Dlouhodobá neschopenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
30.8.22 21:07
@vokishka píše:
já jsem slyšela, že celkově po dlouhodobé neschopence by se měla absolvovat znovu pracovní prohlídla, i když je to mimo klasický termín

takhle to mel chlop po dlouhodobe pn. Taky resil problem, ze dochtor (i tvuj :mrgreen: ) ma ordinaci 2× tydne, do toho spadla jeho dovolena… Nejak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
30.8.22 21:30

Ještě bych zkusila jít za pracovním lékařem a vzít všechny zprávy, které se týkaly té nemocenské (pokud to byly záda tak nějaké RTG, CT, neurologa, rehabilitace apod.) jestli by nebyl ochoten prohlídku udělat z těch podkladů co už má (nejde tam poprvé) a z těch nových zpráv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
30.8.22 21:58
@Roxy ivka píše:
Ne, naopak. Pokud nepřinese výpis a neabsolvuje prohlídku do určené doby, tak to zaměstnavatel může brát jako překážku ze strany zaměstnance. Výpis vydává obvodní lékař, pokud je na dovolené, měl by mít zástup, tak ať se zkusí domluvit s ním.

zástup nebude psát výpis z dokumentace, protože dokumentaci pacienta nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
30.8.22 22:36
@Roxy ivka píše:
Ne, naopak. Pokud nepřinese výpis a neabsolvuje prohlídku do určené doby, tak to zaměstnavatel může brát jako překážku ze strany zaměstnance. Výpis vydává obvodní lékař, pokud je na dovolené, měl by mít zástup, tak ať se zkusí domluvit s ním.

Zástup kartu nemá, tak nemůže dát výpis z karty. Leda by si tam vycucal něco z prstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
31.8.22 08:57
@Nuníček píše:
Ještě bych zkusila jít za pracovním lékařem a vzít všechny zprávy, které se týkaly té nemocenské (pokud to byly záda tak nějaké RTG, CT, neurologa, rehabilitace apod.) jestli by nebyl ochoten prohlídku udělat z těch podkladů co už má (nejde tam poprvé) a z těch nových zpráv.

Nelze, vždy musi být výpis ze ZD. U mimořádné prohlídky plus tebou zmiňované zprávy od lékaře, kde se dotyčný léčil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
31.8.22 09:55
@Koblizkova1980 píše:
Nelze, vždy musi být výpis ze ZD. U mimořádné prohlídky plus tebou zmiňované zprávy od lékaře, kde se dotyčný léčil.

Tak vzhledem k tomu, že tyto prohlídky dělám, tak pokud nastane taková situace tak se snažím s pacientem nějak individuálně domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65290
31.8.22 11:57
@Koblizkova1980 píše:
Nelze, vždy musi být výpis ze ZD. U mimořádné prohlídky plus tebou zmiňované zprávy od lékaře, kde se dotyčný léčil.

Kdz jsem pred lety nastupovala, mel muj obvodni dovolenou. Na vstupni prohlidku mi pracovni doktor uznal posledni zprávu z interny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
31.8.22 20:07
@Nuníček píše:
Tak vzhledem k tomu, že tyto prohlídky dělám, tak pokud nastane taková situace tak se snažím s pacientem nějak individuálně domluvit.
Jako že už ten výpis nemusíš nikdy vidět 😄
Jak to řešíš ty, dáváš razítko pouze na 3 měsíce? Nebo jak u tebe vypadá individuální domluva?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
31.8.22 20:08
@vokishka píše:
Kdz jsem pred lety nastupovala, mel muj obvodni dovolenou. Na vstupni prohlidku mi pracovni doktor uznal posledni zprávu z interny

Tak tos měla štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
31.8.22 23:39

Tak je doma, sestřička jí odmítla cokoliv poskytnout že to smí jen lékař :nevim:, tak bude čekat dokud mu neskončí dovolená

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.23 22:48

PN kontroly

Mate zkusenost s tim jestli hodne chodi kontroly PN od OSSZ v Praze? Jen se ptam… o svatcich bych chtela zmenit misto PN a nechce se mi hned kvuli tomu volat doktorovi.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
31.3.23 04:42
@Mrs. S píše:
Tchýně je v dlouhodobé neschopnosti od zítra by měla jít do práce, ale napřed musí v firemnímu doktorovi který po ní chce výpis s karty. … Mistrová jí vyhrožuje že jí nedá práci a že bude doma zadarmo. Může si to firma dovolit? Jde se proti tomu nějak bránit?

Tady se napsaly nesmysly!

Jde o starší diskusi, ale stále platí, že zaměstnanec není povinen dělat poslíčka. Není povinen nosit „závodnímu“ lékaři žádné výpisy! Naopak, „závodní“ lékař je sám povinen vyžádat si výpisy od jiných lékařů.

Jestliže tedy zaměstnavatel nařídil prohlídku, a „závodní“ lékař ji dosud neprovedl, pak jde o překážku v práci na straně zaměstnavatele. Je tedy naprostým nesmyslem výhrůžka že zaměstnanec „bude doma zadarmo“. Zaměstnanci může být úplně jedno proč „závodní“ lékař dosud neprovedl prohlídku a nevydal pracovní posudek.

@Cenarius nesprávně napsal:
Záleží s čím marodila a jestli je takový a makový zdravotní stav potřebný pro výkon dané profese.

Na tom vůbec nezáleží! Rozhodující je pouze to, že prohlídka se má konat (z podnětu zaměstnavatele). Zakladatelka se neptala zda tchyně musí absolvovat prohlídku. Ptala se zda je splnitelná výhrůžka že nedostane práci a „bude doma zadarmo“, když si nesežene výpis.

@Roxy ivka napsala totální nesmysl:
Pokud nepřinese výpis a neabsolvuje prohlídku do určené doby, tak to zaměstnavatel může brát jako překážku ze strany zaměstnance. Výpis vydává obvodní lékař, pokud je na dovolené, měl by mít zástup, tak ať se zkusí domluvit s ním.

Zaměstnanec nemá povinnost „přinést výpis“. Nemá povinnost se s nikým domluvit. Naopak je to „závodní“ lékař, kdo má - podle okolností - povinnost vyžádat si výpis ze zdravotní dokumentace zaměstnance, a to přímo u příslušného lékaře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat