Dlouhodobá neschopenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mrs. S
30.8.22 19:30

Dlouhodobá neschopenka

Tchýně je v dlouhodobé neschopnosti od zítra by měla jít do práce, ale napřed musí v firemnímu doktorovi který po ní chce výpis s karty. Její doktor má už dva týdny dovolenou a ještě týden mít bude, oni jí s práce informovali před týdnem. Mistrová jí vyhrožuje že jí nedá práci a že bude doma zadarmo. Prohlídku u podnikového doktora ale ještě má platnou. Může si to firma dovolit? Jde se proti tomu nějak bránit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20854
30.8.22 19:42

Záleží s čím marodila a jestli je takový a makový zdravotní stav potřebný pro výkon dané profese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
30.8.22 20:11

@Cenarius se zády dělá dělníka ve fabrice, v lisovně plastů. Nevím jak moc je to důležité

• Citovat
  • Upravit
64956
30.8.22 20:14
@Cenarius píše:
Záleží s čím marodila a jestli je takový a makový zdravotní stav potřebný pro výkon dané profese.

já jsem slyšela, že celkově po dlouhodobé neschopence by se měla absolvovat znovu pracovní prohlídla, i když je to mimo klasický termín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
30.8.22 20:17

Zaměstnavatel má na to právo, již po 2 měsících nemocenské ji mohou poslat na mimořádnou prohlídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.8.22 20:17
@vokishka píše:
já jsem slyšela, že celkově po dlouhodobé neschopence by se měla absolvovat znovu pracovní prohlídla, i když je to mimo klasický termín

no často ano, často si firma po dlouhodobé neschopence vyžádá mimořádnou pracovní prohlídku

na tu je potřeba výpis, jestli má dr dovolenou, tak výpis bude po dovolené, tolik by snad každej měl uznat, i v té práci, že během dovolené výpis udělat nejde…

a jestli jí z práce "chtějí nechat do prohlídky doma " není to náhodou překážka na straně zaměstnavatele a tím pádem 100 procent platu??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2321
30.8.22 20:22
@Borrealis píše:
no často ano, často si firma po dlouhodobé neschopence vyžádá mimořádnou pracovní prohlídku

na tu je potřeba výpis, jestli má dr dovolenou, tak výpis bude po dovolené, tolik by snad každej měl uznat, i v té práci, že během dovolené výpis udělat nejde…

a jestli jí z práce "chtějí nechat do prohlídky doma " není to náhodou překážka na straně zaměstnavatele a tím pádem 100 procent platu??? :think:

Ne, naopak. Pokud nepřinese výpis a neabsolvuje prohlídku do určené doby, tak to zaměstnavatel může brát jako překážku ze strany zaměstnance. Výpis vydává obvodní lékař, pokud je na dovolené, měl by mít zástup, tak ať se zkusí domluvit s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
30.8.22 20:26

@vokishka @Nuníček ale tchýně by šla, ale její obvodní lékař má dovolenou 3tydny, už dovolenou má a ještě týden mít bude, tchýně by měla jít zítra na prohlídku ale nemá výpis z karty. Tchýni to před týdnem mistrová oznámila o té prohlídce u firemního lékaře, ale to není možné, tak jí vyhrožuje že jí nechá doma zadarmo

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
30.8.22 20:27

@Roxy ivka zástup bývá úplně jiný lékař z jiné ordinace a řeší naléhavě případy ne takové věci, o tom mě naše sestřička vždy poučuje

• Citovat
  • Upravit
64956
30.8.22 20:29
@Mrs. S píše:
@vokishka @Nuníček ale tchýně by šla, ale její obvodní lékař má dovolenou 3tydny, už dovolenou má a ještě týden mít bude, tchýně by měla jít zítra na prohlídku ale nemá výpis z karty. Tchýni to před týdnem mistrová oznámila o té prohlídce u firemního lékaře, ale to není možné, tak jí vyhrožuje že jí nechá doma zadarmo

no bohužel, zřejmě má pravdu. Manžel taky nesměl jít do práce, dokud neproběhla prohlídka. Nenaskočí jí nějaká dovolená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2321
30.8.22 20:39
@Mrs. S píše:
@Roxy ivka zástup bývá úplně jiný lékař z jiné ordinace a řeší naléhavě případy ne takové věci, o tom mě naše sestřička vždy poučuje

Chápu, ale bohužel to nemusí zaměstnavatele zajímat a může to brát jako překážku v práci ze strany zaměstnance. Záleží na jeho přístupu. A prosím, nebij posla, já jen píšu, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.8.22 20:42
@Mrs. S píše:

opravdu, problém je ten, že zástup pojištovna nijak nehradí, a ten většinou naprosto nemá čas, řešit výpisy…jede jen to neodkladné, co nesnese odklad, akutní zdravotní stav
výpisy až po dovolené

tohle by měl zaměstnavatel nějak zohlednit, že se zaměstnanec nemá možnost v srpnu okamžitě dostat k výpisu…jak to má udělat, nemá jak… :think:

znám, je to velmi nepříjemné, když se utrhnu na pár dnů na dovolenou a lidi mě bombardují mailama, že potřebují okamžitě výpis…nejde to

ach jo, člověk se fakt bojí to na týden, dva zavřít, problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
30.8.22 20:45

Jen tak mimochodem, nevěřím tomu, že má praktický lékař dovolenou 3 týdny, to fakt není běžné. Praktici to nemají tak jednoduché s dovolenou.
Pokud tomu tak opravdu je, tak běžné bývá některé dny v ordinaci přítomna aspoň sestra, právě pro takovéto případy. Sestra může dokumentaci pacienta s jeho souhlasem poslat zastupujícímu lékaři a ten z ní napíše výpis pro závodního lékaře.
Pošéfovat si to měla dotyčná osoba hned jak se to dozvěděla.
Jinak by šla prodleva řešit případně třeba dovolenou kdyby se se zaměstnavatelem dalo domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.8.22 20:49

@Big boss

no, žádného, kdo si dovolí 3 týdny v kuse dovolenou neznám, nepopírám že třebas nějakej existuje, ale neznám ani jednoho

je to fakt velký problém, koule na noze…my měli 14 dnů, tzn pracovních dnů 5 a 5 a k tomu jeden víkend…a stejně člověk jel z hotelu denně maily, vyřizoval mailem co šlo, neschopenky, recepty…aby toho zástup neměl moc

výpisy prostě nešlo, déle než 14 dnů absolutně nemůžeme zavřít :nevim:

a jen v létě, samozřejmě, v zimě ani den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
30.8.22 21:01

@Borrealis já taky ne, naše obvodní má taky max 14dni. A dětská když měla 10 dní ale i když má jen třeba dny vždy je na telefonu a mailu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat