Rada ohledně práce DPČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Dobrý den, já taky pracovala na DPČ, byla na ÚP, ale přesáhla jsem částku a tím pádem byla vyřazena z ÚP, ale odvody mi byly hrazeny normálně z té DPČ, záleží kolik si tam vyděláváte. Nárok na příspěvek na bydlení mít pořád budete, pokud náklady na bydlení přesáhnou 1/3 příjmu. Nevím proč byste měla odvody platit sama…to pouze u DPP si musíte hradit zdravotní pojištění sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@PetrskaK a kdo to za vás odváděl u dpc?
Zaměstnavatel u kterého jsem DPČ měla, dělala jsem pro MěÚ, každý měsíc výplata na účet, výplatní páska do ruky, kde jsem si vše zkontrolovala… mám za to, že u DPČ jsou odvody běžné… něco jiného je DPP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@PetrskaK a kdo to za vás odváděl u dpc?
Tam si to nevybiras. Je to přesně dáno. Do výdělku 3499,– hrubého ty, od 3500,– výš už zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetrskaK píše:
Dobrý den, já taky pracovala na DPČ, byla na ÚP, ale přesáhla jsem částku a tím pádem byla vyřazena z ÚP, ale odvody mi byly hrazeny normálně z té DPČ, záleží kolik si tam vyděláváte. Nárok na příspěvek na bydlení mít pořád budete, pokud náklady na bydlení přesáhnou 1/3 příjmu. Nevím proč byste měla odvody platit sama…to pouze u DPP si musíte hradit zdravotní pojištění sama.
To není vůbec pravda. Navíc i u DPP při překročení 10tis hradí zaměstnavatel. Pokud chcete radit, tak si nejdřív věci nastudujte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
To není vůbec pravda. Navíc i u DPP při překročení 10tis hradí zaměstnavatel. Pokud chcete radit, tak si nejdřív věci nastudujte.
Myslím, že by to tu chtělo radu zdejší ekonomky inženýrky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius ano, máte pravdu, jedná se o částku do 10tis. u DPP, kdy si zdravotní hradíte sama, ale dotaz zněl na DPČ a tam jak píšete jsou odvody od 3.500,– a jelikož doteď paní má DPČ a zároveň je vedena na ÚP, předpokládám, že výdělek má do max. poloviny min.mzdy, aby splnila pravidlo pro registraci na ÚP., proto jsem automaticky počítala i s DPP do 10tis. Ale taky je možné, že má naa tu DPČ méně než ty 3.500,–,ale to se ji nevyplatí nebýt na ÚP a hradit ZP sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na něco ohledně práce.
Jsem vedena na UP a mám brigádu na DPČ, zaměstnavatel chce abych si platila zdravotní a sociální sama, abych nebyla vedena na úřadu…aby mi úřad nehledal jine zaměstnání..jinou bych ani nechtěla takhle mi to vyhovuje..
Mám holčičku ve školce, která tam musí být do 15hod. ( Není to pravidelne ) Dřív ji nikdo vyzvedávat nemůže..
Pobírám příspěvek na bydlení jako samoživitelka.. a nerada bych o něj přišla.
Moje otázka zní jestli je lepší se na pojišťovně přihlásit jako matka v domácnosti, ale to by byl problém s malou, že může být jen do 12h ve školce. Myslíte že by někdo přišel na to, že je tam déle?
Nebo se prostě jen odhlásit z ÚP, ale abych pak měla nárok na příspěvek na bydlení..