Dlouhodobé kojení a pp menstruace

2036
27.6.11 17:28

Dlouhodobe kojeni a pp menstruace

Maminky, co dlouhodobe kojite, kdy jste dostaly prvni pp menstruaci? Jak casto jste v tu dobu kojily?

Kojim necelych 19 mesicu a porad jsem to nedostala. Nechci dceru odstavit, ale kojeni jsem omezila. Mala pije celkem casto (3-4× za den), pije i v noci (1-2×). (Hlad nema, jidlo papa. :mrgreen:)

Je tady nekdo, kdo byl/je na tom podobne? Uzivaly jste neco na podporeni menstruace, nebo jste nechaly vecem volny prubeh? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
aajjaa
27.6.11 17:40

To je hrozne individualni a u kazdyho ditka jiny…u prvniho jsem mela az po roce, u druheho okamzite po sestinedeli a u tretiho stale nemam, je ji osm a pul mesice. A vsechny plne kojeny.

• Citovat
  • Upravit
242
27.6.11 18:05

Já jsem syna kojila 2 roky a dvě měsíce, bez menstruace celou dobu - vůbec mi nechyběla :lol: a gynekolog říkal, že je to normální. Problém by nejspíš nastal, kdybych plánovala v té době druhé dítko, což jsem neplánovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.6.11 18:06

malé je 9 měsíců a také jsem stále bez menstruace a kojím přes den tak 4×-5×, v noci vůbec. Taky nevím jestli je to běžné. V srpnu jdu na gyn a tak se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
27.6.11 18:11

nestačila jsem menstruovat, rovnou otěhotněla. bylo to ve 14ti měsících, MS by zety dorazila ve stejnou dobu. Měsíc před tím jsem zrušila noční kojení a přešla pouze na kojení ráno a večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
27.6.11 19:24

Tak já jsem kojila 18měsíců a byla celou dobu bez MS :palec:
Pak jsem odstavila a MS jsem dostala do týdne :cry:
a teď už je to měsíc a týden a nic :nevim: ale ze začátku je to často takové zmatené.

Neboj se a užívej si to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
28.6.11 01:55

Holky, moc vam dekuju. Je to fakt hrozne individualni. MS mi az doted vubec nechybela. :pankac: Chteli by jsme vsak zacit pracovat na dalsim prckovi a takhle to nepujde. :nevim: Zacala jsem brat Vitex, tak uvidime, jestli bude nejaky vysledek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
28.6.11 17:33

Desire: Dostala jsi ms po tech 26 mesicich pri kojeni, nebo jsi prestala kojit?

desire píše:
Já jsem syna kojila 2 roky a dvě měsíce, bez menstruace celou dobu - vůbec mi nechyběla :lol: a gynekolog říkal, že je to normální. Problém by nejspíš nastal, kdybych plánovala v té době druhé dítko, což jsem neplánovala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
2.7.11 04:54

Jeste jeden dotaz, uzce souvisejici - behem obdobi bez pp menstruace - mely jste nejake naznaky prichozi ms dopredu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
2.7.11 19:47

Proč by jsi se nemohla snažit o další mimčo i když nemám MS? To že kojíš přeci není antikoncepce a důležitá je ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
3.7.11 07:40
Boomer píše:
Jeste jeden dotaz, uzce souvisejici - behem obdobi bez pp menstruace - mely jste nejake naznaky prichozi ms dopredu?

Já jsem žádné příznaky nepociťovala.....malou stále kojím a MS jsem měla už dvakrát díky antikoncepci, takže jsem jí vysadila a od té doby nic. Tak doufám, že se ukáže až po ukončení kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
3.7.11 16:39

Jenze ovulace predchazi menstruaci a proto se ptam, jake mel kdo priznaky, nez mu ppms prisla. Hormony mi totiz delaji s mym telem psi kusy. :mrgreen:

Mvkoty píše:
Proč by jsi se nemohla snažit o další mimčo i když nemám MS? To že kojíš přeci není antikoncepce a důležitá je ovulace.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
4.7.11 08:16

No já tedy nevím přesně, ale podle toho co mi řekl dr tak ovulluješ i při kojení a MS se nemusí dostavit. Moje mami třeba otěhotněla s bráchou a MS neměla a kojila mě. Takže podle mého dostavení MS není tak směrodatné, spíše bych se zaměřila na tu ovulaci a zkusila třeba ovu testy a klidně se o mimi snažila ikdyž se MS neukázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
4.7.11 08:27

Já poprvé dostala ms ve 13 měsících malýho a hned jsem otěhotněla … :oops: Takže byla i poslední :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
4.7.11 16:15

Mně přišla MS 11 měsíců po porodu, kojila jsem asi 4× za den z toho 1× v noci. Jestli MS předcházela ovulace nevím, ale možné to je, protože jsem se sledovala a uvědomila jsem si změny na čípku a pak asi za 14dní přišla MS. Od té doby mám MS pravidelně. Určitě se dá otěhotnět bez MS, protože ovulka jí předchází. Ale není možné mít několik měsíců po sobě ovulaci a přitom nemenstruovat. To spíš po porodu bývají pravděpodobnější naopak anovulační cykly. Na to aby MS přišla, bych nic nebrala, protože může být tělo utlumené právě kojením. Takže při snížení počtu nebo nekojení v noci nebo odstavení bych čekala že se teprve dostaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová