zaměstnanec momentálně na RD nebo důchodce, který má pro tyto případy DPP.

Ptala jsem se na fakultě, proč jsou studijní dny pracovní a proč i na celoživotním vzdělávání se odklání od sobotní nebo víkendové výuky. Bylo mi řečeno že je stále méně učitelů ochotných nastoupit do víkendové nebo jen sobotní výuky ani přes adekvátní příplatek. Popravdě se jim ani nedivím. Taky toho v práci máme většinou koncem týdne plné zuby a vidina volného víkendu s rodinou je světlý bod, i když si děláme přípravy.

• Citovat
  • Upravit
3160
9.10.22 08:18
@Kelsey píše:
@Midaku moje pracovní doba je od 7:30 -11:30 AP a pak mám úvazek do 16h., kdy jsem vychovatelka. OSU má odpolední výuku ve středu. Takže každou středu bych musela mít zástup do družiny. Všechny prvostupňařky se postavily na moji stranu. Nabízela jsem, že 4× v měsíci si vezmu neplacené volno. Nepomohlo nic. Prý mi byla 5r. akceptována jedna VŠ. Magistra mám. Jenže to mám učitelství pro SŠ. Chtěla jsem si doplnit učitelství na ZŠ. A vyloženě víkendových možností moc není. Třeba najdu pracovně školu, kde budou na straně lidí, kteří chtějí studovat. Nebo budu opravdu muset učit na střední. Ještě jsem to neuzavřela v sobě. Neberu to, že se vzdávám.

Vedení docela chápu, jedno studium už ti tolerovali a navíc pro své pracovní zařazení jsi kvalifikovaná, ne?. U nás na FPE jsou absolventi učitelství pro SŠ kvalifikovaní učit i na ZŠ (to, že mají pouze didaktiku pro SŠ je už jiná věc). U vás to tak není? Pokud ne, a ty chceš učit pouze na ZŠ, proč jsi pět let studovala obor pro SŠ? Pro ZŠ otevřený nebyl?
Nebo chceš učit 1. stupeň?

Já studuji učitelství prezenčně (kombinovaně to nelze), jsem zaměstnaná na 17 hodin přímé činnosti. Mám domluveno, že dostanu volno na zkoušky a SSZ, jinak vše absolvuji odpoledne po svojí práci (jezdím na fakultu 50 km). Dopolední předměty na fakultě absolvuji individuálně (stačilo se vyučujících optat, zrovna na FPE jsou zvyklí). Rozvrh v práci mám od začátku roku upravený (ve středu a pátek mám jen první tři hodiny). Kdyby za mě museli suplovat pravidelně každý týden, nikomu by si se to nelíbilo. A hlavně, já studuji proto, abych byla plně kvalifikovaná. Kdybych si jako zaměstnanec ZŠ chtěla rozšířit studium pro SŠ, také by mi nedovolili absenci na pracovišti.
Co zůstat po dobu studia jen AP a mít volné odpoledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.10.22 08:38

@AnnieTRoj
Ne. Jen za plat AP dělat nebudu. Bych šla přes 20 tis. dole a zůstala by almužna, kdybych si nechala jen asistenci. To je demotivující. Jsem zvyklá si vydělávat sama a ne to nechat roky na muži. Na to nemám povahu. Zatím jsem se vyhýbala dojíždění, že vlastní dítě jsem měla malé (to nejmladší). Bude mít příští rok 10r., tak prostě zvednu zadek a budu dojíždět. Moje spolužačky učí na SŠ nebo SOŠ. Ono to nějak dopadne. Mohla bych něco i na druhém stupni. Ale to je beznadějně obsazeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.22 08:51
@Kelsey píše:
@AnnieTRoj
Ne. Jen za plat AP dělat nebudu. Bych šla přes 20 tis. dole a zůstala by almužna, kdybych si nechala jen asistenci. To je demotivující. Jsem zvyklá si vydělávat sama a ne to nechat roky na muži. Na to nemám povahu. Zatím jsem se vyhýbala dojíždění, že vlastní dítě jsem měla malé (to nejmladší). Bude mít příští rok 10r., tak prostě zvednu zadek a budu dojíždět. Moje spolužačky učí na SŠ nebo SOŠ. Ono to nějak dopadne. Mohla bych něco i na druhém stupni. Ale to je beznadějně obsazeno.

Většina oboru je kvalifikace pro 2.a 3. stupeň, taky myslím, že můžeš učit na 2. stupni. Nemůžeš mít ale všechno, buď chceš vydělávat větší peníze a nebýt na nikom závislá nebo chceš studovat. U nás mají taky všichni studující automaticky zkrácené úvazky, i tak je to problém, když mají v jeden pátek školu 3 lidi z 25 a další 2 jedou na zkoušku, která nesmí být stran fakulty v době výuky. Někteří i opakovaně. Právě z tohoto důvodu skončilo hodně mých spolužáků na Bc. i navazujícím. Ne každý je hlava mapa, aby udělal všechny zkoušky napoprvé. A odjíždět každý pátek vedení prostě netolerovalo.
Myslím si, že ani naše podporující vedení by se netvářilo, kdybych si vymyslela studium, které ve stávající práci nevyužiju. A i já mám ráda svůj čas, nemyslím si, že jsem superman a postgraduální studium vybírám podle toho, co snad využiju, i po dohodě s vedením. Než další studium si raději přiberu navíc školní projekty, ze kterých mám aspoň nějaký užitek(a škola taky za dobře zpracovaný projekt).

• Citovat
  • Upravit
299
9.10.22 10:05

Letos maturita na střední pedagogické na dva roky. Samoplatce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
9.10.22 17:23
@Kelsey píše:
@AnnieTRoj

To už je tvé rozhodnutí. Jen píšu, že vedení chápu. Spoléhat se na školu pouze v místě bydliště bych si dovolit nemohla. Dojíždím 15 km. Příští rok mi možná vyjde místo u nás v městečku, ale je to náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat