Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím vás ženy, snad mi některá dokáže poradit.
možná se zeptám jako uplnej hňup.
Jde o to, že kojim rok a půl starou dceru. Kojim už jen na uspání a v noci. Už to na sílu držím rok a už to psychicky nedávám. Navíc o víkendy potřebuji začít chodit na noční do práce.
Můj dotaz. Malá je závislák, vysvětlování nepomáhá, vztekne se a brečí. Byla jsem už dva dny pryč i přes noc, hrozně plakala a když sem přijela, tak chtěla jen kozu.
Takže.. kdybych začala pít šalvějový čaj a přestalo by se mi dělat mlíko, nebude to kontraproduktivní, když bude i přes to viset na koze? Nebo se mlíko přestane dělat i přes sání? Fakt jsem zoufalá, chytám se všeho..
Moc vám děkuji za normální odpovědi ![]()
Šalvěj je jen doplněk. Zásadní je prostě přestat a nedat. Nebude kojení, nebude produkce mléka. Já jsem začala pít šalvěj většinou tak pár dní před plánovaným odstavením. Dokonce čím delší kojení, tím snazší, bezproblémovejsi to pro prsa bylo.
@Jeanette25 Řekni jí, že už potřebuješ přestat kojit, protože jsi z toho unavená a že za 14 dní už nebudete kojit. Pak jí po týdnu řekni, že už budete kojit jen týden. Pak jí řekni, že už kojíte jen poslední tři dny. Pak řekni, že už budete kojit jen dnes a zítra a pak už ne. A pak řekni, že toto už je poslední kojení.
No a pak už nekoj a pokud bude chtít a křičet, tak prostě trpělivě utěšuj, pohlaď, vyjádři, že ji chápeš a řekni, že už kojení nebude. Ani nic nevysvětluj, jen jí vyjadřuj pochopení.
Musela by to být velká dávka šalvěje, aby to s laktací něco udělalo, a taky by to vůbec nemuselo pomoct. Kojí se teď pro to kojení, než pro mlíko, tak ji může být i jedno, jestli něco ne/teče. Takže jak píšou výše, a pozor na zánět, odstříkávej do úlevy. A ten kontakt nahrazuj pořádnou dávkou mazlení ![]()
Musis byt na 200% rozhodnuta nedat a fakt nedat. Pak ani moc brecet nebude.
Kdyz budes na pochybach, bude ti ji lito, tak se to darit nebude.