Dlouhodobé kojení a vitamíny

118
20.3.23 17:23

Dlouhodobé kojení a vitamíny

Ahoj, prosím o váš názor na užívání vitamínů při dlouhodobém kojení, jestli je brát nebo ne, jestli to má význam nebo je to jen marketing a tahání peněz z lidí… Kdysi jsem vitamíny brala celkem poctivě, kojila jsem skoro 3,5 roku ale bohužel „výsledek“ nevidím, protože nakonec se ukázalo, že první syn se narodil jako těžký autista… Proto váhám, jestli „zobat“ při kojení vitamíny, chci zase kojit co nejdéle, jím normálně, myslím, že neexistuje žádný výzkum, který by srovnával mateřské mléko žen, co kojili a nebraly vitamíny a těch, co kojily a braly vitamíny… Asi by obě mléka byly stejně kvalitní…? Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16229
20.3.23 17:43
@EmaKom píše:
Ahoj, prosím o váš názor na užívání vitamínů při dlouhodobém kojení, jestli je brát nebo ne, jestli to má význam nebo je to jen marketing a tahání peněz z lidí… Kdysi jsem vitamíny brala celkem poctivě, kojila jsem skoro 3,5 roku ale bohužel „výsledek“ nevidím, protože nakonec se ukázalo, že první syn se narodil jako těžký autista… Proto váhám, jestli „zobat“ při kojení vitamíny, chci zase kojit co nejdéle, jím normálně, myslím, že neexistuje žádný výzkum, který by srovnával mateřské mléko žen, co kojili a nebraly vitamíny a těch, co kojily a braly vitamíny… Asi by obě mléka byly stejně kvalitní…? Díky za názory.

Kojím půl roku a nic teda neberu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
20.3.23 17:44

Mléko si zachovává kvalitu i při mírné až střední podvýživě matky, teprve u těžké podvýživy jde kvalita mléka dolů. Ty vitamíny chrání tedy tebe, aby si organismus nebral z vlastních zásob. Myslím, že ničemu neuškodí podpůrné vitamíny brát, ale jak se píše ve všech letácích - není to náhrada pestré stravy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
20.3.23 17:47

Přesně, ty vitamíny, když už, mají být hlavně pro tebe!
Osobně „kvůli obohacení mléka“, beru akorát rybí tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.3.23 18:32

Kojim přes rok a žádné vitaminy neberu, jenom D před zimu, ale to s kojením nemá co dělat. Na rozdíl od těhotenství mám během kojeni velký apetit a dost pestrý jídelníček, takže už mi přijde zbytečné ještě vyhazovat peníze za něco extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.3.23 19:28

No právě… Tak si říkám, jestli to je co k čemu, když nejsem vegetariánka apod. Snažím se samozřejmě tak nějak normálně zdravě jíst… Sem tam jsem si vzala vit. D, protože na slunce se moc nedostanu… Není tak úplně pravda, že s kojením nemá co dělat, prý může přecházet i do mateřského mléka… (Informace i z letáčku Vigantolu). Jenom mě to tak napadlo, že na těch krabičkách od vitamínů je x informací, co to obsahuje a jak je to zdravé pro vývoj dítěte a vlastně srovnání kvality mateřských mlék není… Plus lidi to kdysi nebrali, neexistovalo nic takového a nezdá se, že by to dětem chybělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.3.23 19:33

Teď jsem si zas koupila a vzala Femibion ale koukám na ty dvě tobolky v ruce a říkám si… Vážně si z takových tobolek tělo něco vezme a je to tak super, jak se píše v letáčku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
20.3.23 20:00

@EmaKom Mně přijde fajn, že o tom přemýšlíš a automaticky to do sebe neházíš. A osobní názor mám ten, že je to marketing. Spíš bych ještě řešila, co vše vlastně z těch doplňků přejde do mléka - tabletky většinou obsahují různá plnidla, umělá sladidla apod. Zrovna umělá sladidla prý ničí mikrobiom.

• Citovat
  • Upravit
118
20.3.23 20:55

Tak to bych zas tak nehrotila… Trochu umělého sladidla je snad všude… Ještě si říkám, že kdyby dítě dostávalo umělé mléko, tak k tomu také nemá ještě extra vitamíny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.3.23 20:57

Marketing to částečně určitě bude, těhotenství a kojení je docela dlouhá doba a lidi chtějí pro dítě to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
20.3.23 23:01

Kojila sem první 1,5 roku, druhé 2 roky a žádné vitamíny cíleně pro kojící z lékárny sem nebrala. Pokud neberu kojící čaj ☺️

• Citovat
  • Upravit
44193
21.3.23 03:58

Užívám různé kapsle s rybím tukem(celoživotně), koušu je, nerada polykám tablety, když nemusím. Navíc z některých preparátů pro těhotné a kojící mě bolel opakovaně žaludek. Od doktora jsem měla předepsané železo a kyselinu listovou od 3.trimestru až do 3 měsíců po porodu.

Miluju ovocný nápoj pro kojící ženy z DM drogerie. Beru si denně přesně tolik, kolik je doporučeno a ředím to neperlivou Magnesiou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
21.3.23 12:33

Já jsem brala celé těhotenství a asi pár měsíců po gs mamavit, kojila jsem obě cca 2,5roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
21.3.23 12:36
@EmaKom píše:
Tak to bych zas tak nehrotila… Trochu umělého sladidla je snad všude… Ještě si říkám, že kdyby dítě dostávalo umělé mléko, tak k tomu také nemá ještě extra vitamíny :nevim:

Nejsem si vědoma toho, že by trochu umělého sladidla bylo všude… kde všude myslíš? Nevím o tom, že bych nějaké v něčem konzumovala.

• Citovat
  • Upravit
118
22.3.23 14:01
@pet p píše:
Nejsem si vědoma toho, že by trochu umělého sladidla bylo všude… kde všude myslíš? Nevím o tom, že bych nějaké v něčem konzumovala.

Přesně nevím, ale třeba v dopékaném pečivu je kde co… Nebo mě napadá Magnosolv, těhotným se předepisuje a kromě hořčíku tam to sladidlo je… V šumivých vitamínových tabletách (nápojích) to bude… Já jsem měla na mysli spíše polykací tablety, Femibion apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová