Výplata nepřišla - chyba účetní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Účetní zaměnila číslo účtu a moji výplatu poslala na cizí účet.
Mají povinnost mi poslat výplatu hned a nebo až dostanou peníze zpět z cizího účtu?
Oni tvrdí, že prvně to musí vyřešit, dostat peníze zpátky a teprve potom mi je pošlou…Tedy budu kdoví jak dlouho bez výplaty…
tez se mi stalo. Resi se to tak, jak ti tvrdi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Fakt nekdo udela chybu a druhy se muze jit past a je to v pohodě? Vzdyt ten dotycny to ani nemusi chtit vrátit a pujde to pres policii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych teda rozhodně nečekala než si účetní vyřeší něco co zpackala ona.. může se taky stát že ty peníze zpět nedostane a ty bys byla jako úplně bez výplaty?
Trvala bych na výplatě v řádném termínu, který máte určitě uvedený v pracovní smlouvě. pokud by jej nedodrželi obrátila bych se třeba na odbory (pokud je v práci máte).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mají povinnost mi poslat výplatu hned a nebo až dostanou peníze zpět z cizího účtu?
Oni tvrdí, že prvně to musí vyřešit, dostat peníze zpátky a teprve potom mi je pošlou…Tedy budu kdoví jak dlouho bez výplaty…
Měli by ti poslat výplatu hned. S dotyčným ať si to vyřídí jak chtějí, to je jejich starost, ne tvoje. Takže bych je asi slušně upozornila, kdy mám ve smlouvě výplatní termín a ať se koukají činit, jinak já můžu a budu třeba taky činit dle litery zákona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Fakt nekdo udela chybu a druhy se muze jit past a je to v pohodě? Vzdyt ten dotycny to ani nemusi chtit vrátit a pujde to pres policii
podobne prijmeni, klikli ji i moji vyplatu. Vyresilo se to rychle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
No, to se mi nezda. Zam-tel podle smlouvy i zakona musi mzdu v danem terminu vyplatit, nemuze to podminovat “az kdyz…”. To prece zakladatelku nemusi vubec zajimat, ze ji ucetni poslala spatne - na svou mzdu ma proste narok v case, ktery ma ve smlouve. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Měli by ti poslat výplatu hned. S dotyčným ať si to vyřídí jak chtějí, to je jejich starost, ne tvoje. Takže bych je asi slušně upozornila, kdy mám ve smlouvě výplatní termín a ať se koukají činit, jinak já můžu a budu třeba taky činit dle litery zákona.
Ano, přesně tak, na druhou stranu bez ohledu na to, jaký je výplatní termín termín ve smlouvě, tak dle zákoníku práce je to do konce následujícího měsíce, takže do té doby toho moc nenadělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ano, přesně tak, na druhou stranu bez ohledu na to, jaký je výplatní termín termín ve smlouvě, tak dle zákoníku práce je to do konce následujícího měsíce, takže do té doby toho moc nenadělá.
presne tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
To je jasné, že to můžou natahovat, zvlášť pokud jde o nějakou pidifirmu, kde vyplatit jednu výplatu dočasně „navíc“, by způsobilo cash flow problem.
Nicméně argument „až nám to ten druhý Novák posle zpátky“ bych jim smetla obratem ze stolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
To je jasné, že to můžou natahovat, zvlášť pokud jde o nějakou pidifirmu, kde vyplatit jednu výplatu dočasně „navíc“, by způsobilo cash flow problem.
Nicméně argument „až nám to ten druhý Novák posle zpátky“ bych jim smetla obratem ze stolu.
Tak ten argument je samozřejmě pitomost, ale do konce října to mohou natahovat naprosto beztrestně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni tvrdí, že prvně to musí vyřešit, dostat peníze zpátky a teprve potom mi je pošlou...Tedy budu kdoví jak dlouho bez výplaty…
Rozhodně nebudeš čekat až do vyřešení do někdy/nikdy, ale jak už tu psali maximálně do konce následujícího měsíce. Pak jednej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to neres s ucetni a res to se sefem te firmy, to ze nekdo udela chybu se muze stat, ale nemela bys na tom byt bita ty, nejake az se to s nima vyesi by me nezajimalo, at te vyplati a pak si to resi jak chteji.
Pokud by se cukali, resila bych to jako nevyplacenou vyplatu a klidne s zim sla na isnpektorat prace, myslim ze maji cas do konce mesice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zpátky? ![]()
Její chyba. Peníze by ti měla poslat hned a ne až peníze dostanete zpět, které poslala na špatný účet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Máš pravdu. ![]()
Ale na druhou stranu chybou účetní budete zakladatelka bez peněz. Pro někoho to může být velký problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Účetní zaměnila číslo účtu a moji výplatu poslala na cizí účet.