Rodičovská a HPP. Teď mám z toho výčitky. Že v tom nejsem sama?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovská a HPP. Teď mám z toho výčitky. Že v tom nejsem sama?
Ahojte holky..mám 16 měsíční holčičku kterou nadevše miluji ![]()
Dva měsíce chodím na brigádu a dnes jsem dostala v práci nabídku že bych tam mohla zůstat na hlavní pracovní poměr.. a já na to kývla..jsem z toho nějaká divná..sice je každá kačka dobrá ale moje dítě je víc než nějaké peníze..ale jsem domluvená že když budu potřebovat, skončím v práci dříve a nebo mi dají volno když budu potřebovat…ale i tak mám z toho výčitky. Co si o tom myslíte?
Hlídání pro malou vždy mám..buď manžel nebo babička.
Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vím, že třeba babička a všechny ženy v té době chodily po šesti měsících zase do práce. Dneska chodí na mateřskou i muži. Já mám v plánu taky začít brzo pracovat, minimálně po půl roce budu muset nasadit lehký home office, protože pracuju v oboru, kde nikde v okrese za mě náhrada neexistuje. Nestresuj se s tím, však si to vynahradíte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nechtěla. Když byly dceři necelé dva roky, nastoupila jsem do práce 3× týdně na dvě hodiny, takže vlastně nic moc času, a už to bylo na hraně. Takže od takhle malého dítěte bych na plný úvazek nešla, pokud bych nutně nemusela. Ale rozhodni se podle sebe, ne podle holek na eMiminu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minimálně to vyzkoušej, odejít můžeš vždycky. Mě to vyhovuje, pracuji na home officu, ale i tak se zrelaxuji a chvíle bez prcka mi vyhovuje. A naopak jsou ty chvíle s ním pak dalekole intenzivnější a užívám si to celé daleko víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nedala. Nemyslím to nijak zle, ale pro mne to proste není. Výčitky bych z toho ale neměla, nenechas ji někde u cizích nebo v jeslích, bude s rodinou. Navíc vždy můžeš odejít, pokud by to skutečně nefungovalo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec bych neváhala, super příležitost. Taky bych do toho hned šla a výčitky neměla. Aspoň si dcera navykne i na další lidi a nebude mamanek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska je každá máma, co je v práci dřív, než má dítě 3 roky (ideálně 4), vlastně špatná a krkavčí.
Mám v plánu to samé. Tak od půl roku sem tam brigáda, později chci chodit do práce normálně. Dítě bude mít i tátu a uvidíme se spolu. Nejsem typ člověka, co by musel být x let s dítětem 24/7. A jako špatná matka si fakt nepřijdu. O dítě bude postaráno ![]()
Takže pokud se na to cítíš, jdi do toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co to je za práci? Každý den 8,5 hod nebo na směny?
Já pracuju na HO od 9 měsíců dítěte, teď budu navyšovat počet hodin. Dítě 15 měsíců. Hlídání nemám, takže pracuju, když to jde nebo když spí, případně večer. Někdy je to frmol, ale výčitky nám účty nezaplatí. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A co to je za práci? Každý den 8,5 hod nebo na směny?
Já pracuju na HO od 9 měsíců dítěte, teď budu navyšovat počet hodin. Dítě 15 měsíců. Hlídání nemám, takže pracuju, když to jde nebo když spí, případně večer. Někdy je to frmol, ale výčitky nám účty nezaplatí.
Jen ranní směna od 6 do 14.00 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja6802 píše:
Jen ranní směna od 6 do 14.00
Tak to je v pohodě, přece.
Odpoledne i večer máš pro malou.
Nestresuj se. Zvlášť v téhle době bych práci neodmítala. Ale chápu tě, tak jsem měla ze začátku výčitky nebo pochybnosti a to jsem na HO..Ono si to sedne. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak to je v pohodě, přece.Odpoledne i večer máš pro malou.
Nestresuj se. Zvlášť v téhle době bych práci neodmítala. Ale chápu tě, tak jsem měla ze začátku výčitky nebo pochybnosti a to jsem na HO..Ono si to sedne.
A když budu potřebovat tak skončím v 10 a nebo budu s malou doma a budu mít neplacené volno..je mi z toho na nic ale já to dělám hlavně pro ni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja6802 píše:
Jen ranní směna od 6 do 14.00
Hele to neni spatne…na dite mas cele odpoledne, navic jinak bude s tatou nebo babickou, ja problem nevidim, pokud se ti do toho chce ![]()
(Mimochodem, druhy rodic dite nehlida, druhy rodic s nim normalne travi cas, to jen technicka poznamka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý to má jinak. hlavne, ať to vyhovuje tobě a malé.
Když ti tu řekněme, proboha, máš dítěti utírat zadek do 18, tak to uděláš?
Dnešní nastavení některých, že sedí doma 10 let postupně se všemi dětmi, zpátky se vrací na zkrácený úvazek… a pak maji minimální důchod a manžel, co by jim to měl kompenzovat, už dávno žije s mladší nebo umřel, je šílené.
Možností je spousta, tak si najdi tu pro vás nejvíc vyhovující a neřeš okolí.
- Citovat
- Upravit
@beruska9 taky pravda.. blbě jsem to napsala ![]()
No i tak mám ze sebe špatný pocit že od ní budu odcházet..miluji ji nadevše a ty peníze vydělávám hlavně pro ni aby jsme si mohli něco dovolit v téhle blbé době ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit